Körömápolás. Megvártátok a 3 hónapot a körömvágással?
Figyelt kérdés
Ugye a 3. hónapig csak reszelni lehet a pici körmeit (esetleg lerázni). Viszont az én kisfiam nem igazán szereti, ha reszelgetem + a baba manikűr készletben található reszelő alig használható, értem én, hogy nem lehet éles stb, de azért na, lehetne élesebb, mert így elég hasztalan... Bár a rendes reszelő sem túl praktikus, vettem neki külön többet is, nagyon procedúrás. Az egyik körme a kezén pedig benőtt, azzal mihez lehet kezdeni?2022. aug. 16. 12:28
41/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, segítséget!🥰👍
2022. aug. 16. 15:18
42/50 anonim válasza:
Hujujj de le lettem pontozva.. Az igazság irigyei.
43/50 A kérdező kommentje:
#42 Nem értem, hogy miért egyébként, én mindenkinek 👍 adtam. Nem azért, mert egyetértek stb, hanem mert időt szántak a kérdésemre. Nincs konkrétum erről kőbe vésve. Ki mit olvas, kinek mit mondanak erről, vagy épp hogyan látja jónakvaz anyuka. Én általában hallgatok azokra, akiknek ez a munkájuk, de mivel anno gyerekként nekem vágva volt és lám semmi bajom, gondoltam rákérdezek, otthon az anyukák miként csinálják jelenleg.
2022. aug. 16. 15:33
44/50 anonim válasza:
Nekem azt mondta a védőnő rendesen levágni 6 hét után lehet, de mivel meg fog nőni nagyobbra és kis hegyes részek leszakadhatnak, azokat óvatosan le lehet csippenteni egy alkohollal fertőtlenített körömvágó ollóval. Én eszerint jártam el, a teljes körmét nem piszkáltam, csak a leszakadt részeket, hogy ne legyen hegyes neki. 6 hét után kezdtem rendesen vágni, de még mindig nem merem olyanra, mint mondjuk magamnak, csak rövidebbre. Főleg az elején olyan icipici ujjai voltak, hogy nagyon féltem vágni.
45/50 A kérdező kommentje:
#44 Köszönöm! Én is így fogok, csak a hegyesebb, hosszabb részét vágom le neki. Olyan gyorsan nő, hogy nem győzném reszelgetni. Illetve reszelném én, de nehéz.
2022. aug. 16. 16:18
46/50 anonim válasza:
Kerdezo, diplomas apolo vagyok, 15 eves gyerekapolasi gyakorlattal, soha eletemben nem tanultam / hallottam / olvastam ezt az ostobasagot amit allitasz.
47/50 A kérdező kommentje:
#46 Nem állítás, álláspont. Nem az enyém, az itteni egyezségügyé. Nekik panaszkodj, ne nekem. Bár ha valamire, a magyar egészségügyre lehet panasz és a magyar egészségügyi dolgozókra (sajnos!). Van összehasonlítási alapom.
2022. aug. 16. 19:24
48/50 anonim válasza:
Lerágni az újszülött körmét🤣🤣🤣 és még azt mondják a magyarok az elmaradottak.
49/50 anonim válasza:
“Az újszülött körme még össze van nőve a körömággyal, ezért körömvágáskor sérülést okozhatunk, és ez fertőzésveszéllyel jár.
Mindaddig nem javasolják ezt a műveletet az újszülöttnél, amíg be nem vezethető az olló a köröm alá, akármilyen hosszú is a baba körme.”
Mondjuk èn meg azon csodàlkozok, hogy az ide kommentelôk többsège sose hallott mèg errôl ès pàr napos baba körmèt vagdossa.
50/50 anonim válasza:
Egy hónapos a babám, hatalmas körmökkel született. Volt szerencsém jó pár hétig a kórház vendégszeretetéhez; kezdő anyukaként nem voltam a csecsemősök kedvence. Egyik este megkérdeztem a nővért, hogy levághatjuk e a baba körmét, mert összekarmolja magát. Olyan leb*szást kaptam miatta.. Utána mondtam, hogy nem baj, hoztam neki kis kesztyűt erre a célra (nagy naivan azt hittem, hogy még mindig szokás ráadni a babára) erre vörösödő arccal rámripakodott, hogy mégis mit képzelek, a gyerek a keze által érzékel, tilos kesztyűt adni rá. Nekem azt mondták, hogy 6 hetes kor után lehet vágni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!