2 éves a gyerek, és nem beszél. Anyós a tudtunk nélkül kért időpontot hallásvizsgálatra. Mi túlozzuk el?
Múltkor, amikor náluk voltunk, anyósom megállapította, hogy szerinte érdemes lenne hallásvizsgálatra vinni a gyereket, mert nem mond még annyi szót. 2 éves lesz a kicsi a hónapban.
Mi a feleségemmel itthon megbeszéltük, doki tanácsára is alapozva, hogy ha fél év múlva is gázos lesz, akkor elvisszük hallásvizsgálatra.
Anyósom a múltkor beállított és váratlan meglepetés ért, mert kész tények elé lettünk állítva, hogy ő már kért időpontot az orvoshoz. Ide el is mentem vele én. (Nem akartunk vitát)
Aztán most kapott valahova beutalót, amit szintén az anyosek intéznek.
Egyszerűen zavar mindkettőnket , hogy a hátunk mögött szervezkednek.
A gyereket mi ismerjük a legjobban, hiszen mi vagyunk a szülei. Szépen utánoz hangokat..
Anyós mindent felül akar írni..2 évig alig volt a gyerekkel, most kicsit többet van vele.
Amíg a feleségem kórházban volt párszor átjött 3-4 órára és azt hiszi hogy ő már milyen sok időt tölt vele és mindent tud, jobban mint mi! Kiakasztó.
Velünk van a baj ?
Sajnos a feleségem nem tud a sarkára állni úgy, ahogy kellene.
Én nem szeretnèk konfliktust az anyóssal.
Engem nagyon zavar az egész, úgy érzem magam mint egy óvodás.
25 éves vagyok, 16 éves koromtól egyedül oldok meg mindent, mert olyan családi körülmények közt nőttem fel.
És ez még inkább rátesz.
Hogy a fenébe tud beutalót kérni????? Tudja a TAJ számát és fel van rá hatalmazva? Több városban is éltem, de eddig minden helyen kellettek személyes adatok és gyermekorvosi beutaló az időpont kéréshez. Ez hogy lehetséges nálatok? Jogilag tilos lenne neki intézni. Nem szülő és nem is gondviselő.
Nincs veletek baj, látható hogy hall, hiszen utánoz hangokat, gondolom hangok hatására reagál is (megijed, odanéz, stb). Az én fiam 2 évesen csak alap dolgokat mondott, más meg már szépen mondatokat mondott.. Bölcsődei nevelő, gyerekorvos, védőnő sem szólt, hogy ezzel kellene kezdeni valamit. Gondolom a gyereketeket is látja hozzáértő. Ha hallás gondja lenne, már az első évben kiszúrta volna a védőnő.
A Margitban szült a feleségem.
Amikor hazajött, akkor vizsgálták a gyermek hallását.
De alapvetően nem ez a gond, hanem hogyan tudnám kezelni ezt a nagyon magas beleszólást, vagyis inkább ez már annál is több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!