Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elfáradtam,mit tegyek?

Elfáradtam,mit tegyek?

Figyelt kérdés

8 hónapos a babám,nagyon ragaszkodó és nem lehet egyedül hagyni sosem mert sír egyből.Állandó jelleggel beszélni,játszani,fogni kell.Emellett éjszaka is felkel még szopizni vagy 3-4x.Napközben kb 20 perceket alszik csak.Ha fekszem mellette akkor alszik tovább.Elfáradtam.Több mint 8 hónapja nem aludtam egy normálisat.Már most az se tölt fel ha elmegyek egyedül vásárolni vagy ha egyedül meg tudok főzni,takarítani.Már kedvem sincs hozzá pedig eddig jól esett még ez is.Elfogyott a türelmem is.Nagyon szeretem a gyerekem de mikor meghallom,hogy sír eltudnék szaladni.Mit tegyek?

Negatív kommentelőket nem kérek,úgyse foglalkozok velük.Aki tud segíteni annak meg nagyon szépen köszönöm.

2022. febr. 4. 07:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%
Teljesen átérzem, én jópár hónapja ebben vagyok. Én úgy érzem, rajtam csak az segítene, hogy elvigye itthonról valaki egy napra a gyereket, míg én kialszom és rendbe teszem magam. Kivitelezni még nem sikerült, de tervben van egy gyerekmentes wellness hétvége a férjemmel, csak nem tudjuk mikor.
2022. febr. 4. 08:22
 12/23 anonim ***** válasza:
66%
Ezt tul kell élni.Lányomnak is 8 hónaposan volt ilyen időszaka.Vannak még így egy páran.
2022. febr. 4. 08:23
 13/23 anonim ***** válasza:
85%

Kedves kérdező, nekem nagyon sokat segített az, hogy lentebb adtam a főzésből, gyakran rendelünk.

Így megsporolom a bevásárlást, főzést, mosogatast, konyhában elpakolást.

Nagyon szeretek főzni, de sajnos ez a leginkább időrabló számomra. Meg ebben nem nagyon tud segíteni a férjem. Porszivozik, port töröl, stb, de főzni nem tud.

2022. febr. 4. 08:37
 14/23 anonim ***** válasza:
84%
Ebben a korban jön elő a szeparációs szorongás. Ilyenkor sajnos nehéz anyának és babának is. A legpraktikusabb ebben az időben a háton hordozás volt nekem mindig. Így meg tudtam csinálni a babával a házimunkát napközben. Így pedig ki tudnád te is használni, amikor a párod otthon van. Nem akkor kéne a házimunkát elvégezned.
2022. febr. 4. 08:39
 15/23 anonim ***** válasza:
70%
* nyilván nem örökre hagyom ott, csak arra az 1-2 napra, amíg kialszom magam végre.
2022. febr. 4. 08:58
 16/23 anonim ***** válasza:
88%

kedves 15-os, a kérdezo szereti a gyerMekét, és valószinuleg nagyon sokszor rácsodálkozik, milyen csodálatos kis lény, és mennyire jó látni, ahogy nyilik ki az értelme, folyamatosan tanul valami újat, stb. De ettol még nem rozsaszin felho a gyereknevelés, és vannak nehézségei, mint pl. ez is, de ez nem azt jelenti, hogy a gyereknevelés ne lenne csodálatos, vagy megbánta volna a kérdezo, hoyg gyereket vállalt.

Mindennek van nehézsége, attól, mert elsore nem sikerul beparkolni, még nem fogod nyugnek érezni és abbahagyni az autósulit, vagy egy nehezebb vizsga miatt nem fogod megbánni, hogy az adott szakra jelentkeztél, ha munkába menet pocsolyába lépsz, még nem fogsz visszafordulni, hogy cseszel az egész munkábajárásba, és bullshit az egész élet!

Szerinted a Te szuleid mit gondolnak a gyereknevelésrol?

2022. febr. 4. 09:01
 17/23 anonim ***** válasza:
73%
Apa amikor ket harom napot otthon van, kerd meg elso este vegye at a babát te rakj rendet hogy komfortos legyen neked, vegsel egy forro furdot es fekudj le aludni. Muszaj kialudni magad mert ossze fogsz omlani.
2022. febr. 4. 09:10
 18/23 anonim ***** válasza:
52%

Most mit vársz mit mondjunk? De őszintén.Mindenki átmegy ezen,mert senki nem úgy született,hogy végtelen türelme van,sose fárad el,és hosszútávon is képes mindent tolerálni.

Az egyetlen amit tenni tudsz az az,hogy átvészeled.

Kérsz segítséget rokontól/baráttól/apukától,bölcsibe adod,keresel valami olyan elfoglaltságot amivel kimozdulsz de őt is viszed..

Mindenkinek más erre a megoldása,többségünk szimplán vesz egy mély levegőt és kitart a könnyebb napokig.

Gyerek van,most már lesz is és mindig meg lesznek vele a nehézségek.

2022. febr. 4. 09:58
 19/23 anonim ***** válasza:
41%
Olvass utána a több emberes ( nagy igényű) gyerekeknek. Nekem gyanús hogy neked is az a babád.
2022. febr. 4. 10:04
 20/23 babyboom567 ***** válasza:
70%

Kedves Kérdező!

Az alvás egy létfontosságú ,élettani folyamat,alvás közben regenerálódik az idegrendszer,a szervezet.Az alvás nem egy luxus hóbort,és nem lustaság.Az alváshiányba bele lehet halni(persze a kialvatlan anyák, nem hullanak mint a legyek,de rengeteg egészségügyi/idegrendszeri probléma kialakul/felerősödik az alváshiány miatt).

Engedd el a házimunkát,és aludj,mert a gyerekednek egy ép lelkű,egészséges anyukára van szüksége,és nem egy patikatiszta lakásra.A kisgyereked az érzéseidet is átveszik,és emlékként az emberekkel meg veled lévő interakciók/ érzések fognak megmaradni benne később is nagyon sokszor,és nem a lakás állapota.Az meg ,hogy más mit szól hozzá,sz@rd le nagy ívből, vagy ha valakinek nem tetszik nyomd a kezébe a porszívót/felmosót/szivacsot,és állhat neki szövegelés helyett.

Jó anyukája vagy a gyerekednek,de nem szűntél meg ember lenni,nem egy cseléd vagy,vannak élettani szükségleteid(a lakás állapota nem szükséglet,hanem egy tanult dolog,egy tanult igény,de egy átlag lakás nem tud életveszélyesen lekoszolódni ha heti 1x nem takarítják)

2022. febr. 4. 10:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!