Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Körömápolás. Megvártátok a 3...

Körömápolás. Megvártátok a 3 hónapot a körömvágással?

Figyelt kérdés
Ugye a 3. hónapig csak reszelni lehet a pici körmeit (esetleg lerázni). Viszont az én kisfiam nem igazán szereti, ha reszelgetem + a baba manikűr készletben található reszelő alig használható, értem én, hogy nem lehet éles stb, de azért na, lehetne élesebb, mert így elég hasztalan... Bár a rendes reszelő sem túl praktikus, vettem neki külön többet is, nagyon procedúrás. Az egyik körme a kezén pedig benőtt, azzal mihez lehet kezdeni?
2022. aug. 16. 12:28
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, segítséget!🥰👍
2022. aug. 16. 15:18
 42/50 anonim ***** válasza:
27%

Hujujj de le lettem pontozva.. Az igazság irigyei.

2022. aug. 16. 15:27
 43/50 A kérdező kommentje:
#42 Nem értem, hogy miért egyébként, én mindenkinek 👍 adtam. Nem azért, mert egyetértek stb, hanem mert időt szántak a kérdésemre. Nincs konkrétum erről kőbe vésve. Ki mit olvas, kinek mit mondanak erről, vagy épp hogyan látja jónakvaz anyuka. Én általában hallgatok azokra, akiknek ez a munkájuk, de mivel anno gyerekként nekem vágva volt és lám semmi bajom, gondoltam rákérdezek, otthon az anyukák miként csinálják jelenleg.
2022. aug. 16. 15:33
 44/50 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta a védőnő rendesen levágni 6 hét után lehet, de mivel meg fog nőni nagyobbra és kis hegyes részek leszakadhatnak, azokat óvatosan le lehet csippenteni egy alkohollal fertőtlenített körömvágó ollóval. Én eszerint jártam el, a teljes körmét nem piszkáltam, csak a leszakadt részeket, hogy ne legyen hegyes neki. 6 hét után kezdtem rendesen vágni, de még mindig nem merem olyanra, mint mondjuk magamnak, csak rövidebbre. Főleg az elején olyan icipici ujjai voltak, hogy nagyon féltem vágni.
2022. aug. 16. 15:50
 45/50 A kérdező kommentje:
#44 Köszönöm! Én is így fogok, csak a hegyesebb, hosszabb részét vágom le neki. Olyan gyorsan nő, hogy nem győzném reszelgetni. Illetve reszelném én, de nehéz.
2022. aug. 16. 16:18
 46/50 anonim ***** válasza:
73%
Kerdezo, diplomas apolo vagyok, 15 eves gyerekapolasi gyakorlattal, soha eletemben nem tanultam / hallottam / olvastam ezt az ostobasagot amit allitasz.
2022. aug. 16. 17:40
 47/50 A kérdező kommentje:
#46 Nem állítás, álláspont. Nem az enyém, az itteni egyezségügyé. Nekik panaszkodj, ne nekem. Bár ha valamire, a magyar egészségügyre lehet panasz és a magyar egészségügyi dolgozókra (sajnos!). Van összehasonlítási alapom.
2022. aug. 16. 19:24
 48/50 anonim ***** válasza:
100%
Lerágni az újszülött körmét🤣🤣🤣 és még azt mondják a magyarok az elmaradottak.
2022. aug. 16. 20:35
 49/50 anonim ***** válasza:
35%

“Az újszülött körme még össze van nőve a körömággyal, ezért körömvágáskor sérülést okozhatunk, és ez fertőzésveszéllyel jár.

Mindaddig nem javasolják ezt a műveletet az újszülöttnél, amíg be nem vezethető az olló a köröm alá, akármilyen hosszú is a baba körme.”

Mondjuk èn meg azon csodàlkozok, hogy az ide kommentelôk többsège sose hallott mèg errôl ès pàr napos baba körmèt vagdossa.

2022. aug. 16. 21:30
 50/50 anonim ***** válasza:
85%
Egy hónapos a babám, hatalmas körmökkel született. Volt szerencsém jó pár hétig a kórház vendégszeretetéhez; kezdő anyukaként nem voltam a csecsemősök kedvence. Egyik este megkérdeztem a nővért, hogy levághatjuk e a baba körmét, mert összekarmolja magát. Olyan leb*szást kaptam miatta.. Utána mondtam, hogy nem baj, hoztam neki kis kesztyűt erre a célra (nagy naivan azt hittem, hogy még mindig szokás ráadni a babára) erre vörösödő arccal rámripakodott, hogy mégis mit képzelek, a gyerek a keze által érzékel, tilos kesztyűt adni rá. Nekem azt mondták, hogy 6 hetes kor után lehet vágni.
2022. aug. 16. 22:30
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!