Első gyerekes anyukák! Nektek mennyi időtök van az ùjszülött mellett mással is foglalkozni?
Semmi màst nem csinàltam mellette. Az az idôszak csak a babàròl szòlt.
Ok, ìgy visszagondolva teregettem, neteztem, vàsàroltunk, fenykepezni, ügyet intezni vittem.
De ez nem volt sok. A hazimunkat csinàlta az apja, kert, haziàllat, tesò nem volt. Kidolgoztam a belem is míg nem volt gyerekem, akkor csak rà figyeltem.
5 hetes volt, mikor költöztûnk, akkor en csomagoltam, de utàna ùjra belemerûltem a babàzasba
Igazából arravvan időm, amire akarom
En pl minden nap főzök, rend is van mindig. Delutan meg mar majdnemcsak unatkozok.
6 hetes koráig irdatlan sok netflixet néztem, mert csak rajtam aludt nap közben, míg a férjem át nem vette. Aztán kb 4 hónapos koráig már le lehetett tenni, gyakorlatilag bárhol elaludt, ha elfáradt, és elég mélyen aludt, hogy letegyem. Akkor volt időm bármire. Sütöttem, főztem, horgoltam, olvastam, takarítottam, mire a férjem hazaért, csak pihenni kellett.
4 hónaposan borult az alvása, kevesebbet alszik, és kevésbé mélyen, de alvásidőben még mindig csinálhatok bármit.
Most 6 hónapos, épp egy hónapnyi konyhafelújításon vagyunk túl úgy, hogy amit csak lehetett, magunknak csináltunk.
Hatalmas szerencsém van vele, nem sok ilyen babát ismerek.
Újszülött mellett viszonylag sok időm volt, naponta vagy 10-szer aludt. Természetesen voltak sírós idöszakai, de alapvetöen azért lehetett mellette mindent csinálni, max. nehezebben.
Mostam-föztem, csináltam a veteményest, foglalkoztam a kerttel, néha besegítettem a férjem vállalkozásába. Persze, néha elúsztam, dehát istenem.
Most 1 éves múlt, hú, ezerszer nehezebb bármit csinálni mellette, mert már keveset alszik, ha ébren van, akkor meg anya-anya-anya :D
Elég sok idom volt kB 5 hónapos koráig amíg el nem kezdett mászni.
Filmeztem , főztem, takarítottam, nyomkodtam a telom.
Kb 5 hónapos korától van kevesebb időm, a főzősést másnapra mindig késő délután csinálom amikor a párom haza ér, mert a kisfiamra muszáj volt figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!