4 honapos babam miert bukja vissza a tejet?
4 honapos a fiam korigaltan 1..
Amikor anya tejet kap akkor egy resze vissza is jon.. meg evest kovetoen is 1 -2 oran keresztul bukja.. ennek okan rovid idom belul ujra ehes lesz.
Tapszer eseten is nemi bukas van de nem minden etetesnel es nem akkora mennyiseg mint a tejnel :(
Nem sok tejem van , eppen szeretnem ujra szaporitani valahogy de igy elgondolkodtam.
Vedono ajanlotta a suritmenyt.. de nem tudom erdemes e probalkozni :/ vagy hagyjam apadjon el es folytatom a tapszert plusz eszi mar a pureket is.
Lelkiismeret furdalasom van mert nem igazan szoptattam sokat, mert vagy nem volt annyi tejem vagy nem szopizott annyit, de utana fejnem is kellett ... Igy szepen lassan ritkultam a fejesek mert keves volt a tej is. Hat ez egy ordogi korforgas lett.
Így van. Itt te csak annyiban vagy "hibás", hogy nem fordultál szoptatási tanácsadóhoz rögtön. Alapból nehéz volt a kezdet, mivel nem szakszerűen kezeltétek borítékolható volt a végeredmény. Hozzátáplálás is korai még. Gondolom, azért, mert "legalább egyen valamit". 4 hónapos koraszülöttként valószínűleg nem érett rá se ő, se az emésztőrendszere. Jó eséllyel vissza fog jönni az is + kevésbé kalóriadúsak, mint az anyatej, tehát végképp nem fog hízni. Ördögi kör ez is.
Enyém is bukik még órákkal utána is. Én is ki voltam, de ő nagyon nagy, rengeteget eszik és rengeteget hízik.
Korigalt idot csak a novekedesbe kell figyelni, mivel tapszeres igy 4 honaposan kezdheto a hozzataplalas. Minden mast a normalis szuletesi idejehez kell nezni, mint az oltasokat is.
Nem attol lesz egy babanak erett az emesztorendszere mert 40. Hetre szuletett hanem attol hogy tejet vagy tapszert eszik 4 honapig.
Eleve ez a “tápszerest 4 hónaposan taplálunk hozzá” elv egy elavult baromság.
Anyatejes és tápszeres esetén is 6 hónap az ajánlott.
Az emésztőrendszer érettsége egybeesik a mozgásfejlődésével, konkrétan a stabil törzstartással, és nem a tápszertől, vagy anyatejjel függ össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!