Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tanács kéne! Néha nem tudok...

Tanács kéne! Néha nem tudok mit kezdeni a 10 hónapos babámmal! Ti mit játszotok az ilyen korú babáitokkal?

Figyelt kérdés
Eljátszik egyedül is,de aztán igényli, hogy vele foglalkozzam és néha nem tudom mit játszhatnánk együtt.Ez többnyire estefelé okoz gondot, mert akkor már nyűgösebb és sokáig nem köti le semmi, kivéve a reklámok, de hát ne a tvt nézze.Labdázunk, táncolunk, stb.Néha komolyan azt érzem nem vagyok jó ebben a figyelem lekötésben :( Nem tudom értitek-e mit szerettem volna :)
2013. ápr. 11. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem egyszerű, nekem ami leköti kicsit, az a kemény lapos színes mesekönyvek, azt lapozom neki, mondom mit lát, pl. kacsa, kutya stb. Aztán még leköti a laptop, ha épp beszélek skypon, odajön és feláll és nyomkodja a billentyűket. Mostanában szereti a labdát is, meg a sütifalóba pakolgat, de a kedvence a tanuló távirányító, avval elvan nagyon sokáig. Eddig ez vált be legjobban! :)
2013. ápr. 11. 21:58
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod :)
2013. ápr. 11. 22:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen nálunk is a könyvek és a puha építőkockák (ekkor mondjuk még csak én építettem, ő meg rombolt, de imádta) voltak a slágerek, meg a sütifaló. Nah meg egy szilikon vödröt teleraktam a játékaival, rágókák, csörgők, egyéb kacatok és odaülünk mellé, és szedegeti, pakolgatja őket, ha meg megunja, akkor én is kiveszek valamit, megnézegetjük...akár egy filmet is megnézek vele így :)
2013. ápr. 11. 23:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Mivel már mászik elég könnyű szórakoztatni. Bujocskázunk , , elég ha hagyom felfedezni a lakást, viszont igényli hogy egy légtérben legyünk. Bármivel eljátszik minden újdonság neki.
2013. ápr. 12. 07:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Az én lányom is 10 hónapos múlt. :)

Még 2x alszik napközben és jó időben kétszer sétálunk.

Amikor itthon vagyunk nagyon jól elvan egyedül is, azaz egyedül is eljátszik, de sok mindent tud már, pl kérem, h tegye bele vödörbe, ezt, azt, vagy hozza ide a kacsát, labdát, tanuljuk minek mi a színe, vagy kéremmutassa meg hola feje, haja, füle, lába, vagy az állatain hol vannak ezek, tapsoljon, pacsizzon, pörgesse meg a játékát, nyomja meg ezt azt, puszit ad, ezeket mind tudja és viccelni is lehet Vele, huncutkodik. :) Jön a manózunk, bohóckodunk, énekelünk, táncizik, vagy kimegyünk nappaliba, ott van legtöbbet a kutyánk, simizni tanulja, falatot ad Neki, mászkál, feláll, stb. :)

Én sem játszom ám Vele megállás nélkül, de sokat foglalkozom azért a kismanóval.

Persze elkészülök reggel, takarítok, pakolászom, netezek és TV zek is, de ezeket meg is kell, h szokja, tehát nem csak Ő van "terítéken" egész álló nap. :)

Nálatok mi a napirend és miket eszik a babád?

2013. ápr. 12. 09:12
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Leggyakoribb, hogy 9-kor ébred vagy fél 10-kor.Van mikor kér tízórait, van mikor nem kér.Ha kap, akkor abban biztos lehetek, hogy délben nem eszik eleget.1 felé elalszik, aztán délután 3kor ébred fel.4kor fél 5-kor uzsi.Séta a nagyival :) Fél 7kor még szopi.Aztán fél 8- 8 felé fürdés, szopi és alvás.Aztán este 11-kor még szopi,alvás tovább.Hajnal felé még ébred, aztán reggel 7kor szokott még.Néha az az érzésem, hogy egész éjjel ébren vagyok.Délelőtt és délután játszunk.Nem tudom, hogy ez a napi rend jó-e, hogy jól csinálom a dolgokat.

Még külön főzök neki.Kap natúr joghurtot, de azt inkább a ételébe teszem.Eszik már kenyeret, sajtot,krémtúrót azt natúr veszem és én szoktam bele rakni a gyümölcsöket.Tökfőzeléket,spenótot is kapott már.Most terveztem a tojássárgáját, hogy kap.Van egy táblázatom vagy inkább 3 és azokból csináltam egyet, azt nézem.Kapott már csirke- és pulykahúst, halat még nem, mert nem tudom milyen hallal kéne kezdenem :(

2013. ápr. 12. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!