Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Körömápolás. Megvártátok a 3...

Körömápolás. Megvártátok a 3 hónapot a körömvágással?

Figyelt kérdés
Ugye a 3. hónapig csak reszelni lehet a pici körmeit (esetleg lerázni). Viszont az én kisfiam nem igazán szereti, ha reszelgetem + a baba manikűr készletben található reszelő alig használható, értem én, hogy nem lehet éles stb, de azért na, lehetne élesebb, mert így elég hasztalan... Bár a rendes reszelő sem túl praktikus, vettem neki külön többet is, nagyon procedúrás. Az egyik körme a kezén pedig benőtt, azzal mihez lehet kezdeni?
2022. aug. 16. 12:28
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:
Nekem sem tetszik a dolog, de sajna ez van. Amiatt nem szabad, vagy fogalmazzak úgy nem ajánlott, mert veszélyes, a reszelés viszont biztonságos. Hát nem tudom, lehet hogy biztonságosabb, csak sokkal nehezebb is. És mivel puhák a pici körmei, nehéz őket reszelni, mert hajlanak. Két naponta, de max 3 nagyon ráfér a reszelés. Nem kellemes, mikor belemereszti a cicibe, esetleg az érzékeny mellbimbóba. Meg ugye önmagát is kikarmolhatja. Amúgy pont amiatt kérdezem, mert hátha lehet, mármint pl. 1 hónaposan már. Mármint tapasztalatok alapján, a hivatalos álláspont ide vagy oda. Mert hát benőtt az egyik szerintem, hiába részletem csak. Bár gondolom előfordulhat.
2022. aug. 16. 13:48
 22/50 A kérdező kommentje:
*reszeltem csak
2022. aug. 16. 13:48
 23/50 anonim ***** válasza:
100%
Amint hazaértünk a kórházból már neki is estem körömcsipesszel (én az ollót nem szeretem/nem tudom használni). A kórházban azért nem mertem levágni neki mert biztos kihajítottak volna az ablakon ha meglátják a nővérek :D semmi baja nem lesz tőle.
2022. aug. 16. 13:53
 24/50 A kérdező kommentje:
Természetesen lerázni akart lenni, aut.korrektor.
2022. aug. 16. 13:54
 25/50 A kérdező kommentje:

*Lerágni (folyton kijavítja)

Keresek erről adatot, aztán belinkelem, mert én eddig erről nem olvastam, csak tettem, amit ajánlottak nekem, pontosabban ezzel kapcsolatban elég konkrétan megkaptam, hogy nem szabad ollóval, még akármilyen reszelőt sem szabad használni. Nem Magyarországon élünk egyébként. De itt tényleg mindenki ezt mondta az egészségügyben.

2022. aug. 16. 13:58
 26/50 anonim ***** válasza:
100%
Én eleinte álmában vágtam, akkor nyugiban volt, nem kapalozott, teljesen biztonságban volt :) nyugodtan vágd ollóval, ezek amugy sem hegyesek
2022. aug. 16. 13:59
 27/50 A kérdező kommentje:

[link]

Azért nem szabad, mert túl rövidre vághatod és ha szopja az ujjait, a nácik rátelepednek és gondot okozhat. De ez csak egy cikk, mint írtam nekem a védőnő mondta + kórházban.

2022. aug. 16. 14:02
 28/50 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne vágd túl rövidre :)
2022. aug. 16. 14:04
 29/50 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg nem akarod vágni, mert neked ezt mondták, akkor ne vágd, és ennyi. Mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó. Csak akkor nem értem miért kérdeztél, rengetegen válaszolunk a kérdésedre, hogy vágjuk, de te továbbra is amellett vagy, hogy nem lehet, szóval nem értem, akkor mit vársz tőlünk. A lényeg, hogy valahogy kisebb legyen neki és ne karmolassza össze magát, sem téged :)
2022. aug. 16. 14:07
 30/50 A kérdező kommentje:
Van nekem is baba manikűr készletem, így megpróbálkozom a vágással szerintem. Első baba, én csak teszem, amit ajánlanak, hisz azok akik ajánlották, jobban tudják mint én, aki sosem babázott előtte. Forrás rengeteg van a neten, angolul. Dobok be cikkeket, ha vki kéri. Egyet már belinkeltem, eddig én se kerestem rá. De ismétlem, én nem olvastam ezt a neten, hanem ezt mondta nekem a védőnő, hogy ne vágjam.
2022. aug. 16. 14:08
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!