Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem alszik nappal a...

Miért nem alszik nappal a saját ágyában?

Figyelt kérdés
14 hónapos lányomat most próbálom 1 alvásra átállítani, de hiába fektetem a korábbi 3-3,5 óra ébrenlét helyett 4,5 óra után, ha itthon teszem le a kiságyába, 40 perc után felébred. Ha viszont ugyanígy 4,5 óra után babakocsizni viszem, ott alszik 2 órát...Nyilván szeretném, ha az az 1 alvása itthon lenne, mert kicsit megterhelő minden nap órákat róni vele lent a köröket, miközben én semmit nem tudok elvégezni itthon. Mit tehetnék, hogy itthon aludjon nagyot, valami ötlet?
tegnap 12:25
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
Ha erkélyre, udvarra teszed a kocsiban? Talán a friss levegő is segít. A kocsi ringása biztos hozzátesz, azt nehezebb pótolni.
tegnap 12:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, az a baj, hogy a mozgó babakocsi működik csak, ahogy megáll, kb 2 perc és felébred. :/
tegnap 13:08
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

Igen elringatja a kocsi, az én fiamat a buszozás altatja el.

Nyűgös, ha 40 perc alvás után felébred? Mikor a fiam átállt (magától) napi 1 alvásra, az nagyon nehéz időszak volt, szinte egész nap nyűglődött, de aludni nem akart. Amikor hamar felébredt, akkor még késő délután is leraktam egy rövid pihenőre (sokszor nem is aludt, csak feküdt és pihent).

Lényeg, hogy nagyon sok türelem kell hozzá, több hét is lehet, amíg beáll a napi 1 alvás. Illetve figyelni, hogy ő mikor álmosodik el ténylegesen.

tegnap 13:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem nyűgös amúgy, vidáman ácsorog a kiságyban, csak én nem értem, mi van. :D
tegnap 13:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem sem aludt egyik gyerekem sem nappal 35-40 percnél többet, és ők is 1 évesen tértek át az 1 alvásra.

Vannak gyerekek, akiknek ez elég. Ha nem nyűgös, akkor (sajna) ez van, ezt kell szeretni.

tegnap 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!