Anyukák, akik pici újszülöttel és 1-3 éves nagyobb gyermekkel vagytok otthon: a pici gondos ellátása mellett hogyan foglalkoztok a naggyal?
Mit csinál a nagy, amíg szoptattok, főleg igény szerinti szoptatás esetén, vagy amíg ringatjátok, altatjátok a kicsit..... ?
Ha mindkét gyermek egyszerre akar titeket, melyiküknek kell általában várni, melyikük sír többet? Egyáltalán: sok a sírás nálatok, vagy nyugis, kiegyensúlyozott mindkét gyerek?
Szia!
Megpróbálok visszaemlékezni, mert nem tegnap volt, hogy kicsik voltak a lányaim :)
Szóval. Lányaim között három év a korkülönbség, mindketten nyáriak. Sajnos nem tudtam szoptatni egyiket sem, így bizony előfordult, hogy amikor a kicsit etettem, közben a földön ülve társasoztam a naggyal :) Egyébként állandóan egy légtérben tartózkodtunk, míg a törpe aludt, mindenfélét tudtam a nagyobbikkal játszani, de akár főzni is, pedig a kicsi igen sírós volt.
5 honapos a pici, 3 lesz a nagy nyaron.... Haaaat, kezdunk belejonni. :-)
Egyutt alszanak, hala a jo egnek! En, ugy csinalom, h igyekszem a nagyra koncentralni, mivel ugye neki van tapasztalata, h milyen volt mikor meg egyedul uralta az idomet.
Nagy szerencsem van a picivel, mert egy angyal baba, sokat elvan magaban. Ha fent van, mindig velunk van a nappaliban. Ha nyugje van, felveszem, babusgatom. Altatni sem kell, ha latom h faradt, asit, viszem fel a szobajaba. Leteszem es mar alszik is a Dragam.
Az estek egyedul a nehezek, ha a parom nem er haza idoben. Olyan 18 korul beindul a pici es semmi nem jo neki, csak sir es sir. Persze a karomban nem sir, de mivel furdetnem kell a nagyot es vacsorat adnom neki, addig sajnos a kicsi sir... Ez van! :-(
Nalad mikor jon a teso? Gondolom azert tetted fel a kerdest, h mire szamithatsz. :-)
Köszönöm a válaszokat! 6 hetes a kicsi, 3 éves a nagy. Őt anno sosem hagytam sírni, azonnal tudtam ugrani hozzá, igény szerint szoptatta, néha órákon át ringattam, és nekem is lelkifurdalásom van, hogy most sem a kicsi igényeit nem tudom mindig azonnal és maradéktalanul kielégíteni, sem a nagyét. Persze tőle már elvárható lenne, hogy várjon néha 5 percet, de nagyon visszababásodott, megbántódik, szomorkodik vagy éppen keservesen sír vagy fejhangon üvölt, ha várnia kell. Szoptatáskor néha odajön, megrángatja picit a húgát (nem durván), aki elejti a cicit, és nehezen tudja újra felvenni a fonalat.Így persze még annál is tovább tart az egész.
Én is leteszek egy párnát a szőnyegre, ott szoptatnék, hívnám a nagyot, hogy kirakózzunk, építőzzünk, olvassunk mesét, de ilyenkor juszt is mást akar, amit szoptatás közben én képtelen vagyok csinálni.
4-es vagyok!
Igen, ismeros a helyzet. En mar nem szoptatok, de az kB nalunk is igy nezett ki. Nagyon nehez volt.
Meg most is, mikor etetem a hugit, olyan helyet valasztok, ahol a nagy nem tudja elerni, h rangassa, v megzavarja.
A nagy nekem is olbe-baba volt, minden nyikkanasra ugrottam.
En is gondoltam arra, h talan a kisebb korkulonbseg jobb, mert hat ez a dackorszak, kemenyen igenybe veszi az idegeimet.
Most is epp megy a hiszti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!