Kötődést segítő nevelés vagy elkülönítő nevelés? Melyiket alkalmazzátok?
Kötődést segítő:nyugodt körülmények;addig szoptassunk míg el nem választja magát;reagáljunk gyorsan,ha sír;aludjunk együtt a kicsivel;hordozókendő használata stb.
elkülönítő:el kell távolodni tőle; "hogyhogy még mindig szoptatod?";ne engedjük,hogy velünk aludjon; "hadd sírja ki magát";"magadhoz láncolod";
Dr.William Sears :éjszakai gondoskodás könyve alapján.
Érdekel,hogy csak én vagyok olyan őrült,hogy hiszek a kötődést segítő nevelésben?
Mindig eszembe jut,hogy én is szeretek a páromhoz bújni éjszaka,akkor egy ilyen csöppségtől miért várom el,hogy egyedül aludjon...? Vélemények?
Kedves 77%,te kit győzködsz?:)))Az utolsó oldalon szinte csak te magyarázod mennyire jó amit te csinálsz,és mennyire nem a másik módszer.:)Nem tudom mekkora a gyereked,én írtam az első oldal 7.válaszát,és bátran állíthatom,h semmi hátránya nem származik se a gyereknek se a szülőnek a kötődő nevelésből.A legnagyobb gyerekem 8 éves,őt is így neveltem.:)
Ettől függetlenül te úgy nevelsz ahogy te szeretnél,de nem kell ilyen elítélően nyilatkozni arról,aki nem ért veled egyet.(Én nem pontoztam senkit,ez a kérdező dolga szerintem.:)
utolsó válaszolónak. nem győzködök senkit, de ezt hangsúlyoztam is, nem tudom miből vontad le ezt a következtetést.. a mondanivalóm lényege csupán ennyi:
ne ítéljétek el azt aki nem úgy nevel ahogy ti. ha valaki sírni hagyja a gyerekét azt nem kedvtelésből teszi és nem azért mert szívtelen dög. ez a jelző is szerepelt pl az egyik hsz-ben ezért utalok rá. ennyi. amúgy egyik gyereknél ez, másiknál az jön be.
Azért szerintem ő valamit tud!Szóval egyértelmű: kötődést segítő nevelés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!