Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 honapos babam miert bukja...

4 honapos babam miert bukja vissza a tejet?

Figyelt kérdés

4 honapos a fiam korigaltan 1..

Amikor anya tejet kap akkor egy resze vissza is jon.. meg evest kovetoen is 1 -2 oran keresztul bukja.. ennek okan rovid idom belul ujra ehes lesz.

Tapszer eseten is nemi bukas van de nem minden etetesnel es nem akkora mennyiseg mint a tejnel :(

Nem sok tejem van , eppen szeretnem ujra szaporitani valahogy de igy elgondolkodtam.

Vedono ajanlotta a suritmenyt.. de nem tudom erdemes e probalkozni :/ vagy hagyjam apadjon el es folytatom a tapszert plusz eszi mar a pureket is.

Lelkiismeret furdalasom van mert nem igazan szoptattam sokat, mert vagy nem volt annyi tejem vagy nem szopizott annyit, de utana fejnem is kellett ... Igy szepen lassan ritkultam a fejesek mert keves volt a tej is. Hat ez egy ordogi korforgas lett.

tegnapelőtt 16:24
 1/9 A kérdező kommentje:
Az se segitett hogy majdnem 1.5 honaposan etethettem meg cumisuvegbol. Rossz anyanak erzem magam, hogy a hanyagsagom miatt csokkent a tejem :(
tegnapelőtt 16:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj szoptatási tanácsadóval, aki ért a koraszülöttekhez is.
tegnapelőtt 16:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ciciről szoptatod? A mi gyerekünk is nagyon sokat bukott, de egy idő után beállt. Aztán volt egy növekedési ugrása, és megint elromlott a kereslet-kínálat. De szerintem is beszélj egy szoptatási tanácsadóval.
tegnapelőtt 17:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Így van. Itt te csak annyiban vagy "hibás", hogy nem fordultál szoptatási tanácsadóhoz rögtön. Alapból nehéz volt a kezdet, mivel nem szakszerűen kezeltétek borítékolható volt a végeredmény. Hozzátáplálás is korai még. Gondolom, azért, mert "legalább egyen valamit". 4 hónapos koraszülöttként valószínűleg nem érett rá se ő, se az emésztőrendszere. Jó eséllyel vissza fog jönni az is + kevésbé kalóriadúsak, mint az anyatej, tehát végképp nem fog hízni. Ördögi kör ez is.

Enyém is bukik még órákkal utána is. Én is ki voltam, de ő nagyon nagy, rengeteget eszik és rengeteget hízik.

tegnap 01:02
 5/9 A kérdező kommentje:
A tapszer es a pure se jon vissza. Ha a tejet adok neki akar szopi alltal akar cumisuvegbol visszajon. Itt nem a szoptatasi tanacsado fog segiteni hiszen cumisuvegbol nem jon vissza a tapszer de a tej igen
tegnap 13:17
 6/9 anonim ***** válasza:
De minek adsz pürét egy korrigáltan egy hónaposnak???? Teljesen éretlen az emésztőrendszere. Te jó ég, ki volt az a marha, aki ezt javasolta????
tegnap 15:31
 7/9 A kérdező kommentje:

Korigalt idot csak a novekedesbe kell figyelni, mivel tapszeres igy 4 honaposan kezdheto a hozzataplalas. Minden mast a normalis szuletesi idejehez kell nezni, mint az oltasokat is.

Nem attol lesz egy babanak erett az emesztorendszere mert 40. Hetre szuletett hanem attol hogy tejet vagy tapszert eszik 4 honapig.

tegnap 16:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Ezen felul a nyelvkiloko reflex eltunt, szepen eszik, a foorvosno , vedono, gyermekorvos tanacsara kezdtuk el a hozzataplalast.
tegnap 16:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Eleve ez a “tápszerest 4 hónaposan taplálunk hozzá” elv egy elavult baromság.

Anyatejes és tápszeres esetén is 6 hónap az ajánlott.

Az emésztőrendszer érettsége egybeesik a mozgásfejlődésével, konkrétan a stabil törzstartással, és nem a tápszertől, vagy anyatejjel függ össze.

tegnap 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!