Nagyon nehezen alszom vissza, ha hajnalban kell kelni a babához. Más is volt így? Valami jó tipp?
2.5 éve ezt csinálom 😅
Csak én 3x kelek átlagosan
Próbáltam sokmindent, de eddig nem vált be semmi.
Hozzászokott a szervezetem.
Elöször is a hajnali szopinál ne gyújts lámpát, ne pelenkázd be, csak tedd mellre, utána meg a helyére. Ha kevesebbet mozogsz, aktívkodsz, nem ébredsz fel annyira, könnyebben visszaalszol.
Másodszor nap közben, ha a kicsi alszik, feküdj le te is és aludj valamennyit. Akkor kevésbé leszel kimerült, az ugyanis a gyereknek sem feltétlen tesz jót.
Nekem ez akkor lett jobb, amikor 11 hónapos korában lecseréltük a rácsos ágyát sima leesésgátlós ágyra.
Akkor csak befeküdtem mellé, cicizett és két lépésből már a mi ágyunkban is voltam. Végig csukva volt a szemem :D így nem ébredtem meg teljesen.
4es, sose tettem tisztába éjjel..ha felébred az ember felébred, akkoer is ha csak mellre teszi.
Nappal az enywm most alszik nagyobbat 11 hónaposan, addig kisagyban 20perc, vagy a babakocsiban tologatás közben aludt. Egyébként vicces hogy ha pl 3 órát aludna szerinted nem jut eszebe anyukanak hogy aludjon, csak ha te a gyakorin leírod😀
Bocs de már a f.szkivan az ilyen okosságokból. Kb mint az összes babaaltatós cikk..
Na de hogy a kérdezőnek is írjak valamit, nekem sokat segítenek a hangoskönyvek. Youtubeon főleg a Harry Potter hangoskonyveket hallgatom. Van egy srác aki felolvassa nagyon jó hangja van,sokszor segít visszaaludni. Próbáltam olyan könyveket is amit nem olvastam mwg de ott zavart hogy nem tudom mi lesz és ha bealszok lemaradok, szóval maradtam az ismertnél.
6-os: pampogni meg kötözködni tudsz, csak gondolkodni nem.
A tisztábatevést azért írtam, mert igen sokan elkövetik ezt a hibát.
Másrészt nem 3 órás nappali alvásokat mondtam, ha csak 10-15 perceket szundít, az is rengeteget számít.
És tapasztalatból beszélek, ikrek mellett ez volt az egyetlen megoldás, hogy ne aludjak el álló helyemben.
Nekem a 4 még visítva belefér, de ha egy picit is később kel, egyáltalán nem tudok visszaaludni. Pedig fél 5-5 között gyakori, hogy felébred. Ő már nem eszik, 1 éves múlt, de 15-20 perc minimum, mire visszaalszik.
Sokszor meg sem próbálom, hanem főzöm a kávémat inkább. Megszoktam, a kevesebb alvást is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!