Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdted a hozzátáplálást...

Mikor kezdted a hozzátáplálást? Hogy viszonyulsz az "új szabályokhoz"?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömmel egy apró megjegyzésből akkora veszekedés lett, hogy nem tudom milyen marad a viszonyunk...ő a védőnőre hallgat, aki az új dolgokat szajkózza("az a jó ami a babaújságokban is le van írva", de egyébként az ödémát nem tudja, hogy mi...) Mivel van védőnő rokon, elég sokat hallom a változásokat etetés ügyben, de a gyerekek összetétele szerintem nem változott az évek alatt...
2011. júl. 31. 23:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Most 5 hónapos, 6-6.5 hónaposan fogom elkezdeni, de ha nem tetszik neki akkor pár napot várok majd megint megpróbálom. Egy 6-7 hónapos babának már valószínű lesz igénye más ételre is mint a tej, de előtte fölösleges szerintem mással etetni.

Minek? De tényleg, ha ott az anyatej ami a legjobb táplálék nekik. Másrészt bőven lesz még kb 80 éve mindenfélét ennie, minek siettessem.

2011. júl. 31. 23:52
 2/18 anonim ***** válasza:
Én az anyai ösztöneimre hallgatok, és a babám jelzéseire. A többit pedig vagy logikusan átgondolom, és betartom, ha meggyőző, vagy nem veszem figyelembe. Pl pár éve még a banán az elsők közt szerepelt az étlapon, ma meg 7 hós korig kerülendő a magas kálium tartalom miatt. Ez nem győz meg, mert egy kóstolgató baba nem eszik akkora mennyiséget, hogy lerakódjon a szervezetében. Az viszont már megfontolandó, hogy a déli gyümölcsöket vegyszerrel kezelik, hogy nem menjenek tönkre a hosszú szállítás során...
2011. júl. 31. 23:57
 3/18 anonim ***** válasza:
3.5 hónaposan kezdtük, téli hónapban, védőnő tanácsára. Addigra már teljesen tápszeres lett, 3 hónapos koráig volt némi (10-30 ml) tejem + tápszer, 3. hónap után csak tápszer volt. (Gyönyörű, makkegészséges, 3 éves lány anyukája).
2011. aug. 1. 00:05
 4/18 anonim ***** válasza:

5 hónaposan, májusban kezdtük, a fiam 2/3-ad arányban anyatejes, 1/3-adban tápszeres volt.

6 hetente váltottunk ki egy étkezést, a mikéntben a 3 gyerekes dokinőnkre hallgattam és nem bántam meg.

2011. aug. 1. 07:41
 5/18 anonim ***** válasza:
Én is ötvözni fogom amit olvasok,meg amit gondolok...Most 3 hónapos,láthatóan elégedett az anyatejjel,ha nem így lesz,akkor elkezdem kóstoltatni..
2011. aug. 1. 07:46
 6/18 anonim ***** válasza:

Nekünk 3 hónapos múlt a picur bő egy héttel. Kis súllyal született, tejem alig volt. 2 hónapos koráig 10-20 grammokat szopizott, mellé tápszert kapott, muszáj volt, hogy tudjon gyarapodni, ne sárguljon be stb. 2 hónapos korától nem kért a cicit, tehát már teljesen tápszeres, pár hétig még fejtem neki, napi minimálisakat.

A védőnő nekünk már 2 hónapos korában javasolta, hogy kezdjük el a hozzátáplálást, a doktornő mondta, hogy ő nem kezdené el 4 hónapos kora előtt. Anyósom is mondta, hogy mielőbb kezdjük el, ne legyen felfúvódott, kis dagi tápszeres baba. Amúgy szép formás a leányzó, nem nagydarab, nem esik túlzásba a hízással, pedig szépen eszik. :)

Úgy döntöttünk, hogy középutat választani, 3 hónapos kora után néhány nappal, amikor már az oltás nehézségein túl volt, kezdtük el szimpla facsart almalével, pár kanálkával. Most hétvégén kapott reszelt almát, nem volt vele gondja, sőt amúgy nagyon nehezen kakil, és úgy vettem észre az utóbbi 1-2 napban ez könnyebbé vált neki, tehát úgy fest nem döntöttünk feltétlenül rosszul. Ma fogja megkóstolni a barackot.

2011. aug. 1. 07:56
 7/18 anonim ***** válasza:

Mit értesz azon, hogy a védőnő "az új dolgokat szajkózza"? Van a családban egy 11 éves kislány, és a csak anyatej 6 hónapos korig, tehéntej csak 1 éves kortól stb. az ő idejében is megvolt már. Sőt, az anyjával volt egy kis "vitánk" is (azért teszem zárójelbe, mert nem szívesen megyek bele ilyesmibe), hogy miért adok a 8 hónaposomnak kekszet, hiszen azt is csak 1 éves kor felett lehet. Most úgy tudom, lehozták 4 hónapos korra.

Miért baj az, ha valaki a védőnőre hallgat? Felteszem, a legjobbat akarja a babájának, miért zavar az Téged, vagy bárkit?

Én 5,5 hónaposan kezdtem, a védőnőre hallgattam, az ő laza útmutatóját követtem. Nem adtam se mézet se tehéntejet egyéves kora előtt. Ha Te akarsz, szíved joga. De miért kell emiatt bárkit lenézni?

2011. aug. 1. 07:58
 8/18 anonim ***** válasza:
53%

" Anyósom is mondta, hogy mielőbb kezdjük el, ne legyen felfúvódott, kis dagi tápszeres baba."

Nos, én 4,5 hónaposan kezdtem meg a hozzátáplálás, 2 hetes korától tápszert kapott a fiam, én nem lett felfúvódva!!

Amúgy nekem a védőnő elég sok hülyeséget mondott, meghallgattam, aztán a dokit, meg amit olvastam, és azután döntöttem.

2011. aug. 1. 08:10
 9/18 anonim ***** válasza:
fel evesen keztdtem, mint az elsö valaszolo is irta van meg ideje enni....nem az a cel, hogy minel hamarabb egyen marhapörköltöt, hanem minel egeszsegesebben legyen taplalva....en teljesen elkepedek amikor olyanokat hallkok, hogy a gyerek haztartasikekszet, majkraemet, csokipudigot, parizsit eszik.Kivancs vagyok, hogy aki ilyenekket az a gyerekenek van-e fogalm mindez mibol keszül....
2011. aug. 1. 09:07
 10/18 anonim ***** válasza:
3 hónapos korára teljesen tápszeres lett a babám, és akkor kezdtük. Alma, őszibarack, tegnap sütőtököt kapott. Nem lett pufók tápszeres gyerek, gyönyörű, vidám, egészséges 4 hós kislány.
2011. aug. 1. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!