Ennyire gáz, hogy elfáradtam?
Sosem kértem segítséget, sosem vágytam arra, hogy a gyerek nélkül tölthessek kis időt.
Mostanáig.
20 hónapos.
Tudni kell rólunk, hogy szüleim távol élnek, anyósom sem látjuk gyakrabban, pedig ő itt él. Mióta megszületett, ötször biztos felugrottak. Nincsenek jóban, a fiam embert választ magának és anyósomtól frászt kap, így úgy voltam vele, ha őt nem izgatja, én nem erőltetem. Mostanáig.
Házfelújításos hajtásban vagyunk, ezért férjem munka után odamegy este 11-ig vagy akár éjjel 1-ig is. Elismerem a munkáját. Belét kidolgozza. Ez nem kérdés.
Amúgy is olyan a munkája, hogy alig van itthon, de ez az utóbbi h
2 hónap kemény volt.
A fiamról azt kell tudni, hogy rendkívül ragaszkodó. Ha egy picit takarítok, már kiakad, hogy nem vele játszom. Se éjjel, se nappal nem alszik jól. 20 hónapja vagyok állandó szolgálatban és az utóbbi időben mindenperces az egész. Este 10-kor megy aludni, utána én is csak bedőlök. Fél óra se telik el. Jön az első ébredés.
Reggelik 5-10. Még nem aludtam ki magam egyszer sem.
Nem mentem el itthonról sosem. Nincs is nagyon hová, alig vannak ismerőseim, mióta eljöttem a szülővárosomból. Az a kevés is néhány anyuka.
Az utóbbi időben észrevettem magamon, hogy rosszul érzem magam a 4 fal között, ahol a sétát kivéve egész nap vagyunk.
Érzem, hogy nem játszom vele olyan lelkesedéssel, mint korábban, néha már beszélni sincs kedvem.
Be vagyok fásulva és elfáradtam.
Az utcán gyakran mosolyognak rajta, milyen édes, de az egész sétánk abból áll, hogy irányítok és a nyomában loholok (motorozik, másképp éjfélig ugrál) és alig hallgt rám. Viszont egyre többször megesik, hogy nem tudok már úgy koncentrálni. Egy pillanatra lazít a figyelmem és már megy az útra vagy készül elesni.
Itthon egyre kevésbé van türelmem, nagyon szégyenlem magam emiatt.
Bevallom, jó lenne a segítség.
Férjemnek ma kiborultam, mert mérgesen fogadta ezt az egészet. Én érzem magama szar anyának, amiért nulla perc segítséggel nyomom minden éjjel és nappal és ki mertem mondani, hogy kéne nekem 1-2 nap, amíg kiszellőzik a fejem, vagy legalább napi 1 óra, amikor más is van mellettünk figyelni rá, mert ezt így nem bírom tovább.
Most kiakadt rám, elvitte itthonról és közölte, milyen gáz, hogy ezzel kell neki is foglalkoznia.
:(
Karácsonykor voltunk utoljára szüleimnél, most gyakran szükség van rám is a felújításon, mint ötletgazda, munkásoknak feladatot elmagyarázó.
Szüleim egy sokkal nagyobb projektben vannak benne.... Apám épp gyomorvérzést készül kapni, úgy idegeli magát és hajt. Nem tudom őket most elhívni. A túlhajtás úgy tűnik, nálunk családi vonás....
Nagyon átérzem. 2,5 évesem van. 2 hónapja költöztünk, eddig felújjítás volt (több mint 1 év) 0 seggítség mamák 150kmre.
Egyáltalán nem meglepő h elfáradtál, és kimozdulnál. Bölcsin nem gondolkodtál?
Én mikor 2 éveslett visszamenem dolgozni. A pénz miatt is, és a gyereken us láttam már h kevés vagyok neki. Unatkozik, és én már nem tudom lekötni....
Esetleg fizetni valakinek egy pár óra gyerekfelügyeletért?
Kitartás! Nem vagy rossz, csak fáradt
21 hónaposom van, pont én is ebbe a helyzetbe kerültem, tipikus itthonülő vagyok, de úgy besokalltam néhány napja, hogy magamból kiklve üvöltöztem mindnkivel, pedig abszolút nem jellemző rám, már olyan fásult és fáradt voltam, hogy konkrétan már a gyerekemet veszélyeztettem a tompaságommal, két baleset is érte pár nap különbséggel, egyik után kórházba is kerültünk, én is arra jutottam, hogy bébiszitter kell (van egy 4 éves is). Erre a nagyik aktivizálták magukat valamennyire, de én se jutok el még a drogériába se egyedül hónapokig, a szórakozás meg fényévekre tűnik...a gyerekbarát kávézó már rajtam is többször segített, meg a barátnőkkel gyerekes programok, de ilyenkor télen tuti beteg egy-két gyerek a barátoknál, így sose tudjuk összehozni.
Kitartás, bébiszitter, csana és muszáj megszervezni a kikapcsolódásodat valahogy! Ne juss el a szintemre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!