Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ordibálásra valami tipp?

Ordibálásra valami tipp?

Figyelt kérdés
8 hónapos kisfiunk néhány napja rájött, hogy a lakás néhány pontján, ha nagyot kiabál viszhangzik. Nagyon tetszik neki, csak azóta szinte megállás nélkül ordibál. Az alsó szomszéd jelezte, hogy éjjel dolgozik, és nappal szinte semmit sem tud tőle pihenni. Tényleg nagyon hangosan visítozik, aztán kacarászik rajta ugyanolyan hangerőn. Nem tudom hogyan érthethetném meg egy 8 hónapossal, hogy nem szabad. Azokra a helyekre, ami viszhangzik pakoltunk tárgyakat, hogy ne tudjon odamenni, de így meg keresi a viszhangot és próbálkozik egyre hangosabban, már be is van kicsit rekedve. Van valami tippetek hogyan lehet leszoktatni erről?
jan. 28. 09:23
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Sehogy, azért csinálja, mert ez most egy fejlődési lépcső. Próbálgatja a hangját, ami kell a beszédfejlődéshez. Maximum el tudod terelni a figyelmét valamivel.
jan. 28. 09:30
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
Az én 9 hónapos fiam is visít néhány napja. Kiabál torka szakadtából. Már volt nála egy ilyen időszak, kb 1 hónapig tartott. Próbálok beszélni hozzá, elterelni a figyelmét, de rövid időn belül újra kezdi. Már én is a szomszédoktól tartok, de nem tudok mit tenni.
jan. 28. 09:34
 3/7 anonim ***** válasza:
44%

Az enyém ugyanezt csinálja, csak 5 hónapos. Tegnap mosogattunk.este 10-kor és visító versenyt kezdeményezett. (Szerinte nekem is kell.) Én is mondtam neki, hogy nem tartom jó ötletnek, a szomszédok érdekében, de nem nagyon érdekelte. Őszintén, mit lehet csinálni? Úgyse érti még. Ahogy írták, próbálgatja a hangját. Kell a fejlődéshez. Szerencsére most mondjuk csak fölöttünk laknak. Még nem szóltak. Mellettünk, alattunk senki.

Egyébként egyszer tanítottam egy 6 éves kislányt, aki akkor tanult beszélni. Most ne menjünk bele miért, súlyos elhanyagolás volt a háttérben. Ugyanazokon a lépcsőkön ment végig, neki is volt sikongatós korszaka.

jan. 28. 09:50
 4/7 anonim ***** válasza:
52%
Ahogy irtak, kell a fejlodeshez. Az enyem 5 honapos, egy ideje elkezdte mar, neha megfajdul tole a fejem, es a fulem is odavan.😀 de ez ilyen.
jan. 28. 10:00
 5/7 anonim ***** válasza:
68%
Adj a szomszédnak füldugót, mert a gyereket nem utheted le, hogy ne kiabaljon 🤷🏻‍♀️
jan. 28. 10:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez nagyon szar helyzet.

Megértem a szomszédot is - voltam alsó szomszédja kétgyerekes családnak, hát mit ne mondjak, néha rájuk tudtam volna rúgni az ajtót, mikor órákon át visít a gyerek 😂

Teljesen érhető, hogy a másik nem ezt akarja hallgatni, főleg, órákon át :( Ettől a szomszédod nem paraszt, csak élni szeretne.

Az tény, hogy nem mehettek tanyára, de valahogyan próbáld elterelni a gyerek figyelmét.

És nem arról van szó, hogy "aludni akar", én nem aludni akartam napközben, csak nem a gyerek visítását hallgatni 🙄

jan. 31. 15:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Legyszives tudasd velünk, hogy te hogyan csináltad az ilyen korú gyermekeddel? Hogyan szoktattad le róla? Mert gondolom tapasztalt szülő vagy…..
jan. 31. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!