Hogy viselitek az otthonlétet?
Persze, biztos van olyan, aki mindig jól.
Nekem az életem értelme a kisfiam, de néha mégis megőrülök. Rettenetesen eleven, szó szerint 24 órás foglalkozást igényel. Amikor már nem bírok vele és teljesen kifáradok, akkor úgy érzem, legszívesebben elmennék egy napra valahova, csak egy kis nyugalmam legyen. Ha erre gondolok, persze bűntudatom van, mert a családom egy tagja sem meri néhány órára vállalni, mert hát ugye most van a szeparációs félelem időszaka... Már legalább 5-6 hónapja nem voltam egy percet sem Nélküle. A nap nagy részét egyedül töltöm Vele, és már rá sem ismerek a régi önmagamra. Ti is szoktatok így lenni? (Szupermamik, akiknél minden tökéletesen működik, kíméljenek...)
egyszer nekem is elszállt az agyam:-) annyit sirt a lányom hogy odaadtam az apjának és azt mondtam ha most nem mehetek el itthonról megbolondulok:-)
Azért lehet hogy érdemes lenne megpróbálnod legalább két órára odaadni valamelyik családtagodnak. Irtad hogy nem merik vállalni. Mondd meg Nekik hogy neked viszont KELL ennyi idő. És ne legyen lelkiismeretfurdalásod. A kisfiadnak is kell hogy más is legyen vele. Valószinű orditani fog de ha lefoglalják lehet hogy el lehet terelni a figyelmét. Muszáj lesz ezt előbb utobb megtenned (hogy rábízod másra) mert KELL.
Szoval csak bátran. A család meg értsen meg téged!! Ennyi áldozat a részükről igazán nem nagy. Nagyszülők gondolo imádják az unokát hát hajrá. Azt is megszervezheted hogy minden szerdán három órára rábizod valakire. Igy a fiad is megszokja hogy időnként nem vagy vele és intézheted dolgod. Nálam igy működik. Jön anyám és meg megyek ha akarok. ennyi igazán kell. Szoval kitartást és sok sikert!!
egy nem szuperanyuka:-)
Szia!
Mióta megszültem (8 hónapja!) egyszer voltam hajat festetni... Pedig itt van a közelben, de mivel anyatejes (még mindig szinte csak azt kap) és nagyon szeret enni, így bár van ki elvállalná a felügyeletet, nem tudok elmenni.
Szerencsére a kislányom nem igényli a 24 órás foglalkozást, tudok főzni, mosni, takarítani, stb.
Nekem az önálló vásárlás hiányzik :) Mivel nem a belvárosban lakunk, sajnos elég messze (mármint bkv-val messze) van minden és mivel 3 óránként kaja party van, így nem lehet nézelődve vásárolni, max. berohanunk-kirohanunk-hazarohanunk etetni. Úgyhogy a karácsonyi ajándékok többségét neten rendeltem, amitől olyan hiányérzetem van, hogy az csak na.
Szeretnénk majd kistesót (vessen meg a nép haragja!) vele nem fogom elkövetni azt, hogy csak cici semmi más. Mert bár imádok szoptatni, egy kicsit terhes, hogy nem tudom mindenhol megszoptatni. Úgyhogy a majdani kistesó majd ismerni fogja a cumisüveget IS, napi egy kajcsit abból fog kapni. Mert a lánykám nem ismeri a cumisüveget, pohárból iszik.
Én azzal nyugtatom magam, hogy egyszer ennek a korszaknak is vége...
Én ugyanígy vagyok mint az első hozzászóló.
Most úgy érzem,kicsit belefáradtam a gyes-be.És nekem is bűntudatom van miatta.Igaz,és már a 3-ik babámmal vagyok itthon,aki 6 hós,a középső 3 éves,a nagyobbik már nagy.Rám csak mostanában tört rám,hogy annyira jó lenne néha máshogy,dolgozni vagy rendszeresen társaságba járni..stb..
Mosr nagyon betárva érzem magam,teljesen beszűkült számomra a világ.A férjem sosincs itthon,rengeteget dolgozik utazik,reggel 6 körül elmegy,és este éjszaka jön.
Olyan jó lenne néha,ha valaki vigyázna a kicsikre,és nekem is lehetne magamra időm,amikor csak magammal lehetnék elfoglalva.De azzal is beérném,ha lenne társaságom,mert tulajdonképpen a gyerekeim nem zavarnak,csak az egyedüllét,de az nagyon.Mondjuk van,hogy anyukám elviszi néha a két nagyobbat,akkor meg hiányoznak nagyon.
Teljesen megértelek! Nekem 5 hós a kisfiam és max 10 percig játszik el egyedül, szinte egész nap mellette kell ülnöm. Örökmozgó, eleven gyerkőc, akit imádok, de néha én is azt érzem, hogy szeretnék 1-2 napra elmenni valahová. Én is csak akkor tudok egy kicsit magammal foglalkozni, vagy elmenni pl karácsonyi ajándékokat vásárolni, ha a férjem itthon van, vagy esetleg néha anyukámat is megtudom kérni, hogy vigyázzon a kicsire. Az a pár óra is sokat jelent, amíg kicsit mászkálhatok, nézelődhetek, aztán persze muszáj sietni haza a szoptatás miatt.
Viszont amikor rám mosolyog a kis kópé, akkor mindig elszáll a fáradtságom! :-)
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!