Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hónapos a fiam még mindig...

11 hónapos a fiam még mindig csak segítséggel tud felülni.2 alsó foga van, kommandósan mászik. Kiegyensúlyozott, jóevő baba. Súlya 7,74kg és 70-71cm. Gügyög, fekve jól eljátszik. Ti aggódnátok?

Figyelt kérdés
2012. febr. 16. 10:24
 1/8 anonim ***** válasza:
vidd el egy dokihoz, vigyed babauszásra sokat tornáztasd!
2012. febr. 16. 10:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Hát, én egy kicsit már aggódnék. Ismerek egy gyereket, akinek nagyon megkésett mozgásfejlődése volt, és sokáig nem foglalkoztak vele, majd kiderült, hogy erősen hipotón, azaz gyenge izomtónusú.

Fejlesztésre jár, most 5 éves, rengeteget fejlődött, még van mit behoznia, de 1-2 éven belül behozza, azt mondják.

2012. febr. 16. 10:33
 3/8 anonim ***** válasza:

barátnőm kislánya pont így volt 11 hósan még csak kommandósan kúszott (te is azt érted alatta amikor a feneke nincs fent hanem fekszik a földön hason és az alkarjára támaszkodva kúszik előre?) nem ült egyedül nem mászott , nem "kutyázott". Védőnő és orvos szerint semmi baja, elvitte fejlesztőbe és kiderült hogy hipotón és tornáztatni kell...

Másfél éves korára hirtelen megtanult mászni, ülni, állni és járni is kb. 1-2 hét alatt, a torna hatására. Ma már szépen ügyesen jön megy fut, de szükség volt a fejlesztésre!!!

Én igen én aggódnék. 3 gyerekem van, az első 8 hónaposan kezdett mászni és ülni is atájban 9-10 hós körül állt fel és 14 hónaposan indult el egyedül és ő elég későn érőnek számított.

A második babám 6 hónaposan kezdett mászni 6.5 hósan állt fel, egyedül ült és 10 hónapos kora óta járt ő hamar fejlődő típus.

Most a harmadikom még csak 7 hónapos, egyenlőre csak forog és kicsikét kúszik. De ha 11 hósan is itt tartanánk, biztos vinném valamerre hogy mi lehet a baj!!!

2012. febr. 16. 10:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Én aggódnék. Lányom 7 hónaposan felült, kúszott. 8,5 hónaposan már felállt és akkor kezdett el mászni is. Most lesz 11 hónapos, bútorok mellett lépeget.
2012. febr. 16. 11:44
 5/8 anonim ***** válasza:

ha segítséggel ül fel akkor nem ül fel. pont ültetni, segíteni nem szabad.

ezt simán lehet arra fogni, hogy segítettél, így lusta. de pont ezért elvinném gyógytornászhoz.

a kommandósan mászik, ez gondolom azt jelenti, hogy nem mászik, hanem kúszik, igaz?

akkor menni kell neurológushoz is, elméletileg a 10 hónapos tanácsadáson küldtek volna. lehet a doki félreértett, mert olyan nincs, hogy kommandósan mászik :( kommandósan kúszik van... :(

igen, aggódnék

2012. febr. 16. 13:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Aggódnék. 8 hónaposan fiam már mászott (kúszni már jóval előbb).Súlya sem nagy, úgyhogy az miatt se lehet.
2012. febr. 16. 14:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Mi 5 hónaposan vittük tornára a lányunkat, mert még nem tartotta hason a fejét.(Méhen belül visszamaradt súlyfejlődésű baba volt). Kb. 2 hónapig jártunk. Azért hagytuk abba mert a gyógytornász állandóan kúszatni akarta 7 hónaposan,pedig csak 6 hósan kezdett el forogni. 9 hós korától "kommandózott", 10 hónaposan felült, rá egy hétre elkezdett mászni, majd újabb hét múlva felállt. Most 11 hónapos.

Szerintem vidd el valahová, mert minél később kezdik el fejleszteni (ha szükség van rá), annál később érhető el javulás.

2012. febr. 16. 15:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem biztos hog baj van,csa lasabb. Ha ez megnyugtat,én lányom már ült segítséggel 9.5 hós kora óta. De csak 11.5 hósan tudott magától felülni, azóta mászik. A karja nem volt elég erős,mert bezzeg a bútorok mentén már rég lépeget!

ha ülni szépen egyenes háttal ül,ennyi idősen már meg lehet ültetni,gyogytornász is ezt mondta. De ha pár hét múlva se ül fel, kérdezd meg a védőnöd, de hidd el egyik napról a másikra fog majd! :)

2012. febr. 17. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!