Kislányunk 16 hónapos múlt, 9 kg, 70 cm. 51 cm és 2700 g született. A súlya rendben, azonban a hossza miatt aggódom, mert egyáltalán nem nő, 6 hónapos korától 14 hónapos koráig 68as ruha méretet hordtunk, mert semmit sem nőt hosszusagra. A lába egy 3 hónapos babáénak felel meg, a 16 os cipő is hatalmas rá. Sem a talp hossza sem ő maga nem nő hónapok óta. A doki, védőnő szerint ő ilyen alkat. De fele akkora mint a korosztalya, akárhova viszem, mindenhol racsodalkoznak, hogy azt hitték még csak 7-8 hónapos. Engem ez eléggé aggaszt, hogy ennyire állunk.
Nem tudod befolyásolni, ezen fölösleges aggódsz. Amíg nincs kimondott genetikai baja, addig teljesen normális.
Nálunk is van ilyen lány, épp 14 hónapos lesz és ugyanaz amit leírtál. Eszik iszik, pisil kakil, fejlődik a járása, a kommunikációja, mindene. Ez a lényeg. Gondolom nálatok is van mindenféle fizikai és szellemi fejlődés.
2022. júl. 19. 22:16
2/35 anonim válasza:
a ti (szülők, esetleg nagyszülők) genetikátok milyen, milyen magasak vagytok? volt a családban aki picike volt?
2022. júl. 19. 22:18
3/35 anonim válasza:
Nálunk is volt olyan 6 hónap,hogy nem nőtt a lányunk semmit.
Utána beindult.
Semmi baja nincs.
2022. júl. 19. 22:21
4/35 A kérdező kommentje:
A mozgása megkésett. Még nem áll fel, és nem is jár. A doki szerint kicsi hozzá a lába, keskeny is. Mint egy most született babae,de ő ilyen majd hozzá nő. Egyébként fejlődik csak az átlagnál lassabban. Voltunk mindenféle mozgasszervi vizsgálaton mindenhol azt mondták, ne várjak csodát ekkora lábra nem lehet felállni, nem véletlen nem járnak a most született babak sem. ( túlzás nélkül nagyon aprók a lábai)
2022. júl. 19. 22:21
5/35 anonim válasza:
Igen, szerintem jogosan aggodsz.
Viszont nem tudom mit lehet ilyen helyzetben tenni, hova fordulhatnal.
Szerintem 2 éves korig nem fognak foglalkozni veled, valahol olvastam régebben, hogy akkor szoktak növekedési hormon terápiát kezdeni, ha nagyon lemarad egy gyerek.
2022. júl. 19. 22:25
6/35 anonim válasza:
Melyik városban vitted orvoshoz? Én vinném Budapestre vagy Szegedre, az biztos.
Mi Bp-re a SOTE 1-re jártunk lányom májbetegsége miatt. Nagyon rendes volt mindenki.
2022. júl. 19. 22:28
7/35 anonim válasza:
Súlyos elmaradása van, azonnal kell keresni egy olyan orvost, aki fel tudja térképezni a genetikai hátterét. Lehet, hogy törpe növésú.
2022. júl. 19. 22:29
8/35 anonim válasza:
Magamat ismerve aggódnék. Mert ezt teszem most is. Már 2,5 éves lesz a fiam, de nem hízik kb egy éve. Csak nyúlik, de azt sokat.
Étvágya hol jó, hol rosszabb. Olyan gebének látom, 11,7 kg. Doki, védőnő nem aggódik, aztmondják majd meghízik, most nyúlik..
2022. júl. 19. 22:30
9/35 anonim válasza:
Kedves 8 azért nem ugyanaz a kategória, mint a kerdezoe...
2022. júl. 19. 22:33
10/35 anonim válasza:
A mozgásfejlődése aggasztóbb mint a súlya. Én minél hamarabb neurológushoz vinném!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!