Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sok anyuka miért ragaszkodik...

Sok anyuka miért ragaszkodik pontosan a szabályokhoz amiket a könyvekben olvas ahelyett hogy az ösztönére hallgatna?

Figyelt kérdés

Hozzátáplálás idejét,miből mennyi,mikor,miért..mindent pontosan betartanak,pedig a gyereknek semmi de semmi baja nem lesz ha esetleg még 2 hét van a hozzátáplálás kezdetéig és kap már kostolót.

Azt úgyis az anyukának kellene éreznie,hogy mikor mire érett meg a gyerek.Nem lehet a gyereknek tejet adni..dehogynem!forralva,boltit..nem tehéntejet mert ugye azt tudjuk nem tudják megemészteni...vagy sokan veszik a gyerekteákat hasfájás ellen,ahelyett hogy köményteát csinálnának a gyereknek..mindenki szíve joga dönteni..de akkor meg miért hurrogják le azokat az anyukákat akik esetleg nem akrnak a gyerek 1 éves koráig tápszerre költeni havi 25 000 ft-ot( minimum..) MINDENT annyira be akarnak tartani..pedig sokat tanulhatnánk nagyanyáinktól!!!

2010. szept. 13. 11:58
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
100%

túl összetett a válasz. Egyrész manapság az információáramlás iszonyat gyors és szinte azonnal rengeteg információt tud az ember megszerezni pillanatok alatt. Amikor az egyik könyv/internetes oldal/akármi állítja, hogy X, akkor a másik azt mondja, hogy X nem jó, felejtsd el, csakis az Y a megoldás.

Nem csoda, hogy el vagyunk veszve ebben a rengetegben! Ha csak az az infó lenne meg, hogy anyáink hogy csinálták, valószínűleg mindenki azt tenné!

Másrészt fogyasztói társadalomban élünk, mindenki igyekszik a lehető legjobbat megadni a babájának a lehetőségeihez mérten. Én azért adok inkább tápszert és költök rá baromi sokat, mert sok olyan vitamint, nyomelemet tartalmaz, amit a tej nem.

2010. szept. 13. 12:04
 2/65 anonim ***** válasza:
50%
nemtudom,én az ösztöneimre és az öregekre hallgatok.a már bevállt praktikák számomra többet érnek bármilyen tudományos ujitásnál.
2010. szept. 13. 12:05
 3/65 anonim ***** válasza:
72%

A kérésed provokatív. Ehhez mérten fogsz válaszokat is kapni, hideget is, meleget is.

"pedig sokat tanulhatnánk nagyanyáinktól!!!"

Igen, sokat. Ezeknek a fele hasznos megfigyelés és bölcsesség, a másik fele babona. Nagyanyáink pl kendőben hordozták a gyermekeiket a földekre és igény szerint táplálták, órájuk nem is volt, példának okáért. Egy ágyban, egy szobában aludtak a gyerekekkel, aki ettől nem lett lelki sérült... Soroljam még?

Ha ennyire a nagyanyáink módija neked az etalon, akkor fogadj el mindent, ne csak a hozzátáplálást meg a tehéntej adását, mert tényleg sokat tanulhatunk tőlük.

Azonban hiába mondod a tejallergiás gyerek anyjának, hogy a tehéntejet nyugodtan adja neki, mert nagyanyád is így csinálta... Az emberiség alig 8000 éves tudja megemészteni a tehéntejet, és még most se mindenki. Az ázsiai népek éppenséggel nem nagyon, az ő szervezetükből egyszerűen hiányzik ehhez a megfelelő enzim.

2010. szept. 13. 12:13
 4/65 anonim ***** válasza:
79%

Ezt én sem értem, hogy miért kell szó szerint ragaszkodni az írásos anyaghoz, és amit nem 2009 előtt adtak ki az már nem is jó.

Én is elolvasok sokmindent a gyerekekkel kapcsolatban, sokhelyről kapom az infokat (többekközött innen is) de mégis úgy gondolom, hogy mindenhol az arany középutat próbálom tartani, meg ami a babámnak jó.

Pl. anyatejes fiam hasfájós volt, nálunk nem jött be a köménymagtea, inkább a gripe water. Ha nem volt kaki adtam neki kamillateát, szóval nem voltam tea ellenes, amennyit megivott... napi 10-20 ml... Cumit nem erőltettem, de volt egy idő, kb egy hónap, mikor azzal végre elaludt, aztán továbbra sem kellett neki. Nem bosszankodtam, hogy miért az ujját szopja, ez is tartott kb. 2 hónapig, azóta meg semmit nem cumizik...

A hozzátáplálást 5 hónap+1 hetesen elkezdtem, a glutént 7 hónaposan adtam neki (1 év alatt ne vs. 7 hónapos korig be kell vezetni közötti középúg, ill. akkor még tuti volt tejem, és ezért kezdtem el) Sterilizálni először minden fejés után csináltam, 3 hónapos kora után minden másnap, aztán meg már egy héten egy-kétszer. Mostmár csak mosószer és víz. Nem ijedtem meg, ha másik baba a szájába vette a fiam játékát. Nem mosogattam állandóan őket, mikor kicsi volt, akkor sem. A mozgásfejlődésében elfogadtam, hogy nem a nagykönyvet követi, de szépen megcsinál mindent.

És még sorolhatnám. Tudom, lehetne lazábbra is fogni, de első babás anyukaként úgy gondolom, hogy túl nem parázom, de azért figyelem a mai "trendeket" is, és kiszűröm, hogy mi az amit hülyeségnek tartok, de pl. azért pálinkás kenyérrel nem altattam a fiam sosem :o))

2010. szept. 13. 12:13
 5/65 A kérdező kommentje:

12:13

Nem mondtam egy szóval se hogy tehéntejet adnék a gyerekemnek,nemtudom honnan vetted és miért kell ilyen stílusban írnod..a véleményed leírtad köszönöm:D

2010. szept. 13. 12:16
 6/65 anonim ***** válasza:
66%

egy kicsit kioktató vagy és úgy érzed nagyon okos.

"Azt úgyis az anyukának kellene éreznie,hogy mikor mire érett meg a gyerek.""Nem lehet a gyereknek tejet adni..dehogynem!forralva,boltit..nem tehéntejet mert ugye azt tudjuk nem tudják megemészteni"

2 gyerekem van és mindkettő tejérzékeny.Az első 1 éves kora után kapta és 3 évesen jött ki rajta elég nagy fájdalommal,diétával járó betegség.a másik fiam már nem kapott 1 éves kora után tejet pontosan azért amiért írtad,mert tudom mi a jó neki,most 20 hónapos és még mindig megy a hasa tőle.

"vagy sokan veszik a gyerekteákat hasfájás ellen,ahelyett hogy köményteát csinálnának a gyereknek..mindenki szíve joga dönteni..de akkor meg miért hurrogják le az"

Hát nem tudom most ki hurrog le kit.az én második fiam nagyon hasfájós volt és igen,főztem neki a kömény teát,ami egyenlő volt neki a nagy 0-val,igy igen,mivel jot akarok a gyerekemnek igy veszem neki azokat a szereket amik segítenek neki,és költök tápszerre,mert attól nem fáj a hasa,és nem a hasa.szóval szerintem kár volt bepötyögnöd ezt a kérdést.

2010. szept. 13. 12:28
 7/65 anonim ***** válasza:
96%

Csatlakozom ahhoz a hozzászólóhoz, aki a provokációt emlegette. El kellene fogadnod Neked is, hogy vannak anyukák, akik ragaszkodnak a leírt információkhoz, vannak, akiket egyáltalán nem érdekel, és vannak akik keresik az arany középutat az ösztöneikre hallgatva. Mint az élet minden területén megtapasztalhattuk már, nem mindig segítenek az ösztöneink a jó megoldás megtalálásában. Ha meg a gyerekünkről van szó, mindenki anyuka a legjobbat akarja a csemetéjének.

Egyébként Te is éppen lehurrogtad azokat az anyukákat, aki nem ösztönösen cselekszenek :)

2010. szept. 13. 12:32
 8/65 A kérdező kommentje:
nem provokációnak szántam,kíváncsi voltam ki miért és mennyire ragaszkodik és mihez..én már a kérdésben megpróbáltam megfogalmazni a véleményem,nem hurrogok én le senkit,ha úgy jött volna le akkor azért bocs,nem áll szándékomban sértegetni mások elveit,írtam is hogy mindenki szíve joga mit ad a gyerekének.
2010. szept. 13. 12:39
 9/65 anonim ***** válasza:
100%

Fogd fel, hogy változnak az idők. Nagyanyáink azt sem tudták, mi fán terem a tejallergia, ma már mondhatom, hogy népbetegség, olyan sok a tejallergiás csecsemő, kisgyermek. (pl. az enyém is az)

Ha te sajnálod a tápszerre a 25ezret, szíved joga. De akinek a gyermeke egészsége a fontos, az nem ezt fogja nézni, hogy mennyibe kerül. Van, aki óvja az allergénektől, mert hajlamos rá a gyerek (pl. ÉN), de ez nem azt jelenti, hogy kocka vagyok és könyvből nevelem a gyerekem. Inkább örülj neki, hogy neked nem kell allergiától tartanod, és hagyd békén a többi anyukát. Nem vagyunk egyformák.

2010. szept. 13. 12:40
 10/65 anonim ***** válasza:
100%

Bocsika, de egyáltalán nem értelek. A kérdésedben az írtad, hogy "nem lehet a gyereknek tejet adni...dehogynem! forralva, boltit", meg hogy "miért hurrogják le azokat az anyukákat akik esetleg nem akarnak a gyerek 1 éves koráig tápszerre költeni", majd meg azt, hogy "nem mondtam egy szóval se hogy tehéntejet adnék a gyerekemnek, nem tudom honnan vetted"...

Nincs itt egy kis ellentmondás???

Én szerintem az arany középutat választottam, és aszerint táplálom/nevelem a babámat. Sok dologban hallgattam a dokinkra, és gyakorló anyukákra, van amiben viszont nem. Pl. dokink ellenezte a hason alvást, de a kisfiam csak úgy tud jót aludni, hát hasra tettem. Öcsém lisztérzékeny, ezért a kisfiam veszélyeztetett, de csecsemő belgyógyász utasítása alapján bizony 6 hónaposan bevezettük a glutént, nem óvom-féltem a széltől, stb. Nem cumizik (ujját használja csak elalváshoz), egyedül iszik, totál kiszolgálja magát, pedig még 1 éves sincs, viszont volt légzésfigyelőnk, és nem adok neki tehéntejet még, hanem tápszert (abban legalább van vitamin is, még ha mesterségesen, akkor is, de a bolti tej ki tudja, mikor látott utoljára tehenet). Javarészt azt eszi amit mi (illetve mi esszük azt, amit ő - úgy főzök, hogy odafigyelek mit szabad, és mit nem), és hagyom, hogy koszos legyen a ruhája vagy a keze, és azt is hagyom, hogy felfedezze a világot (persze azért ne egyen cigicsikket és társait).

2010. szept. 13. 12:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!