Nemtudok játszani a 10hónapos babámmal?
Hiába mutatom neki pl a formabedobót ő csak rágja a formàt és elmegy
Nem köti le egy játék se 2percnél tovább
Miért van ez?
Hagyjam felfedezni egyedül?
Félek hogy magának való lesz (esetleg elvont)
Azért mert 10 hónapos :)
Lehet ő nem szeret formabedobózni. Én sem szeretek sakkozni, de malmozni igen. És a rágcsálás is fontos tudomány ám. Mindent meg kell vizsgálni, állagra, ízre, színre, szagra. Ne is várd, hogy el lesz ezekkel a játékokkal. Ellenben egy fakanál, vagy neadjisten spatula óriási kincs nekik. Táncoljatok, énekeljetek, mondókázzatok, sétáljatok és sokat szeretgesd! Hidd el ezeket fontosabbak mint a formabedobó :)
Nem erőltetem neki csak néha próbálkozom hátha felkelti az érdeklődését.
Egy régi távirányítóval jobban elvan 😄
A fiam kb most kezd el játszani a játékokkal, áprilisban lesz 3.
Nem érdekelte beszél 2 éves kora óta, ismeri a színeket, és 6 ig meg számol dolgokat.
Nem maradt le semmiről.
10 hónaposan kicsit sokat vársz el és kicsit messzemenő következtetéseket vonsz le a semmiből. Hagyjad! Az a dolga, hogy felfedezzen! Egyáltalán nem kell szabály szerint használnia egyetlen egy játékot és nincs szükség rá, hogy irányított játékokban vegyen részt, ha azt nem szeretné.
Formabedobó: vedd elő néha, de max úgy hogy te bedobálgatod vagy még azt sem, és hagyd, hogy ő meg azt csináljon amit szeretne. Az enyém pl 14-16 hónapos kora körül formabedobózott. 4 hónap ennyi idősen még iszonyatos különségeket eredményez. El se tudod képzelni, hogy miket fog tudni 4-5-6 hónap múlva.
11 hósom a formabedobóval úgy játszik, hogy rágcsálja a formákat, illetve ha odarakom a lyukhoz, ő belenyomja a kezével. Akármit vesz a kezébe, megrágja, eldobja, összeütögeti másik tárggyal. Életkori sajátosság, ebben a korban vannak.
Én is egész nap a kanapén vagyok, nézem, játszok vele, a könyveket kifejezetten szereti nézegetni, főzni nem nagyon tudok mellette, csak ha lefoglalom pl kaját adok a kezébe, amit elrágcsálhat addig.
A mosógépet imádja, képes végignézni az egy órás programot egy szó nélkül, illetve kipakolja az összes szekrényt.
Ne legyenek nagy elvárásaid :)
10 hónapos,jó hogy nem Rubik kockát adtál neki.😅
Teljesen jó amit csinál,korának megfelelő.Nem is minden gyerek szereti ugyan azokat a játékokat.A barátnőm fia pl imádott már a puha kockákkal is építkezni egészen kicsi babaként.Az enyém 2 évesen is csak rágni és dobálni veszi elő,a "keményebb" megablocks darabok pedig ott porosodnak a sarokban az eredeti tárolóban.Mutogattam neki hogy rakja össze,össze tudja.tornyot,mindent épít ha van hozzá épp türelme,de viccesebb azt szét szedni és szét dobálni ami nálam van.:D
Forma bedobókat pont szerette és szereti is,de lehet hogy a tiédnek pl a baba könyvek fognak jobban tetszeni :)
A játékokra mindig korábbi időpont van feltüntetve,azért mert van rajta egy +6m feliratot még nem jelenti,hogy 6 hónapos kortól neki tudnia is kell vele játszani.Csak onnantól biztonsággal adható,mert nem jelent rá veszélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!