Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kötődést segítő nevelés vagy...

Kötődést segítő nevelés vagy elkülönítő nevelés? Melyiket alkalmazzátok?

Figyelt kérdés

Kötődést segítő:nyugodt körülmények;addig szoptassunk míg el nem választja magát;reagáljunk gyorsan,ha sír;aludjunk együtt a kicsivel;hordozókendő használata stb.

elkülönítő:el kell távolodni tőle; "hogyhogy még mindig szoptatod?";ne engedjük,hogy velünk aludjon; "hadd sírja ki magát";"magadhoz láncolod";

Dr.William Sears :éjszakai gondoskodás könyve alapján.

Érdekel,hogy csak én vagyok olyan őrült,hogy hiszek a kötődést segítő nevelésben?

Mindig eszembe jut,hogy én is szeretek a páromhoz bújni éjszaka,akkor egy ilyen csöppségtől miért várom el,hogy egyedül aludjon...? Vélemények?

2010. szept. 20. 12:20
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Kedves 77%,te kit győzködsz?:)))Az utolsó oldalon szinte csak te magyarázod mennyire jó amit te csinálsz,és mennyire nem a másik módszer.:)Nem tudom mekkora a gyereked,én írtam az első oldal 7.válaszát,és bátran állíthatom,h semmi hátránya nem származik se a gyereknek se a szülőnek a kötődő nevelésből.A legnagyobb gyerekem 8 éves,őt is így neveltem.:)

Ettől függetlenül te úgy nevelsz ahogy te szeretnél,de nem kell ilyen elítélően nyilatkozni arról,aki nem ért veled egyet.(Én nem pontoztam senkit,ez a kérdező dolga szerintem.:)

2010. szept. 23. 16:55
 32/37 anonim ***** válasza:
0%

utolsó válaszolónak. nem győzködök senkit, de ezt hangsúlyoztam is, nem tudom miből vontad le ezt a következtetést.. a mondanivalóm lényege csupán ennyi:

ne ítéljétek el azt aki nem úgy nevel ahogy ti. ha valaki sírni hagyja a gyerekét azt nem kedvtelésből teszi és nem azért mert szívtelen dög. ez a jelző is szerepelt pl az egyik hsz-ben ezért utalok rá. ennyi. amúgy egyik gyereknél ez, másiknál az jön be.

2010. szept. 23. 18:08
 33/37 anonim ***** válasza:

[link]

Azért szerintem ő valamit tud!Szóval egyértelmű: kötődést segítő nevelés!

2010. szept. 24. 09:23
 34/37 anonim ***** válasza:
Utolsó: ez nagyon aranyos video volt, szegény kis fogatlan babók olyan cukik :)
2010. szept. 24. 14:03
 35/37 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a linket!!! :-)
2010. szept. 24. 15:56
 36/37 anonim ***** válasza:
2010. okt. 3. 09:01
 37/37 anonim ***** válasza:
Kotodo!
2021. jan. 4. 22:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!