Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 éves a gyerek, és nem...

2 éves a gyerek, és nem beszél. Anyós a tudtunk nélkül kért időpontot hallásvizsgálatra. Mi túlozzuk el?

Figyelt kérdés

Múltkor, amikor náluk voltunk, anyósom megállapította, hogy szerinte érdemes lenne hallásvizsgálatra vinni a gyereket, mert nem mond még annyi szót. 2 éves lesz a kicsi a hónapban.

Mi a feleségemmel itthon megbeszéltük, doki tanácsára is alapozva, hogy ha fél év múlva is gázos lesz, akkor elvisszük hallásvizsgálatra.

Anyósom a múltkor beállított és váratlan meglepetés ért, mert kész tények elé lettünk állítva, hogy ő már kért időpontot az orvoshoz. Ide el is mentem vele én. (Nem akartunk vitát)

Aztán most kapott valahova beutalót, amit szintén az anyosek intéznek.

Egyszerűen zavar mindkettőnket , hogy a hátunk mögött szervezkednek.

A gyereket mi ismerjük a legjobban, hiszen mi vagyunk a szülei. Szépen utánoz hangokat..

Anyós mindent felül akar írni..2 évig alig volt a gyerekkel, most kicsit többet van vele.

Amíg a feleségem kórházban volt párszor átjött 3-4 órára és azt hiszi hogy ő már milyen sok időt tölt vele és mindent tud, jobban mint mi! Kiakasztó.

Velünk van a baj ?

2022. máj. 4. 09:49
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
21%

Anyós nem tud beutalot kérni, mert a gyerek haziorvosan nem ad vadidegennek, de mindegy. Tehát q történet mese habbal.

Amúgy meg ha igaz lenne, akkor az anyuka, ez a mi gyerekünk, tessek lekapaszkodni róla a megoldás.

2022. máj. 4. 10:09
 12/51 anonim ***** válasza:
80%

Na én tudod mikor vittem volna el...

Az en gyerekem, az en felelőssegem. Ha én erzem, hogy gond van, en intezem az orvost.

Anyámnak max a véleményét hallgatom meg, anyósomnak azt sem (egyeb okokból).

Ha feleseged ilyen, akkor pedig neked kell a sarkadra állni. Elhiszem, hogy nem akarsz vitát, nem jó a csaladdal rosszban lenni. De ez átlép egy határt. Most meg csak egy orvost intéz. Legközelebb mi lesz?

Ha nem teszel pontot a végére, ennél csak durvább dolgokat fog tenni, mert azt hiszi, hogy neki mindent lehet

2022. máj. 4. 10:10
 13/51 A kérdező kommentje:

Amikor most voltunk a hallás vizsgálaton, vagyis én mentem az anyóssal, akkor kaptunk beutalót valamilyen klinikára. Azt sem tudom melyik klinika.

Anyós kijelentette, hogy ezt ők fogják úgyis intézni, ez ott volt bent a rendelőben, az orvos előtt. (Úgy éreztem magam mint egy hülyegyerek)

Majd miután kimentünk anyós azt is kijelentette, hogy ő elteszi beutalót. Mondván, hogy rá ugrasztja a férjét a dologra.

Most ott tartunk, hogy nem tudunk semmit!

Gondolom van időpont.

Halvány lila fogalmunk nincs. Én már bá feleségemmel is összevesztem, ha így megy tovább elválok.

2022. máj. 4. 10:12
 14/51 anonim ***** válasza:
91%
Utolsóhoz hozzászólva, ráadásul ez köztetek mindig konfliktust fog okozni, és ez a kapcsolatotokat teszi próbára.
2022. máj. 4. 10:13
 15/51 A kérdező kommentje:

Nem mese habbal!

A recepción nem tudtak róla!

Az anyós nem tudom hogyan intézte el. Légyszives ne gondoljátok hogy kamu, mert van elég bajom, higgyétek el.

2022. máj. 4. 10:13
 16/51 anonim ***** válasza:
69%

Ha ennyire nem tudsz kibujni a mama szoknyája alól (jelen esetben anyós), akkor hogy akarsz gyereket nevelni?

Ha egyszerűen nem tudsz kiállni érte?

Egyebként nekem ugy jön le a story, mintha egy 12 éves kisfiú mesélné, nem egy huszon x éves apuka.

2022. máj. 4. 10:16
 17/51 A kérdező kommentje:
A recepción kérték a nevet. Anyós mondta a nevét, a sajátját. Utána nyilván kiderült, hogy az anyuka neve kell. Gyerekek, ez halál ciki volt! Fent ugyanez, bent a dokinál. Most szóltam feleségemnek, állítsuk le valahogy kert én robbanni fogok. És az kész gáz.
2022. máj. 4. 10:17
 18/51 A kérdező kommentje:
Elég rosszul esik amit írsz utolsó. De igaz sajnos.
2022. máj. 4. 10:21
 19/51 anonim ***** válasza:
77%

Nyilván nem akart rosszat, még akkor sem ha ti ezt támadásnak veszitek.

Annó párom lánya is fel volt háborodva, hogy az apja szólt neki, hogy jó volna ha elvinné a kisfiát hallásvizsgálatra, mert a gyerek szájról olvassa hogy mit mondanak neki.Aztán jó fél évvel később elvitték és be kellett ültetni valamit a fülébe, mert valóban baj volt.Nagyon lemaradt ez idő alatt a beszédfejlődésben.

Mondjuk a fő kérdésben azt írod, hogy nem beszél.Később meg hogy nem mond annyi szót.2 éves státuszon 20 min.szót ,,kell" tudniuk, ami lehet hangutánzó is.Ha ez alatt van nagyon vagy valóban nem szól egy szót sem, akkor úgyis fogja a gyerekorvosotok tanácsolni a hallásvizsgálatot.

Saját tapasztalat, mert mi is vittük 2 évesen ,mert nagyon kevés szava volt.Bár gondolom ez is orvostól függő dolog.

Őszintén szólva, ha szeretem a feleségem, akkor nem válok el.HA nem éltek együtt úgy szablyátok az érintkezés lehetőségét anyósoddal ahogy akarjátok.Nem is értem hogy lehet ez a legelső reakcióid egyike.:D Mikor állítólag eddig szinte semmilyen szinten nem vett részt az életetekben?Milyen kapcsolatotok van a feleségeddel, hogy ennyiért már válás van?:D:D

20/51 A kérdező kommentje:
Valóban úgy néz ki. Ha lesz is vita, de én ezt ma lerendezem.
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!