2 éves a gyerek, és nem beszél. Anyós a tudtunk nélkül kért időpontot hallásvizsgálatra. Mi túlozzuk el?
Múltkor, amikor náluk voltunk, anyósom megállapította, hogy szerinte érdemes lenne hallásvizsgálatra vinni a gyereket, mert nem mond még annyi szót. 2 éves lesz a kicsi a hónapban.
Mi a feleségemmel itthon megbeszéltük, doki tanácsára is alapozva, hogy ha fél év múlva is gázos lesz, akkor elvisszük hallásvizsgálatra.
Anyósom a múltkor beállított és váratlan meglepetés ért, mert kész tények elé lettünk állítva, hogy ő már kért időpontot az orvoshoz. Ide el is mentem vele én. (Nem akartunk vitát)
Aztán most kapott valahova beutalót, amit szintén az anyosek intéznek.
Egyszerűen zavar mindkettőnket , hogy a hátunk mögött szervezkednek.
A gyereket mi ismerjük a legjobban, hiszen mi vagyunk a szülei. Szépen utánoz hangokat..
Anyós mindent felül akar írni..2 évig alig volt a gyerekkel, most kicsit többet van vele.
Amíg a feleségem kórházban volt párszor átjött 3-4 órára és azt hiszi hogy ő már milyen sok időt tölt vele és mindent tud, jobban mint mi! Kiakasztó.
Velünk van a baj ?
Hát bizony ez nagyon nehéz szitu. Nem veletek van a baj, hanem az anyósoddal...
Azért nehéz, mert ha még te a sarkadra is állsz, és összehívva a nagyszülőket, meg a feleséged elmagyarázod mi a gond azzal amit csinálnak, akkor sem biztos, hogy megértik...
Egyébként meg... "Nem mond még ANNYI szót?!" Ezek szerint valamit mond. 2 és fél éves koromig egy bamba mukkot sem beszéltem, semmi bajom nem volt. De akkor is lehetett tudni, hogy hallok rendesen... Ha utánoz hangokat, amiket hall, biztos nem a hallásával van gond, hanem megcsúszott kicsit a beszédfejlődése. Akkor meg eleve ne jó helyre kért a drága anyós beutalót...
A feleségeddel együtt kell a tudtukra adjátok, hogy ez így nem jó. Ha kell, veszekedjetek, majd megbékélnek. Ha meg nem, az nem a ti bajotok...
Egyébként a védőnő is elő tud szűrni hallást, nálunk is volt, így derült ki hogy kell orrmandula műtét. A védőnő és a háziorvos egy rendelőben van, atsétáltunk, ott megkaptuk a további beutalót. A Gyerek orvos is és a védőnő is utókövette a helyzetet. El se tudom képzelni, hogy hogy tud intézkedni egy anyós.
Olyan már volt hogy anyósom szerint ki kell vizsgálni valamit, ez az egy volt a 6 év alatt amikor összevesztem vele, mert szintén valami régi ismerős dokit akarta felkeresni.
Ekkor is azt mondtam, hogy oké nézzünk rá, én intéztem dokit, ez állami volt, nem ismerős magán és nekem volt igazam a dologban. Szóval ott sem hagytam h maga szervezze le
Kérdező, óvatosan visszafogottá kell tenni a nénit, inkább feleséged tegye.
Egy érdekesség: sok nagy gondolkodó életrajzában olvashatjuk: 3 éves koráig nem beszélt. (dolgozik ő bent, de nagyon át akarja gondolni a mondandóját, és ahhoz még kell egy kis idő:)
28-hoz: Einstein-szindróma a későn beszélő ( más rendben van, tehát nem betegség miatt) A nevet onnan kapta, hogy Einstein sem beszélt sokáig, meg egy nagyon híres matematikus, Ramanujan sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!