Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 éves a gyerek, és nem...

2 éves a gyerek, és nem beszél. Anyós a tudtunk nélkül kért időpontot hallásvizsgálatra. Mi túlozzuk el?

Figyelt kérdés

Múltkor, amikor náluk voltunk, anyósom megállapította, hogy szerinte érdemes lenne hallásvizsgálatra vinni a gyereket, mert nem mond még annyi szót. 2 éves lesz a kicsi a hónapban.

Mi a feleségemmel itthon megbeszéltük, doki tanácsára is alapozva, hogy ha fél év múlva is gázos lesz, akkor elvisszük hallásvizsgálatra.

Anyósom a múltkor beállított és váratlan meglepetés ért, mert kész tények elé lettünk állítva, hogy ő már kért időpontot az orvoshoz. Ide el is mentem vele én. (Nem akartunk vitát)

Aztán most kapott valahova beutalót, amit szintén az anyosek intéznek.

Egyszerűen zavar mindkettőnket , hogy a hátunk mögött szervezkednek.

A gyereket mi ismerjük a legjobban, hiszen mi vagyunk a szülei. Szépen utánoz hangokat..

Anyós mindent felül akar írni..2 évig alig volt a gyerekkel, most kicsit többet van vele.

Amíg a feleségem kórházban volt párszor átjött 3-4 órára és azt hiszi hogy ő már milyen sok időt tölt vele és mindent tud, jobban mint mi! Kiakasztó.

Velünk van a baj ?

2022. máj. 4. 09:49
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
88%
Hát itt a párodnak kellene a sarkára állni. Én tuti nem mentem volna el a vizsgálatra, sőt nyomatékosan kihangsúlyoztam volna, hogy elhiszem, hogy jót szeretne, de ti is és a szülői kompetenciátokat pedig hagyja meg nektek. Ő már nevelt gyermeket a legjobb tudása szerint, ti jöttök
2022. máj. 4. 09:51
 2/51 anonim ***** válasza:
77%
de miért ők intézik?
2022. máj. 4. 09:52
 3/51 anonim ***** válasza:
96%
És mondtátok már neki,hogy zavar? Amúgy akkor miért mentetek el a vizsgálatra?
2022. máj. 4. 09:53
 4/51 A kérdező kommentje:

Sajnos a feleségem nem tud a sarkára állni úgy, ahogy kellene.

Én nem szeretnèk konfliktust az anyóssal.

Engem nagyon zavar az egész, úgy érzem magam mint egy óvodás.

25 éves vagyok, 16 éves koromtól egyedül oldok meg mindent, mert olyan családi körülmények közt nőttem fel.

És ez még inkább rátesz.

2022. máj. 4. 09:57
 5/51 anonim ***** válasza:
64%

Hogy a fenébe tud beutalót kérni????? Tudja a TAJ számát és fel van rá hatalmazva? Több városban is éltem, de eddig minden helyen kellettek személyes adatok és gyermekorvosi beutaló az időpont kéréshez. Ez hogy lehetséges nálatok? Jogilag tilos lenne neki intézni. Nem szülő és nem is gondviselő.

Nincs veletek baj, látható hogy hall, hiszen utánoz hangokat, gondolom hangok hatására reagál is (megijed, odanéz, stb). Az én fiam 2 évesen csak alap dolgokat mondott, más meg már szépen mondatokat mondott.. Bölcsődei nevelő, gyerekorvos, védőnő sem szólt, hogy ezzel kellene kezdeni valamit. Gondolom a gyereketeket is látja hozzáértő. Ha hallás gondja lenne, már az első évben kiszúrta volna a védőnő.

2022. máj. 4. 09:59
 6/51 anonim ***** válasza:
93%
Kedves kérdező! Ebben az esetben, azt hiszem, hogy inkább akkor konfrontációt választom. Ezek már olyan szintű beleszólások, amit nem tudnék lenyelni.
2022. máj. 4. 10:01
 7/51 A kérdező kommentje:
Próbáltam többször beszélni a feleségemmel, hogy legyen szíves valahogyan oldja meg, de ha szóba kerül a téma, akkor elég ingerült lesz és nem szeretne beszélni róla.
2022. máj. 4. 10:01
 8/51 anonim ***** válasza:
100%
"Sajnos a feleségem nem tud a sarkára állni úgy, ahogy kellene. Én nem szeretnèk konfliktust az anyóssal" - márpedig ha MINDKETTEN konfliktuskerülőek vagytok, az nem fog menni. Már eddig sem lett volna szabad hagyni elfajulni a dolgot. Nagyon gyorsan jelöljétek ki a határokat, ha felnőttként akartok élni.
2022. máj. 4. 10:03
 9/51 A kérdező kommentje:

A Margitban szült a feleségem.

Amikor hazajött, akkor vizsgálták a gyermek hallását.

De alapvetően nem ez a gond, hanem hogyan tudnám kezelni ezt a nagyon magas beleszólást, vagyis inkább ez már annál is több.

2022. máj. 4. 10:04
 10/51 anonim ***** válasza:
82%
feleségedet láthatóan nem zavarja. valószínűleg ő nem csak az anyjával szembeszállni, de orvoshoz menni és intézkedni is mulya.
2022. máj. 4. 10:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!