Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első gyerekes anyukák! Nekt...

Első gyerekes anyukák! Nektek mennyi időtök van az ùjszülött mellett mással is foglalkozni?

Figyelt kérdés
2022. máj. 22. 20:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

Az elején úgy volt időm, hogy amíg szoptattam, tudtam filmet nézni, merthogy rengeteget szoptattam, a többiben üvöltés ment, a hasfájás miatt.

Kva nehéz volt, nem aludt, nem lehetett letenni, és ha véletlenül elaludt, és rátört egy puki, újra felriadt és sírt...

Aztán először akkor lett könnyebb, mikor elkezdtem hordozni, akkor úgy amíg aludt rajtam, tudtam tenni venni, utána pedig akkor lett könnyebb, amikor végre kúszni kezdett, és nem nekem kellett cipelni mindenhova, hanem odament, ami érdekelte. Bababiztos a lakás, úgyhogy hagyom szabadon mászni, most baromi jól elmatat, ha ott vagyok mellette.

Túl sok időm nincs, de mittomén, elpakolni, főzni valami gyorsat, vagy elintézni kisebb dolgokat tudok. Már sokkal kevésbé csüng rajtam, persze odajön ellenőrizni, hogy megvagyok e még, de aztán megy felfedezni.

2022. máj. 22. 21:16
 12/20 anonim ***** válasza:
73%
Hát 12-es az én gyerekeim sem olvasták azt a könyvet amiben le van írva,hogy az újszülött egész nap alszik.Az 5 gyerekes vagyok,és olyan férjét választottam,aki nem pitsán rúg,hanem segít,és nem kritizál,hanem bármit megcsinál amire nekem épp nincs időm.Nem hagyjuk sírni a gyereket,mert nem azért szültem.Ameddig egész nap szüksége van rám,addig egész nap az övé vagyok.Nagyon jól lehet működni így is egy családként,egymást segítve,és még a gyerekek is ezt a példát látják,nem azt,hogy a háztartás a nő dolga kizárólag és ha valami nincs megcsinálva, akkor ősember módjára üvöltünk,hanem megkérdezzük,hogy miben segítsünk, esetleg látjuk magunktól is,hogy mit kell megcsinálni,és szó nélkül tesszük a dolgunkat.
2022. máj. 22. 22:07
 13/20 anonim ***** válasza:
80%
Érdekes, az én fiam sem olvasta ezt az egész nap alszik dolgot, sőt, nagyjából egész nap ébren van 🤷‍♀️
2022. máj. 22. 22:38
 14/20 anonim ***** válasza:
66%
Na megint itt van egy szuperhős bezzegember 🤣
2022. máj. 22. 22:40
 15/20 anonim ***** válasza:
63%
Nem sok mindenre van időm. 7 hetes a lányom. Az első 4 hétben mikor sokkal többet aludt, akkor talán belefért egy hajmosás, porszívózás, vagy takarítás, nem ébredt fel a hangosabb zajra és hosszabbakat aludt. Most már ezeket csak akkor tudom megcsinálni ha vigyáz rá az apja. Azt mondom, hogy ha csak én vagyok vele, akkor 10-30 perces dolgokat tudok csinálni amikor alszik. :) Ha az apja vigyáz rá akkor belefér 2-3 órás program is nekem, ilyen 1 héten egyszer van.
2022. máj. 23. 04:25
 16/20 anonim ***** válasza:
76%

Én varrtam neki és a családnak 5 hónapig, csomó mindent tudtam varrni. Álom baba volt, de tényleg. Időben aludt és végig aludta az éjszakát.

Aztán elkezdett egyre gyakrabban felébredni, 10 hónaposan 45 percenként kelt. Később meg nem aludt vissza órákat fent voltunk, zombi voltam. Ez így ment 2,5 éves koráig, míg ki nem derült allergia is van a háttérben.

Évek óta nem varrtam semmit. Most már inkább olvasok ha van időm

2022. máj. 23. 07:21
 17/20 anonim ***** válasza:
79%

15os, mintha magamat látnám, szintén 7 hetes a fiam.

Mikor apa raer van hogy kapok kimenőt illetve heti 1x az emeleti hálóbn alszom gyerekmentesen, viszont mostanában a gyerek csak velem akar lenni, apanal ordít, pedig eddig semmi baj nem volt nála sem, szóval egyre kevesebb időm jut bármire, tegnap húsz részletben takarittotam ki a kb 3 nm fürdőt.

2022. máj. 23. 08:59
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
5,5 hónapos hát én lehet, hogy bénán osztom be az időm, de mostanában kb csak a takarításra jut időm, főzni alig. Elég nyüglődős napjai vannak, pedig az elején nagyon sokáig el volt egymaga. És még nem is kúszik-mászik. 🙈😀
2022. máj. 23. 14:53
 19/20 anonim ***** válasza:
81%
Az enyém most született és ő is egésznap alszik. 3-4 óránként felkel enni és alszik tovább. Van időm bőven mindenre.
2022. máj. 24. 10:17
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nem igazán mérvadó, ki mit ír, mert sokan szimplán lusták, többek között ezért van, hogy míg valaki baba mellett kicsit dolgozik, mos-főz, hobbizik, addig más a haját se tudja megmosni.

Most ezt ne vegye itt senki magára, nyelven vannak nyűgösebb babák, de vannak lusta anyukák is. Én csak anyukák között lakom, komolyan, mindenhol baba/kisgyerek van :D, na itt is van olyan, aki se nem főz (rendelnek) , se nem takarít, nem csinál semmit a kertben, se semmit konkrétan és mindig azt mondja, hogy azért, mert a gyerek mellett nem lehet semmit. Pedig ő szimplán gyerek előtt is ilyen volt, mindig elmondta, hogy, semmire nincs ideje/energiája, és gyerek nélkül se csinált túl sok mindent.

Egyszerűen van ez a típus is, meg ennek a fokozatai.

2022. máj. 24. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!