Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek a 10 hónapos...

Mit tegyek a 10 hónapos babámmal aki nem akar enni?

Figyelt kérdés

Tápszeres kisbaba, nagyon jó étvágya volt egész addig amíg nem jött a meleg, 7,5 hónapos kora óta alig eszik valamit, csak tápszert. Tudom, hogy 1 éves koráig a tej a fő táplálék, de mégis ha van valami amit lehet tenni, vagy hogy tudjam nektek mik a tapasztalataitok, mikor jött megy a babátok étvágya?

Próbálkoztam pürével, a gyümölcsös pürék voltak a kedvencei, azután már az sem, próbálkoztam darabos étellel, vagy hogy azt adjak amit mi eszünk, 2-3 kóstolás és szorítja a száját vagy elkapja a fejét. Pár anyuka a környezetemben mondja hogy az övé már alig szopik vagy csak 1-2 üveg tápszert iszik, az enyém meg szinte csak azon él.

Kérlek írjátok le ha ebben a cipőben jártatok, vagy ismerősötök, hogy mikor kezdett el enni a baba?

Jah és hagytam hogy egyen egyedül is, de volt, hogy hozzá se nyúlt, vagy pedig szétmázolta de a szájához nem emelte.

2022. aug. 24. 17:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem jön a foga?
2022. aug. 24. 18:04
 2/14 A kérdező kommentje:
Jön de sosem volt láza, éjszakai kelés vagy sírás. Az evéssel viszont gond van, a pufulecet és a puszta kenyeret megeszi, az kell neki, a többit elutasítja.
2022. aug. 24. 18:14
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell aggódni, teljesen normális. Tedd ki neki azt amit magatoknak főztél, persze bababarát módon elkészítve és hagyd had turkálja, játszon vele, ismerkedjen az állagokkal. Nem kell ennie, a lényeg hogy megismerje az ízeket. Együtt egyetek, ne egyedül etesd meg, hanem legyen az étkezés családi esemény. Nyugi, majd megjön a kedve, próbálj ne befeszülni.
2022. aug. 24. 18:43
 4/14 anonim ***** válasza:
72%
Másfél éves kortól kell mennyiséget ennie.
2022. aug. 24. 19:56
 5/14 A kérdező kommentje:
Ha 5× éhes 5× iszik tejet, a dobozon meg az ajánlott az 2 üveg, miért?
2022. aug. 24. 20:22
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
A dobozon mindig a minimum van, nem a maximum. ;)
2022. aug. 24. 20:48
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A lányom is ilyen volt. Kb.10 hónaposan kezdődött nála is. Aztán telt az idő, és egy évesen meg szó nélkül elkezdte enni amit mi. :)

Ha gyarapszik a súlya, jókedvű, akkor szerintem nem gond.

2022. aug. 24. 21:12
 8/14 anonim ***** válasza:
72%

Nekem is van ismerősöm aki most ezzel szenved, nem irigyellek. Addig nincs nagy baj amíg el nem kezd fogyni.

Amit javaslok Okos Kitti instán, rengeteget tud a gyermektáplálásról receptek, ötletek, nagyon jók.

A gyerek lássa hogy nektek is élvezetes enni, ez egy olyan dolog amit az ember szívesen nagy örömmel csinál, lehet hangokat kiadni (hümmögni jóízűen) dicsérni az ételt, hálát mondani érte, már egész picike gyereknek is ezek rutinná válnak, és meghozhatja a kedvét az ételhez. Egyetek együtt. Neki már akár simán mehetne hogy berakja a szájába az ételt és önállóan eszik, ez egyrészt leköti, nem lesz olyan unalmas mint kinyitni a száját és becsukni, másrészt később is jó kapcsolata tud kialakulni az étellel ha ő adagolja magának. És a legfontosabb a türelem és semmi kényszer ne legyen! Neki még élvezet ez a dolog hiszen írtad is egy éves korig elég nekik az anyatej/tápszer, ebben a 2 hónapban meg próbálkozz hátha megjön a kedve.

Ha minden kötél szakad elvinném etetés tanácsadóhoz.

2022. aug. 25. 07:36
 9/14 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam az előtte evést, hívtam apát is és jól belaktunk a gyümölcsös babagrízből, csak nézett ránk a nagy szemeivel,tátotta is a száját egy darabig, míg végül már kiköpte, de ezt fél sikernek könyvelem el, mert jó pár kanállal sikerült megennie.
2022. aug. 25. 09:19
 10/14 anonim ***** válasza:
76%
Nem kipróbálni kell,hanem minden nap együtt enni.
2022. aug. 25. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!