3 kicsi mellé ikreket bevállalni? Mi lenne a megfelelő döntés? Rossz anya vagyok, ha úgy érzem, nem bírnám?
Van két fiunk, 6 és 3 évesek, valamint egy lányunk, aki nemrég lett 1 éves. Terhes vagyok és ketten vannak...
Nem terveztünk már több gyereket, a lányunkat is én akartam inkább, mint a férjem. Így is eléggé lefoglalnak minket, mert rengeteg a közös program, sokat foglalkozunk velük. A férjem nem szeretne már több gyereket, mert azt mondja, hogy hiába tudnánk megfizetni 5 bébiszittert is, a gyerekeknek ránk van szüksége, nem a bébiszitterekre, meg nagyszülőkre. Anyagilag beleférne még két baba bőven, a házunk is nagy, nem kéne senkinek osztozkodnia a szobákon.
Viszont én is azt érzem, hogy ez nekünk így pont jó. A férjem heti 4 napot nincs itthon a munkája miatt, olyankor én vagyok a gyerekekkel. Annyi segítségem van, hogy heti 2 alkalommal jön bejárónő, meg a nagyszülők is segítenek sokat. Nem én kérem erre őket, nagyon szeretnek unokázni és viszik őket mindenhova.
Azt hiszem, hogyha itthon lennék három picivel, akik közül kettő újszülött, megőrülnék... De közben meg ott van az is, hogy védekezés mellett sikerültek és hogyha ennyire jönni szeretnének, lehet hagyni kellene.
Arról én nem tehetek.
17 éves korom óta szedtem a fogamzásgátlót, tisztában vagyok azzal, hogyan kell használni.
"Én nem tudnám megölni a gyermekeimet"
De fizetni sem mert nem te keresed a pénzt,nem te fizetnéd a bébiszittert,a felnevelésüket,az iskoláztatást.
HTB logika,valaki majd megkeresi a pénzt,legalább otthon lehetek még pár évet.
Nem tartanám meg. Mert nem szeretnék több gyereket. Pont.
De ha ti sem, akkor a 3. gyerek után nem gondolkoztatok azon, hogy elkötteted magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!