Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 éves a gyerek, és nem...

2 éves a gyerek, és nem beszél. Anyós a tudtunk nélkül kért időpontot hallásvizsgálatra. Mi túlozzuk el?

Figyelt kérdés

Múltkor, amikor náluk voltunk, anyósom megállapította, hogy szerinte érdemes lenne hallásvizsgálatra vinni a gyereket, mert nem mond még annyi szót. 2 éves lesz a kicsi a hónapban.

Mi a feleségemmel itthon megbeszéltük, doki tanácsára is alapozva, hogy ha fél év múlva is gázos lesz, akkor elvisszük hallásvizsgálatra.

Anyósom a múltkor beállított és váratlan meglepetés ért, mert kész tények elé lettünk állítva, hogy ő már kért időpontot az orvoshoz. Ide el is mentem vele én. (Nem akartunk vitát)

Aztán most kapott valahova beutalót, amit szintén az anyosek intéznek.

Egyszerűen zavar mindkettőnket , hogy a hátunk mögött szervezkednek.

A gyereket mi ismerjük a legjobban, hiszen mi vagyunk a szülei. Szépen utánoz hangokat..

Anyós mindent felül akar írni..2 évig alig volt a gyerekkel, most kicsit többet van vele.

Amíg a feleségem kórházban volt párszor átjött 3-4 órára és azt hiszi hogy ő már milyen sok időt tölt vele és mindent tud, jobban mint mi! Kiakasztó.

Velünk van a baj ?

2022. máj. 4. 09:49
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
85%

Nem túloztok el semmit, mivel nem léptek!

Ne már, legközelebb meg majd fülbevalót lövet neki, vagy levágatja a haját, vagy beiratja spanyolra, vagy leszervezi az esküvőjét, ti meg lestek, hogy jajj, mondtam, hogy szólj anyádnak, mert én nem akarok konfliktust, jajj.

A mamát le kell állítani szép szóval vagy kiabálva, mert úgy tűnik teljesen alkalmatlannak tart benneteket a gyerekekről való gondoskodáshoz, és ezidáig igaza is van.

Ha nem akarjátok hallásvizsgálatra vinni még, akkor nem kell elvinni. 2 évesen nincs elkésve. Ha gond lesz, a védőnő és a gyerekorvos fog intézkedni, addig mama higgadjon le.

Te meg tedd irányba a feleséged is meg az anyóst is.

2022. máj. 4. 12:07
 32/51 anonim ***** válasza:
62%

mert úgy tűnik teljesen alkalmatlannak tart benneteket a gyerekekről való gondoskodáshoz, és ezidáig igaza is van

10/10

De nyugi még helyre lehet hozni, állj a sarkadra. Szerintem elég löketet adtunk most6a hozzá szólásokkal :)

2022. máj. 4. 12:12
 33/51 anonim ***** válasza:
82%

Csatlakozom. Ti vagytok a gyerek szülei, sokkal fontosabb, hogy kiálljatok érte, mint hogy béke legyen anyóssal. Már 2 éves, nem hülye, azt hiszed, nem veszi le abból, ami történik, hogy a szülei magára hagyják, hadd hurcolja a nagyi dokitól dokiig?

Mi az, hogy nem tudjátok, milyen beutaló, hova és mikor? Miféle szülők vagytok ti? Ennyit nem vagytok képesek még megkérdezni se??

Igen, anyós gáz. De ti is. És ezt a példát látja a gyerek.

2022. máj. 4. 13:00
 34/51 anonim ***** válasza:
100%
Azt szeretném kérdezni, hogy ha te is ott voltál a mamával a vizsgálaton megtudnád mondani mit mondott az orvos? Miért kapott a gyerek beutalót?
2022. máj. 4. 13:09
 35/51 A kérdező kommentje:

Azért mert kötelessége beutalót adni a klinikára, mivel ott a rendelőben nincsenek olyan műszerek, amivel vizsgálni tudnák.

A kislányunknak nagyon jó a gyerekorvosa. Oda fogjuk újra elvinni mi a papírokkal és végig visszük most már, ha ő is azt tanácsolja. Bár eddig ő azt mondta, várjunk.

2022. máj. 4. 18:19
 36/51 A kérdező kommentje:

Időközben én megpróbáltam rendezni a dolgot anyóssal, írtam neki és választ is kaptam rá.

Azt mondta, hogy azt csinálunk amit akarunk, igazam van, mi vagyunk a szülei, viszont nem gondolta volna hogy a segítség is probléma.

Na pont ettől féltünk mindketten, hogy ő így tekinti.

Most mi érezzük szarul magunkat.

2022. máj. 4. 18:21
 37/51 anonim ***** válasza:
100%
A kéretlen segítség kotnyeleskedés, ezt írd vissza neki.
2022. máj. 4. 18:24
 38/51 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor érezzétek szarul magatokat, amiért ti akarjátok a kezetekben tartani a saját gyereketek egészségügyi kezeléseit. Annyira gyerekesek vagytok, ne haragudj. A mami besértődött, és? Legalább nem csinalja többet. Nőjetek már fel, basszus.
2022. máj. 4. 18:26
 39/51 A kérdező kommentje:

És mivan ha tényleg segíteni akart a mama?

Csak mi megbeszéltük itthon már ezt 2 hónapja és dokinál is voltunk már.

Illetve mi tudjuk, hogy több mint valószínű jól hall, hiszen mindent meghall. Az a baj, én őszinte leszek, a mama mostanában egy kicsit több időt töltött vele, ez tény, és örülünk neki, mi tudjuk , hogy ez fontos egy gyermek életében. És ehhez tartjuk magunkat. Viszont a legjobban mi ismerjük a feleségemmel, ebben gondolom semmi kivetnivalo nincs.

2022. máj. 4. 18:59
 40/51 A kérdező kommentje:
Azért is érezzük kicsit rosszul magunk emiatt mert mi érzékeny típusú emberek vagyunk és végülis sok segítséget is kaptunk anyósèktól, csak ez már tényleg olyan volt hogy mi szeretnénk foglalkozni és nem kértük ..
2022. máj. 4. 19:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!