Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 kicsi mellé ikreket bevállal...

3 kicsi mellé ikreket bevállalni? Mi lenne a megfelelő döntés? Rossz anya vagyok, ha úgy érzem, nem bírnám?

Figyelt kérdés

Van két fiunk, 6 és 3 évesek, valamint egy lányunk, aki nemrég lett 1 éves. Terhes vagyok és ketten vannak...

Nem terveztünk már több gyereket, a lányunkat is én akartam inkább, mint a férjem. Így is eléggé lefoglalnak minket, mert rengeteg a közös program, sokat foglalkozunk velük. A férjem nem szeretne már több gyereket, mert azt mondja, hogy hiába tudnánk megfizetni 5 bébiszittert is, a gyerekeknek ránk van szüksége, nem a bébiszitterekre, meg nagyszülőkre. Anyagilag beleférne még két baba bőven, a házunk is nagy, nem kéne senkinek osztozkodnia a szobákon.

Viszont én is azt érzem, hogy ez nekünk így pont jó. A férjem heti 4 napot nincs itthon a munkája miatt, olyankor én vagyok a gyerekekkel. Annyi segítségem van, hogy heti 2 alkalommal jön bejárónő, meg a nagyszülők is segítenek sokat. Nem én kérem erre őket, nagyon szeretnek unokázni és viszik őket mindenhova.

Azt hiszem, hogyha itthon lennék három picivel, akik közül kettő újszülött, megőrülnék... De közben meg ott van az is, hogy védekezés mellett sikerültek és hogyha ennyire jönni szeretnének, lehet hagyni kellene.

2017. okt. 10. 11:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
33%
Nekem még csak egy gyerekem van és néha úgy érzem, hogy szétszakadok, hát akkor te! 5 gyerek valóban sok minden szempontból, de nekem a szívem megszakadna elvetetni őket. Amúgy meg szerintem az ikrek olyan csodálatosak, biztos nagyon nehéz velük meg még ha vannak nagyobb gyerekek akkor főleg, de én akkor is nagyon irigylem azokat akiknek iker babáik vannak. Sajnos mi hiába adunk tanácsokat, a férjeddel kell leülnötök és alaposan átbeszélni a dolgokat. Nem egymásra erőltetni a döntést, nehogy a házasságotok rovására menjen. (Mi anyagiak miatt még egy gyereket tervezünk, de ha besikerülnének megtartanánk, nem támogatjuk az abortusz kivéve bizonyos esetekben. 17 éves voltam mikor (az első és egyetlen kapcsolatom, már 10 éve férjem)azt hittem, hogy terhes vagyok(nem voltam csak késett) megtartottuk volna most meg pláne hisz szeretjük egymást, 12 év van mögöttünk, házasok vagyunk és már van egy közös gyerekünk.
2017. okt. 10. 14:28
 12/28 anonim ***** válasza:
22%
Biztos nagyon nehéz lesz/lenne. De azért vannak ekkora nagy családok. Állandó a hangzavar és a káosz, viszont nagy önállóság jellemzi a gyerekeket, mert nem hiszem, hogy a szülők folyton haptákban állnak.
2017. okt. 10. 14:32
 13/28 anonim ***** válasza:
25%

Epeszu, 3 gyerekes felnott no vedekezik !!! Ha kell, duplan!

Ehelyett most kettot megoletsz?!

2017. okt. 10. 15:16
 14/28 anonim ***** válasza:
40%

Volt már abortuszom, hozzáteszem, felelőtlenek voltunk, nem védekeztünk. Védekezés mellett én sem estem sosem teherbe, pedig nagyon aktív szexuális életet éltem a házasságom előtt, lett volna bőven lehetőség.

Most kétgyermekes édesanya vagyok, nagyon pici korkülönbséggel érkeztek a csodáink tervezetten. Tervezünk egy harmadik babát is, de szigorúan jóval nagyobb korkülönbséggel, mert sokszor a hajunk hull a meglévőktől is.😊

Megértem a félelmeidet, aggályaidat, valóban belekattannál, de nem kell belekattannod, és tudod, miért? Mert 3 gyermek mellé simán jöhet úgy egy ikerpár, hogy a kezdetektől igénybe veszel fizetett segítséget, hiszen azt írod, anyagilag bőven belefér. Az igaz, hogy nem ez az ideális, de mégis úgy érzem, hogy anyaként, amikor már végigéltél több várandósságot, szülést, gyermekágyat és első pár évet, tudod, milyen csoda egy gyermek. Abortusszal a hátam mögött nyilvánvalóan nem vagyok sem abellenes, sem abpárti: tudom, hogy van az az élethelyzet, amikor egy gyermeknek az a jobb, ha meg sem születik. De a ti helyzetetek nem ilyen.

Én most már kétgyermekes anyaként csak akkor abortálnám a magzatomat, ha élettel összeférhetetlen betegsége lenne, ha engem veszélyeztetne, vagy valóban nem tudnánk fönnmaradni, ha még egy éhes szájat kell etetni. De a babasággal járó nehézségek (tudom, kutyakemény időszak) nem tántorítanának el attól, hogy megtartsam és féltve gondoskodjam két új életről. Ketten vannak, ikrek, számomra (bár sosem vágytam ikrekre) a természet egyik legnagyobb különlegessége, hihetetlen dolog lehet két egyszerre fogant, egymás mellett fejlődő és együtt megszülető kisember életét szülőként végigkísérni.

Ha szerető család vagytok, szeretitek a meglévő gyermekeiteket, anyagilag stabilan álltok, idegrendszerileg is csak a szokásos kisgyermekes szülőkre jellemző idegállapotban vagytok (tehát nem vagytok depressziósak, agresszívek, ideggyengék), szerintem semmi nem indokolja az abortuszt.

Ha a helyedben lennék, átkattintanék vmit a fejemben, és azt mondanám: ezeknek a gyermekeknek is odaadom minden szeretetemet, gondoskodásomat. Ehhez segítségre lesz szükségem, mert egyedül nem fog menni, de nekik is boldog életet fogok biztosítani...vmint a meglévőket továbbra is az életemnél is jobban fogom szeretni.

Ezek után felfogadnék egy nanny-típusú kvázi nagymamát, aki mindenben a kezeim alá dolgozna, eközben pedig a sajátjaiként szeretné a gyönyörű nagycsaládomat.

Az a nehezebb része a dolognak, hogy a férjed nem akarja megtartani őket.

2017. okt. 10. 15:30
 15/28 anonim ***** válasza:
19%
Én megkérdőjelezem ennek a kérdésnek az igazságtartalmát.
2017. okt. 10. 15:39
 16/28 anonim ***** válasza:
75%

Én biztos nem tartanám meg. Az ikrek még segítség mellett is hatalmas munka. A terhesség nagyon megterhelő. Mi lesz, ha végig kórházban leszel? Mi lesz, ha a szülés, sokadik terhesség után nem lesz ugyanolyan az egészséged? Én biztos a most meglévő gyerekeimet nézném.

Mondom úgy, hogy 4 gyermekem van, sose volt abortuszom. A második gyermekeim ikrek (irtó nehéz volt sok segítséggel). Az ikreknél egyik gyermek simán, másik császárral született, majdnem meghaltunk mindketten, mivel a második baba keresztbe fordult, köldökzsinór előreesett. Nah, ez is váratlan körülmény. Aztán volt egy 36 hetes halvaszülésem, majd a legkisebb gyermekem megszületett. Aztán az utolsó szülés után az egészségem tönkre ment, migrén (állandó ügyelet, kórház, méhsüllyedés, vérszegénység stb. Sokszor alig élek! Még szerencse, hogy már a nagyok kirepültek, s "csak" a 8 éves legkisebb van, akiről gondoskodni kell. Tehát sajnos ez is megtörténhet.

2017. okt. 10. 16:06
 17/28 anonim ***** válasza:
23%
Ez szerintem is kamu, jó lenne, ha törölnék. Tipikus ugrasszuk össze az embereket.
2017. okt. 10. 19:03
 18/28 anonim ***** válasza:
27%
Ha nem kamu, akkor a 14-es válasz szerintem mindent leírt, nem is értem miért húzták le 0%-ra
2017. okt. 10. 19:25
 19/28 anonim ***** válasza:
78%

Vigyázz kérdező, mert a te kontódra itt mindenki kelti ám a bűntudatot. Megnézném a képüket, ha hirtelen 2 plusz nem várt gyereket kellene eltartani és felnevelni.

Persze mindenki bölcs bagoly meg gyilkosozik, mert ennyi telik a sok prolitól. Hadd jöjjön a pulya, majd valami segílyből eltarcsuk!

Aki viszont az agyával gondolkozik, az 3 gyerek mellé nem vállal még kettőt, akkor sem ha el kell vetetni. Csak az elvakult vallásidióták szerint ember, orvosilag nem. Menj nyugodtan abortuszra, jobb biztonságban felnevelni 3 gyereket, mint nélkülözésben ötöt.

2017. okt. 10. 19:33
 20/28 anonim ***** válasza:
51%
Teljes mértékben egyetértek a 19-el. Agyon kéne lőni ezt a sok magzatfanatikus prolit. A bűntudatkeltés az megy, de emberileg ti se vagytok jobbak senkinél.
2017. okt. 10. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!