Miért érzem, hogy rossz anya vagyok?
Figyelt kérdés
Holnap lessz két hetes a kislányom és teljesen a pánik van rajtam 😔 imádom és borzasztóan féltem és már lassan úgy érzem mindenben rossz vagyok!Igazából akkor kezdődött amikor kórházból hazaengedtek, eléggé leesett a súlyunk 2790gr jöttünk haza és enyhén sárgán(születési súly 3.08gr),sajnos tejem is alig van de igyekszem fejni és napi min.2szer adni, többi tápszer (ez már egy lelki pofon volt nekem), minden este mérjük a súlyát.Tegnap 3.25 mértünk, éjjel hányt utánna bukott is szegényem és érezhetően elég savas volt. Nem aluszékony imád éjjel ébren tartani minket, délelőtt kipiheni magát délután fent van, de jó kislány mert nézelődik és mosolyog tényleg ritkán sír 🥰 nemis panikoltam, de a mai mérésnél 3.22 mértünk itt totál kétségbe estem, h valamit rosszul csinálok! Azt tudni kell, hogy nem mindig 3orankent eszik és nem mindig ugyan annyit hiába szeretném, de megtömni se jó mert csak a pocija fog fájni 😔 szerintetek ez súly visszaesés bajt jelez? Vagy túl aggódom és nem törvényszerű a minden napi hízás? Esküszöm lehet mar irto fáradt vagyok, de legszivesebben csak bőgnek, nagyon féltem a kis csöppemet! Bocsánatot, hogy hosszú lett, de esküszöm olyan jól esett most kiirni magamból 🙏❤️2021. dec. 29. 19:56
21/28 anonim válasza:
19, Azért, mert te sokat küzdöttél, és sikerült, nem leszel jobb anya a másiknál. És nem, ettől ő nem lesz rossz anya, hogy táplálja, ellátja a gyerekét valószínűleg legjobb tudása szerint. Az ilyenek miatt lesz feszültség, önvád aztán azokban, akik végül tápszerre váltanak, pedig a lehetőségükhöz mérten megtettek mindent. Nem a lehúzásra és más dicsekvésére, bezzegelésére van ilyenkor szüksége egy bizonytalan, valószínűleg baby blues-os anyukának.
13-as voltam.
22/28 A kérdező kommentje:
Uhhh meglepődve jövök fel és olvasom mi folyik itt! Sajnos igen vannak azok az anyukák akik szó szerint elitélik aki nemtud úgy szoptatni!! Pont ezért vannak azok a nők akik szerint a császár az nem szülés és azért tartunk ott ahol most, hogy sokan magukban keresik a hibát!Senkinek nem fogok magyarázni, hogy hogyan is szoptatok vagy mit adok enni a babábnak! Nagyon sokan vagyunk így és senki nemtehet ellene! Mellesleg felvettem a kapcsolatot egy szoptatási tanácsadóval akivel jövőhéten találkozom és bízom benne, hogy még lehet segíteni a helyzeten! De egy etetést leirok a tökéletes anyukának! Jobb cici-bal cici 10-10 perce nemkell neki(sír)és plussz 60ml tápszer és fejni 50 ml tudok elektromos mellszivóval!es iszom a szoptatós teát is.Ne vádoljunk egy anyukát se, nemszabad!
2022. jan. 1. 02:13
23/28 anonim válasza:
Tanulj meg írni :) Utána kellene csak a gyerek…
24/28 anonim válasza:
23. Mondja ezt az, aki az alapvető nyelvtani szabályokat nem tudja alkalmazni. De gyökér vagy, istenem. :D
25/28 A kérdező kommentje:
Nem magyarázkodom, de leirom! A korházban folyamatosan cicin volt a babám, folyamat jeleztem a csecsemősöknek, hogy félek gond van, letojtak akkor nemvolt cicin mikor "ettem",wc és zuhany!két nap után esti méréskor szaladtak be a szobába, hogy baj van mivel több mint 10% esett a súlya pedig 3kg-val született és közölték enyhén bevan sárgulva! Ekkor kezdődött a tápszer, de biztos visszakellett volna utasitanom és hagynom, hogy tovább essen a súlya a babámnak! Azóta is küzdök a szopival és nem adtam fel éjjel is rakom cicire és fejem is! De még ha 60-70ml megeszik nem bírja ki max egy órát erre a védőnő jött megnézte és mondta, hogy gyenge a tejem, de akkor is fogom adni neki igy se adom fel! De annyira jól esik, hogy vannak nők akik már anyák és így leirják a másikat és persze ez igazán jót tesz az ember lelkének, hogy újra rátaposnak! Büszke lehetsz magadra 23-as egy igazi (bocsi hogy így fejezem ki magam, de hirtelen ez jut eszembe) GYÖKÉR vagy!
2022. jan. 1. 13:19
26/28 A kérdező kommentje:
Mindeki másnak köszönöm, amit tudok megteszek, de jobban tettem volna ha inkább magamban örlődök és halgatok! Boldog Új évet nektek 🎉❤️
2022. jan. 1. 13:21
27/28 anonim válasza:
Sosem kell magyarázkodnod! Vannak nők akiknek van teje mégis a tápszert választják. Semmivel sem kevesebbek, vagy rosszabb anyák mint aki anyatejjel etet. Én is tápszeren nőttem fel, két diplomám van, életemben kétszer ha voltam beteg. Az anyatej akkor a legjobb ha a babának és az anyának is jó. Az anyatejes babák nem szeretik jobban az anyukájukat, mert nem ettől függ. Azonban, ha szeretnél szoptatni nagyon jól tetted, hogy felkerestél tanácsadót. Biztosan sokat fog segíteni, de ha nem megy engedd el. Ettől te csodás anyuka leszel. És még valami sose érezd magad rosszul attól, hogy segítséget kérsz. Mindig lesznek gonosz, rosszindulatú emberek, akik a saját frusztrációjukat vezetik le, mint ez a nyomorék. Van az a régi mondás, hogy attól nem leszel soványabb, ha mást dagadtozol. Ez rá is igaz. Te a legjobb anya vagy mert nem adod fel és ezt ne felejtsd el! Kitartás!
28/28 A kérdező kommentje:
Nemtudok mit írni, csak a könnyeim jönnek ❤️ köszönöm ez szívemig hatolt😘🙏
2022. jan. 1. 14:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!