Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sok anyuka miért ragaszkodik...

Sok anyuka miért ragaszkodik pontosan a szabályokhoz amiket a könyvekben olvas ahelyett hogy az ösztönére hallgatna?

Figyelt kérdés

Hozzátáplálás idejét,miből mennyi,mikor,miért..mindent pontosan betartanak,pedig a gyereknek semmi de semmi baja nem lesz ha esetleg még 2 hét van a hozzátáplálás kezdetéig és kap már kostolót.

Azt úgyis az anyukának kellene éreznie,hogy mikor mire érett meg a gyerek.Nem lehet a gyereknek tejet adni..dehogynem!forralva,boltit..nem tehéntejet mert ugye azt tudjuk nem tudják megemészteni...vagy sokan veszik a gyerekteákat hasfájás ellen,ahelyett hogy köményteát csinálnának a gyereknek..mindenki szíve joga dönteni..de akkor meg miért hurrogják le azokat az anyukákat akik esetleg nem akrnak a gyerek 1 éves koráig tápszerre költeni havi 25 000 ft-ot( minimum..) MINDENT annyira be akarnak tartani..pedig sokat tanulhatnánk nagyanyáinktól!!!

2010. szept. 13. 11:58
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:

Én aki tesó nélkül nőttem fel azt mondom aki nem tudja hogy kell bánni egy gyerekkel az igenis olvasson utána.De én megkérdem mindig a dokinéninket,anyumat mamát is, hogy csináljak egyes dolgokat. Pl a mamám azt mondta ma hogy miért van 1 óráig cicin a lányom,mert neki 20perc alatt ki kéne ennie ami kell ha éhes.(védőnő fél órát mondott) Mondtam neki hogy azért hogy megegye a hátsó tejet.(erre evett 200grammot)S belátta a mamám,hogy akkor hagyjam rajta mondta,de akkor ne usszon el a lakás a kupiban.

Mert hiába adhatok a babámnak már almát vagy barackot ha nem tetszik neki. Elvileg már azt kaphat 3hósan/Sőt én már 3hetesen mézes kammillateát kaptam.Meg paradicsomot is ami ma allergénnek számit. Akkor ki csinálja jól? Mi vagy a nagyanyáink?

2010. szept. 13. 12:57
 12/65 A kérdező kommentje:

nem ellentmondásos,mert a kérdésben is benne van,hogy nem tehéntejről beszélek.

Bár ha lenne tejérzékeny a családban,egyáltalán nem adtam volna neki tejet anno.Azt is csak 7 hónapos kora után,lassan bevezetve.

Gratulálok az ügyes babádhoz.

2010. szept. 13. 12:58
 13/65 A kérdező kommentje:

tudom hogy ma már majdnem minden 7.-ik baba allergiás valamire sajnos,és itt nemcsak az ételt emelném ki,hanem a mosóport,kisruhákat stb..

De mondjuk 40-50 évvel ezelőtt nem fordultak ilyen sűrűn elő ezek a dolgok.

2010. szept. 13. 13:01
 14/65 anonim ***** válasza:
Szerinted a bolti tej miből van?
2010. szept. 13. 13:14
 15/65 anonim ***** válasza:
Szerinted a bolti tej egszsegesebb mint a hazi?
2010. szept. 13. 13:16
 16/65 anonim ***** válasza:
65%
Nem akarlak megbántani, de látszik, hogy nem olvasol, nem tájékozodsz,nem vagy tisztában a tej korai bevezetésének veszélyeiről. mert nagyanyáink is ezt adták, hát adom én is ösztönből, inkább mint 25 000 havonta...Még sose költöttem annyit tápszerre havonta, de inkább költenék, csak ne tegyem ki a veszélynek a babámat. Bosszant az emberi butaság.
2010. szept. 13. 13:20
 17/65 anonim ***** válasza:

Miért kell mindig azzal törődni, hogy mit csinál a másik? Mindenki a legjobbat akarja adni a gyermekének, de attól, hogy nem úgy csinálja ahogy Te gondolod még nem kell provokálni.

20 hónapos a babánk de tápszert kap, mert sokáig hasfájós volt, és nem azért mert így olvastam valahol. A 25000ft kicsit sok szerintem, nem tudom neked ez, hogy jött ki. Amúgy nagyanyáink idejében a tej tej volt, akkor még voltak tehenek is, de most szerinted miből van? Alig van tehén az országban.

2010. szept. 13. 13:22
 18/65 anonim ***** válasza:

utolso,szerintem mar nincs olyan ember itt aki ne tudna hogy ev eves kor alatt nem adunk tejet,az mar mar kerdes hogy ad-e.

nem kellene azokat az anyukakat tudatlannak nevezni akik 1eves kor alatt adnak tejet a babajanak.

2010. szept. 13. 13:24
 19/65 anonim ***** válasza:
100%
kedves kerdezo, a bolti, forralt tej is TEHENTOL szarmazik, es a tehentejjel nem az a problema, hogy zsirosabbat vagy kevesbe zsirosat(gondolom a bolti nalad azt jelenti...) hanem a feherje anyag tartalma, ami MEGEGYEZIK a bolti es hazi tejnek!amugy mindenki azt ad amit akar es nem tudom, honnan veszed magadnak a batorsagot, hogy azt feltetelezd, hogy AZ ANYUKAKA NEM ERZIK, MIKOR MIRE ERETT A GYEREKUK dehogynem, csak te, mint kivulallo, nem igy latod...
2010. szept. 13. 13:25
 20/65 anonim ***** válasza:

A provokatív jó szó:-) Kérdés, hogy miért lettetek ennyire ingerültek és hagytátok provokálni magatokat. Szerintem nem volt tudatában a kérdező, mit is írt le. Mi meg anyukák ugrunk, hogy már megint valaki csesztet, hogy mit csinálunk:-)

Stresszesítő mindig találkozni az okoskodó ápolókal, védőnőkkel, hogy túletetm a szoptatós gyerekem!!????:-) Hogyan kérem??? Majd prímitív paraszti módszer a kendőben hordozás, pedig a ahasfájós kisányom ott tudott aludni az első pár hónapban ha rájött a görcs! Az idősebb generáció pedig beszóltm hogy biztos a kendőtől sír!!

Generáció?? sajnos nekem mindekim mghalt már, pedig anyukám csecsemőgondozó volt, bölcsöde vezető, nagymamám 9 gyereket nevelt fel egyedül, láván Erdélyhonból jöttek át a háború alatt és a papa röviddel utána meghalt itt. Lenne történeteik, tanácsaik, és ohh, mit nem adnék néha ha hallhatnám őket, de csak pár foszlány maradt meg a hatalmas tudásukból és én egyedül vagyok. Mit tehetek ha mindent meg akarok adni a lnoymnak??? gondolkodok, kérdezek, olvasok, és mérlegelem a lehetőségeket mi alegjobb számára, még ha szembe is kell szállnom másokkal.

Ezért ugrunk mindenre mert jót akarunk, de sokan megkérdőjeleznek minket és mindenki mást szűr le az informácikból.

Eddig büszke vagyokmagamra, mert a ksiányom igazi minta baba, 11 hónapos csupa derű, kiváncsiság, értelem, már egyedül rója az utcát, nem sír, ha elesik hanem felpattan, rendesen eszünk, alszun nagyokat,.....nehéz volt az elején és nehéz mst is, de csak így lehet.

Na kicsit elvesztem, bocsi, de remélem volt számotokra jó is benne. Mindenki maga dönti el, hogy megveregetheti-e a vállát vagy nem. Az idősebb generáció politikailag is kötve volt bizonyos nevelési levekkel és táplálási szokásokkal, ne feledjük. A még idősebb generáció tudása pedig veszendőben és nehéz olyan természetességet találni, mint ami akkor volt, mikor még ihattunk a nagymamám kútvizéből, ami mára már szennyezett.......

2010. szept. 13. 13:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!