Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adnátok tanácsot? Alvás...

Adnátok tanácsot? Alvás ügyben? Elfáradtam.

Figyelt kérdés

1,5 éves kislányomról van szó, aki eddig velem aludt egy heverőn mert a rácsos kiságyban már nem fért el. A kétszemélyes heverőre feküdtem le vele és vártam meg míg elalszik. Ez az állapot kb. 1hónapig tartott. Most jutottunk el oda, hogy vettük neki egy nagyobb ágyat, de én már nem férek oda mellé. Így viszont nem hajlandó elalaudni. Addig sír amíg el nem alszik, hiába állok ott az ágya mellett és simogatom. Ez a helyzet nappal is és éjszaka is.

Szerintetek mit tegyek? Megszokja valaha ezt az állapotot, vagy tegyük vissza a szobájába inkább a heverőt?

A második babánkat várjuk és így borzalmasan kimerítő.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2010. nov. 12. 13:37
 1/4 anonim ***** válasza:
én visszatenném a heverőt.
2010. nov. 12. 13:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Altasd el magad mellet és mikor elaludt tedd be az uj ágyába.De mond el neki,hogy oda fogod tenni.Szerintem bár tudom nehéz ne hagyd magad.Lehet pár napot kell kibirnod és megszokja.
2010. nov. 12. 13:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Mennyi ideje tart ez az állapot? És mennyi ideje altattad úgy, hogy mellé feküdtél? Az utóbbit csak azért kérdezem, mert szerintem kár volt ilyenhez szoktatni. Én max. az ágy mellé leültem, ha éppen szeparációs félelmeik voltak a gyerekeimnek, de melléjük nem feküdtem sose. Talán ezért nincs ilyen igényük. Na mindegy, ez csak az én véleményem, de Te nyilván nem erre vagy kíváncsi.

Ha nem olyan rég kezdtétek el a másik ágyon való elalvást, akkor én még azt javasolnám, hogy bírd még egy kicsit. Lehet, hogy most rossz, hogy sír, de ha meglesz a kicsi nem lesz időd mellé feküdni. Legalábbis nekem még az elején sokszor arra sem volt időm, hogy ott legyek, mikor lefekszik. És akkor fogja a Te gyereked úgy érezni, hogy most mellőződ a kicsi miatt. Az enyémnek az a természetes, hogy legtöbbször Apa fekteti le, ő mesél, és aztán kijön a szobájukból. Én addig a közös szobájukban megetetem a kicsit a tápszerével, ha végeztünk én is kijövök. Ha nem aludtak el addig, akkor szépen elalszanak nélkülünk. Nincs sírás, hiszti, stb... Most 27 és 13 hónaposak. Persze én a kezdetektől fogva így csináltam. Nem szoktattam arra, hogy ott fekszem mellettük. De talán még most kellene keményebbnek lenned, mert később nagyon rossz lesz. Sírni sosem hagytam őket, nem is bírom elviselni a sírásukat. De utolsó idős terhesen vagy átéjszakázott pár hetes-hónapos baba mellett nem tudom elképzelni, hogy bírnám csinálni a mellette fekszem míg el nem alszik rituálét.

2010. nov. 12. 13:57
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsó!

1hónapig aludtam mellette, előtte néha-néha aludtunk együtt, de utána sosem volt baj abból ha következő éjszaka már az ágyában aludt.

Akkor romlott el minden amikor már nem akart a rácsos ágyában aludni. (amúgy úgy kerültem mellé, hogy a hálónkban egy teljeskörű bogárírtás volt, mert összecsíptek, a párom a kanapén aludt én meg a gyerekem mellé "kényszerültem") tudtam, hogy nem lesz jó vége, de nem volt más megoldás. Ráadásul több hetet kellett várni az írtás utáni takarításra. Itt kezdődött.

2010. nov. 12. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!