Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg képes egy 4 hónapos...

Tényleg képes egy 4 hónapos gyerek magától felülni és felállni?

Figyelt kérdés
Tegnap beszélgettem egy ismerősömmel, akiknek ugyanannyi idős a gyereke, mint nekem. Mondta, hogy az övé már 4 hónaposan felült magától és felállt a kiságyban. Számomra ez hihetetlen, mert az én gyerekem csak 9 hónaposan ült ki mászásból és utána állt fel. Persze vannak olyan babákat, akik hamar csinálnak ezt-azt, de 4 hónaposan tényleg lehetséges?

2022. ápr. 26. 10:13
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
91%

Dehogy lehetséges. Meg a felülés se igazán. Valószínűleg a kedves delikvens ültette a gyereket és az néhany másodpercig megtartotta magát...ami tegyük hozzá nem is egészséges még.

Nem kell ám mindent elhinni. Kismamák, anyukák szeretnek tulozni.

Nekem ez azota csúcs mióta anno egy 32 hetes kismama ismerősöm azt mondta hogy a gyereke a pocakban el tudja rugni a bevásárlókocsit...😂

2022. ápr. 26. 10:20
 2/33 anonim ***** válasza:
96%

A keresztanyam unokája pár naposan beszélt és az első szava természetesen a nagymama jelenlétében a mama volt.

Nem kell ám mindent elhinni

2022. ápr. 26. 10:26
 3/33 anonim ***** válasza:
82%
Lehetséges, de korainak számít. Viszont az tény hogy az idő múlásával nagyon eltorzulnak az ilyen emlékek, és sokan mondanak ezért butaságokat.
2022. ápr. 26. 10:35
 4/33 A kérdező kommentje:
Bennem is felmerült, hogy csak kamuzott, de ez miért jó vkinek?
2022. ápr. 26. 10:35
 5/33 anonim ***** válasza:
93%

4-re:

Sokan versenyt csinálnak ebből.

Később meg abból, hogy ki lesz előbb szobatiszta (na, ott durva kárt lehet tenni az erőltetéssel), ki kezd előbb beszélni ...... de akár abból is, hogy kinek jön ki előbb a foga.

2022. ápr. 26. 10:39
 6/33 anonim ***** válasza:
75%
En 7 hónapos koromban álltam fel úgy hogy a mászás részt totálisan kihagytam. Természetesen ezt anyutol tudom de ő lelkesen vezetett is mindent fuzetbe, mai napig megvan. De 4 hónap az biztos hogy nem igaz.
2022. ápr. 26. 10:41
 7/33 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon ritka az ilyen, de szerintem előfordulhat.

Az én gyerekem is koran kezdte a nagymozgàsokat. 3 és fèl hónaposan màszott, napra pontosan 5 hónaposan felàllt. Cserèbe a finommotorikàja maradt le a kortàrsaitòl, meg az idegrendszere èrzekeny volt zajokra, èrintèsre.

Az ilyesmi nem verseny, hogy ki mikor mit kezd. Èn nem is beszeltem meg a többi anyukaval, nehogy hazugnak vagy dicsekvőnek tűnjek. Plusz ez nem az èn èrdemem volt, es sokszor ùgy èrzik az anyàk, hogy a gyerekük fejlődèse őket minősìti, pedig ez nem így van.

2022. ápr. 26. 10:43
 8/33 A kérdező kommentje:
A kisebbik gyerekem is 7 hónaposan állt fel, de az szerintem még rendben is van. De a 4 hónap túlságosan korai. Azt mondta az anyuka, hogy azért kellett sokáig gyógytornára járniuk, mert mindent korán csinált. Ebben még lehetne is igazság, de előtte meg azt mondta, hogy újszülött kortól vitték már tornára, mert a születésnél volt vmi gond. De persze ezek után már nem tudja mit higgyen el az ember...
2022. ápr. 26. 10:46
 9/33 anonim ***** válasza:
89%
Az enyém 9 hetesen fejben oldotta meg a másodfokú egyenletet.
2022. ápr. 26. 10:50
 10/33 anonim ***** válasza:
89%
Ismerősöm szerint az ő gyereke 5 hónaposan szólt, hogy kaka ha berottyantott. És 6 hónaposan lépegetett. 🙄 nem kell ezekkel foglalkozni.
2022. ápr. 26. 10:55
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!