Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én dramazom túl, vagy jogosan...

Én dramazom túl, vagy jogosan aggodnatok ti is?

Figyelt kérdés
Kislányunk 16 hónapos múlt, 9 kg, 70 cm. 51 cm és 2700 g született. A súlya rendben, azonban a hossza miatt aggódom, mert egyáltalán nem nő, 6 hónapos korától 14 hónapos koráig 68as ruha méretet hordtunk, mert semmit sem nőt hosszusagra. A lába egy 3 hónapos babáénak felel meg, a 16 os cipő is hatalmas rá. Sem a talp hossza sem ő maga nem nő hónapok óta. A doki, védőnő szerint ő ilyen alkat. De fele akkora mint a korosztalya, akárhova viszem, mindenhol racsodalkoznak, hogy azt hitték még csak 7-8 hónapos. Engem ez eléggé aggaszt, hogy ennyire állunk.
2022. júl. 19. 22:14
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
92%
16 hónaposnak a 70 centi már a percentilis táblázat alatt van. Szerintem nem Te aggódod túl, és csodálkozom hogy egy orvos sem küldött további kivizsgálásra ezzel kapcsolatban.
2022. júl. 20. 02:40
 22/35 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem is felmerül minimum a növekedési hormon hiánya.

Botrány hogy annyit sem mondanak, hogy mikor lesz a 'hatarido' amikor ezt kivizsgálják.

Őszintén szerintem kimeletessegbol nem mondják, hogy baj lehet (de csak lehet!), pedig kötelességük tájékoztatni. Én aztán az asztalra vernek hogy mikor lehet erről értelmesen beszélni, mert azért ha két évesen is 70 cm marad, akkor is majd azt mondják ilyen alkat???

Főleg ha ti magasabbak vagytok. Hát minek készültek volna percentilis táblázatok, ha "mindig minden normális"?!

Fejkormerete nő?

Na bocs kérdező, annyira fel tud idegesíteni, hogy amikor tényleg van mérhető objektív eltérés akkor se segítenek, hanem hagynak kétségben, hogy anonim fórumokon kell kerdezgetned hogy normalis-e hogy aggodsz egy egyértelműen aggasztó dologgal kapcsolatban.

2022. júl. 20. 06:29
 23/35 anonim ***** válasza:
74%

Írjátok itt, hogy "jó is, hogy ilyen termettel nem terhel a lábára". Mi van?

A legtöbb egészséges mozgásfejlődésű gyerek ekkora, vagy kisebb, amikor először feláll és lépeget.

Az egyéves átlagmagasság 73 cm és jellemzően a többség 8-10 hónapos kora között áll fel először, de vannak akik 60 centis csöppségként.

A lába se egy 3 hónaposé. Teljesen arányos a magasságával.

Lányom 17-es cipőben indult el 20 hónaposan. 15-ös lába volt, amikor először felállt (és mellé magasabb volt. Nem volt ilyen gondolat egy orvosától se, hogy ne bírná el a talpa.)

Hallgass az orvosaitokra! Egyáltalán nem kirívóan pici.

2022. júl. 20. 06:49
 24/35 anonim ***** válasza:
90%

Megmondom őszintén, én is aggódnék, de nem feltétlen csak a növekedés miatt. 16 hónapos múlt és még nem állt fel, nekem ez szúr inkább szemet.

Figyelj, engem is nyugtatott mindenki amikor észleltem a fiamnál egy problémát (mondjuk teljesen más jellegű, de hasonlóan késett a fejlődése, ő 15 hónaposan állt fel, de 20 volt mire lépett egyet), a védőnőtől kezdve a háziorvoson át a neurológus, de valami bennem belül azt súgta hogy ez nem jó így. Hiába esik jól, ha azt mondják hogy a gyerek tökéletesen rendben van, a probléma továbbra is fenn áll..:(

Végül én személy szerint a medikidsbe mentem (bp), és ott kifakadtam hogy nem stimmel az egész gyerek ahogy van, valahova küldjön minket hogy legalább magamat megnyugtassam.

Amire szükség lehet, jó ha van az egy teljes kromoszóma vizsgálat, ez egy szimpla vérvétel, ha esetleg pl. törpenövésű a gyerek, ez fogja mutatni.

Nekünk azért kellett hogy a genetikai eredetű összes betegséget kimutassa, biztos nem-e szervi betegségről van szó.

Továbbá korai fejlesztésre jelentkezzetek mindenképp, ha kicsi a gyerek, ha nem, felállni mindenképpen kellene neki, 18 hónapos kor után már kóros elmaradásról beszélünk, legalábbis nekem így mondták az orvosok.

Babatorna, ezazamaz, ami fejleszti a kis izmait.

Végül nálunk mondjuk beigazolódott, hogy igazam volt, kívánom hogy nálatok az ellenkezője legyen, de ne hagyd annyiba a dolgot, menj utána ha kell magán úton, inkább igazolja a vizsgálat hogy nincs gond, minthogy ne vegyétek észre!

2022. júl. 20. 08:09
 25/35 anonim ***** válasza:
86%
Én is a törpenövésre gondolok.Ez irányba indulj el
2022. júl. 20. 09:06
 26/35 anonim ***** válasza:
62%
De a torpenoves tok más, ott az egész test arányai mások, rovidebbek a végtagok a törzshöz képest, már magzati korban észlelhető. Biztosan nem torpenovesu.
2022. júl. 20. 09:12
 27/35 anonim ***** válasza:
52%

26!

Van arányos törpeség és nem arányos törpeség!

2022. júl. 20. 09:47
 28/35 anonim ***** válasza:
15%
Én is aggódnék. Elvinném gyermekneurológushoz és ha ajánlja, akkor dévénytornára a megkésett mozgásfejlődés miatt.
2022. júl. 20. 10:18
 29/35 anonim ***** válasza:
72%

28!

11es válasz...járnak neurológushoz, csak végig kellene olvasni a kérdést.

2022. júl. 20. 10:21
 30/35 anonim ***** válasza:
80%
Jogosan aggodsz... Sajnis mindenkepp magan uton kell megoldast talalnotok,mert az eddigi orvosok enyhen szolva is lesz**jak a gyermkedet... Elso korben en egy johiru gyermekorvoshoz vinnem,o biztosan meg tudja mondani,merre tovabb. Kitartast!
2022. júl. 20. 10:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!