Igény szerint szoptatott baba mellett hogy tudtok foglalkozni a nagyobb, két év alatti gyerekkel?
23 hónapos volt a nagyobb, mikor a tesója született. A picit igény szerint szoptattam, ha kellett 20 percenként cicin volt. Viszont 15 percnél tovább sosem hagytam szopizni, nem is igényelte. Szóval a nagyobb nem látta kárát. Meséltem neki, kockázott mellettünk, semmi gond nem volt, mert hamar megszokta, hogy a kistesója hozzánk tartozik.
És mivel a pici nagyon nyugis volt, mert hagytam komfortszopizni, ezért nem sok vizet zavart, keveset sírt, jókat aludt.
Életem legjobb döntése volt, hogy nem az idót néztem, hogy cicizhet -e a gyerekem, hanem rá hallgattam. Mai napig bánom, hogy a nagyobbiknál hallgattam a védőnőmre, és betartottam a két órát a szopik között, egy kínszenvedés volt az első pár hónap.
A komfortszopizós részt úgy tudod megoldani, hogy miután jóllakott, és szemmel láthatóan már nem vagy csak alig-alig nyel tejet, felkínálod neki a cumit.
Náluk ez van mind a mai napig (amíg nem volt cumi, kész rémálom volt a ciciztetés, onnantól, hogy bevezettük, hawaii :)): jóllakik, olyankor már csukva a szeme és félig alszik is, de rajta csüng még a cicin: odateszem a szájához a cumit, cicit kiköpi, cumit bekapja, ágyba rakom, majd ágybarakást követő maximum 5 percen belül kiköpi a cumit is, és alszik mint a bunda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!