Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Körömápolás. Megvártátok a 3...

Körömápolás. Megvártátok a 3 hónapot a körömvágással?

Figyelt kérdés
Ugye a 3. hónapig csak reszelni lehet a pici körmeit (esetleg lerázni). Viszont az én kisfiam nem igazán szereti, ha reszelgetem + a baba manikűr készletben található reszelő alig használható, értem én, hogy nem lehet éles stb, de azért na, lehetne élesebb, mert így elég hasztalan... Bár a rendes reszelő sem túl praktikus, vettem neki külön többet is, nagyon procedúrás. Az egyik körme a kezén pedig benőtt, azzal mihez lehet kezdeni?
2022. aug. 16. 12:28
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:
*bacik, nem nácik 😅 bocsi, az aut. korrektor ma nagyon ügyes.
2022. aug. 16. 14:09
 32/50 anonim ***** válasza:
100%

Lerágni? Mármint én a gyerekem körmét? Vagy a gyerek magának a 0 fogával? Ez egyre furcsább :)

Kérdező, ne spilázd túl, ha aggódsz, fújj felületfertőtlenítőt az ollóra, hogy minden tuti legyen, utána meg alvás közben/szopizás közben, amikor nyugiban van, óvatosan vágd le, ne túl rövidre. Ha be van nőve a kis körme, akkor végképp indokolt, mielőtt gennyesre begyullad neki az irriációtól. Én azt a körmét úgy vágnám, hogy az ellenkező oldalról óvatosan végigvágnám, amíg csak tudom.

2022. aug. 16. 14:12
 33/50 A kérdező kommentje:
#29 Mert már 1 hónapos múlott és keményebbek a körmei. Reszelni nem igazán engedi, míg kisebb volt (jó, most is pici,😁), jobban tudtam. Amiatt írtam csak, mert én ezt az 1 infót kaptam eddig, időm meg eddig nem volt utána kérdezni, hátha mégse nem az ördögtől való az a vágás. 😅
2022. aug. 16. 14:12
 34/50 A kérdező kommentje:
#32 Pontosan. Az anyuka, a babának. Nyugat-Európa, furcsaságok sorozata. De eszem ágában nem lenne, a magáét sem rágtam soha, nem is tudnám. 😂 És igen, első gyerek, para para para 😬
2022. aug. 16. 14:14
 35/50 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém hatalmas körmökkel született, a kis kesztyűt valahovy mindig sikeresen leküzdötte magáról. A védőnő egyébként nekem is mondta, hogy 3-4 HÉTig! ne vágjam, de olyan sebesre karmolta a pofiját már a kórházban, hogy amint hazajöttünk, nagyon óvatosan, alvás közben levágtam neki.
2022. aug. 16. 14:20
 36/50 anonim ***** válasza:
100%
Személy szerint a lerágást veszélyesebbnek gondolom (anya szájából a bacik-na az gázabb, mint a gyerek saját flórája), plusz mivel én egy örökös körömrágó vagyok, nagyon is tudom, hogy addig rágom, amíg be nem szakad :D Úgyhogy én ezt józan paraszti ésszel végiggondolva nem javaslom :D
2022. aug. 16. 14:23
 37/50 anonim ***** válasza:
67%
Senki nem hallott még ilyenről csak te.
2022. aug. 16. 14:27
 38/50 anonim ***** válasza:
37%
Nem olvastam végig, lusta voltam a 6 millió kommentet végignyálazni, de nem 12 hetesen, hanem 6 hetes korig nem szabad, utána baba körömvágó ollóval simán lehet. Csak ne vágd annyira mélyen, nehogy begyulladjon. Semmi fertőtlenítő nem kell. Maximum mosd meg neki előtte-utána szappanos vízzel, de ennyi. Nem kell túlspilázni. Az enyém 18 hós és még él.
2022. aug. 16. 14:29
 39/50 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan levághatod. Annyi, hogy nagyon óvatosan (lehetőleg alvás vagy szoptatás közben, amikor nyugodt), hogy ne mozduljon bele. Puha a körmük, könnyen beszakadhat. Az a veszélyes ha beszakad, mert begyulladhat (meg nagyon fájdalmas).

Lerágni? Inkább ne. A te szád már tele van bacikkal (mint minden felnőtt szája), meg miért lenne jobb rágni... Ollóval sokkal kontrollálhatóbb a köröm hossza, sokáig rágtam a körmöm, amellett, hogy ronda volt rendszeresen beszakadt. Inkább egy egyenletes vágás, ha annyira parázol fertőtlenísd le az ollót elötte, várd meg amig elalszik és szépen letudod vágni amíg tart a "tejkóma" (kidől, mert tele a hasa 😅).

2022. aug. 16. 14:32
 40/50 A kérdező kommentje:

#37 Én meg az ellenkezőjét nem hallottam. Na most passz! Minden ország más, más a protokoll ezek szerint. Lehet rákeresni, vagy megteszem én, ha neked nem sikerült: [link]

#39 Persze, lerágni nem rágnám, nem is tudnám egyébként. Le fogok akkor vágni neki. Picit félek, de mindenképpen muszáj, mert erős, akaratos baba. Nem szereti a manikűrtözést. 😅

2022. aug. 16. 15:12
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!