Hagyod a babádat,kúszni-mászni az egész lakásban?
En nem igazan szeretnem a foldre le tenni felek hogy megeszik valami szoszot,hajat,szort stb. Es hogy beuti magat a szekrenybe stb.
Van neki egy 120x120-as jarokaja habszivaccsal szival eleg nagy es biztonsagos
Hagyd, had menjen, nem tud kibontakozni a jarókában és fejlődni. Olvass utána. Később úgyis szabadon kell engedned, addig is had ismerkedjen a környezetével, így legalább látod majd mi az ami esetleg még veszélyes lehet rá, és meg tudod oldani mielőtt járni kezd.
Vettünk babarácsot a konyhára, csukva volt a wc ajtó, és el volt zárva a macska alom. Maradt neki 4 szoba, a folyosó meg a fürdőszoba, ezekbe mehetett, bababiztossá tettük a lakást, bármit megnézhettett amit elért. Egy percig sem aggódtam ha nem tudtam rá épp hirtelen figyelni, semmi baja nem lehetett így.
Naponta porszívózás és felmosás, ha nagyon koszos vagy macska/nyúlszőrös lett ruhacsere, de ennyi.
1hós korától a földön van.
Amíg nem kúszott addig játszószőnyegen+ilyen szivacs féle, ami jól tartja a hőt.
Amikor elkezdett kúszni+mászni akkor meg áttértem a szabadtartásra. Oda megy ahova akar, annyi, hogy a házban két külön részen van a nappali+szobák meg a konyha+étkező. A kettő között van egy lépcső és a konyha étkező kicsit hűvösebb így ott akkor lehet ha fözők vagy eszünk.
Sose öltöztettem túl, pont annyi ruha van rajta amennyi rajtunk is.
Szerinted meddig elég a 120*120-as járóka? Onnantól, hogy tud helyet változtatni, édeskevés. A járóka arra való, hogy biztonságos helyen legyen, amíg te wc-zel, odarakod a mosást, stb.
Hátráltatja a mozgásfejlődést egyébként. A normál, átlag lakás "piszkától" semmi baja nem lesz. A mozgásfejlődés meg puklikkal és kék-zöld foltokkal jár. Arról kell gondoskodni, hogy súlyos baleset ne érhesse (lezuhanás, bútor magára rántás, éles sarokba esés, áramütés, forrázás). A koppanás, elborulás hozzá tartozik, nyugi.
A tűzhelyre azert nem engedtem fel!
Ha bezárod egy 120-as ketrecbe az szerinted jót tesz a mozgásfejlődésének? Vagy a koordinációs készségének a fejlődésének? Ha sterilen tartod akkor az immunrendszere is minuszban marad, aztán majd fogod a fejed, miert olyan beteg a gyerek állandóan? Ha párnák közé rakod a fájdalom és ingerküszöbe sem fog fejlődni és még a simogatástól is ordítani fog.
Ezzel az erővel be is köthetnéd a babakocsiba egy életre. 😞
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!