Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én dramazom túl, vagy jogosan...

Én dramazom túl, vagy jogosan aggodnatok ti is?

Figyelt kérdés
Kislányunk 16 hónapos múlt, 9 kg, 70 cm. 51 cm és 2700 g született. A súlya rendben, azonban a hossza miatt aggódom, mert egyáltalán nem nő, 6 hónapos korától 14 hónapos koráig 68as ruha méretet hordtunk, mert semmit sem nőt hosszusagra. A lába egy 3 hónapos babáénak felel meg, a 16 os cipő is hatalmas rá. Sem a talp hossza sem ő maga nem nő hónapok óta. A doki, védőnő szerint ő ilyen alkat. De fele akkora mint a korosztalya, akárhova viszem, mindenhol racsodalkoznak, hogy azt hitték még csak 7-8 hónapos. Engem ez eléggé aggaszt, hogy ennyire állunk.
2022. júl. 19. 22:14
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Járunk neurológushoz, ott is ezt mondták, rendben van csak sokkal kisebb, mint a korosztalya, ne várjam el tőle ugyanazokat a dolgokat mozgásban,majd csinálja ha fizikailag megerik rá.
2022. júl. 19. 22:40
 12/35 anonim ***** válasza:
83%
szerintem is törpe. ez egyáltalán hogy nem merült fel eddig egy orvosban sem aki látta?
2022. júl. 19. 22:43
 13/35 anonim ***** válasza:
34%

Valószínűleg csak ilyen alkat. Kislányom 18 hónaposan 18as cipőt hordott, és 9 kiló volt, a 74es ruhák simán jók voltak rá. Azóta eltelt egy év, 2,5 éves, 10 kiló és 20-21 a cipőmérete, a 80-86-os ruhákat hordja, de nadrágból van neki 68-as méretű is, rövidnadrágként hordja most, ami 1,5 éve hosszúnadrag volt.

Mellette szépen fejlődik, nem sokat, de mindig hízik és nő. Érthetően, összetett mondatokban beszél, majdnem szobatiszta, okos, ügyes, mosolygós gyerek. Genetika. Pedig én is és az apja is 174cm, nagyszülők közül 3 magas, egy alacsony. Én nem bánom, ő így tökéletes!

2022. júl. 19. 22:43
 14/35 anonim ***** válasza:
91%
Gyógytornász látta?
2022. júl. 19. 22:44
 15/35 anonim ***** válasza:
92%
Teljesen meg ertem, hogy aggodsz. En is ezt tennem. Mindenkepp vidd el egy genetikushoz is
2022. júl. 19. 23:04
 16/35 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem az aggasztóbb, hogy még nem is áll fel. Az én lányom is 18 hós volt kb, mikor végre már önállóan járt. Viszont a felállás régóta megvolt és a bútorok mellett, illetve kézenfogva lépkedés is ment akkor már bőven. Hát én már ezen halálra aggódtam magam..Lehet nem ártana kikérni egy másik szakember véleményét neked is!!
2022. júl. 19. 23:09
 17/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a mozgásával kapcsolatos aggodalmát, természetesen nem hagytam annyiban és rengeteg szakember látta, fejlesztest kap, kézben tartom a dolgot, de minden eredménye jó, ő ilyen, mivel kicsi :)
2022. júl. 19. 23:25
 18/35 anonim ***** válasza:
90%
Ha minden eredménye jó, és fejlesztést is kap, akkor felesleges a kérdés. Most mondtad, hogy szimplán ilyen, picike. Akkor mit aggódsz?
2022. júl. 19. 23:34
 19/35 A kérdező kommentje:
Azért aggódom amiért nem nő, viszont a megkésett mozgasfejlodes a termete miatt van. A kettő nem ugyanaz, nem a megkésett mozgasfejlodese miatt aggodom, hanem azért mert nem nő. Amiatt meg hiába viszem, gyógytornara, konduktorhoz stb.
2022. júl. 19. 23:53
 20/35 anonim ***** válasza:
75%
Igazad van, ilyen alkattal talán jobb is ha még nemnterhel rá a lábára
2022. júl. 20. 00:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!