Első gyerekes anyukák! Nektek mennyi időtök van az ùjszülött mellett mással is foglalkozni?
Az elején úgy volt időm, hogy amíg szoptattam, tudtam filmet nézni, merthogy rengeteget szoptattam, a többiben üvöltés ment, a hasfájás miatt.
Kva nehéz volt, nem aludt, nem lehetett letenni, és ha véletlenül elaludt, és rátört egy puki, újra felriadt és sírt...
Aztán először akkor lett könnyebb, mikor elkezdtem hordozni, akkor úgy amíg aludt rajtam, tudtam tenni venni, utána pedig akkor lett könnyebb, amikor végre kúszni kezdett, és nem nekem kellett cipelni mindenhova, hanem odament, ami érdekelte. Bababiztos a lakás, úgyhogy hagyom szabadon mászni, most baromi jól elmatat, ha ott vagyok mellette.
Túl sok időm nincs, de mittomén, elpakolni, főzni valami gyorsat, vagy elintézni kisebb dolgokat tudok. Már sokkal kevésbé csüng rajtam, persze odajön ellenőrizni, hogy megvagyok e még, de aztán megy felfedezni.
Én varrtam neki és a családnak 5 hónapig, csomó mindent tudtam varrni. Álom baba volt, de tényleg. Időben aludt és végig aludta az éjszakát.
Aztán elkezdett egyre gyakrabban felébredni, 10 hónaposan 45 percenként kelt. Később meg nem aludt vissza órákat fent voltunk, zombi voltam. Ez így ment 2,5 éves koráig, míg ki nem derült allergia is van a háttérben.
Évek óta nem varrtam semmit. Most már inkább olvasok ha van időm
15os, mintha magamat látnám, szintén 7 hetes a fiam.
Mikor apa raer van hogy kapok kimenőt illetve heti 1x az emeleti hálóbn alszom gyerekmentesen, viszont mostanában a gyerek csak velem akar lenni, apanal ordít, pedig eddig semmi baj nem volt nála sem, szóval egyre kevesebb időm jut bármire, tegnap húsz részletben takarittotam ki a kb 3 nm fürdőt.
Amúgy nem igazán mérvadó, ki mit ír, mert sokan szimplán lusták, többek között ezért van, hogy míg valaki baba mellett kicsit dolgozik, mos-főz, hobbizik, addig más a haját se tudja megmosni.
Most ezt ne vegye itt senki magára, nyelven vannak nyűgösebb babák, de vannak lusta anyukák is. Én csak anyukák között lakom, komolyan, mindenhol baba/kisgyerek van :D, na itt is van olyan, aki se nem főz (rendelnek) , se nem takarít, nem csinál semmit a kertben, se semmit konkrétan és mindig azt mondja, hogy azért, mert a gyerek mellett nem lehet semmit. Pedig ő szimplán gyerek előtt is ilyen volt, mindig elmondta, hogy, semmire nincs ideje/energiája, és gyerek nélkül se csinált túl sok mindent.
Egyszerűen van ez a típus is, meg ennek a fokozatai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!