Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 kicsi mellé ikreket bevállal...

3 kicsi mellé ikreket bevállalni? Mi lenne a megfelelő döntés? Rossz anya vagyok, ha úgy érzem, nem bírnám?

Figyelt kérdés

Van két fiunk, 6 és 3 évesek, valamint egy lányunk, aki nemrég lett 1 éves. Terhes vagyok és ketten vannak...

Nem terveztünk már több gyereket, a lányunkat is én akartam inkább, mint a férjem. Így is eléggé lefoglalnak minket, mert rengeteg a közös program, sokat foglalkozunk velük. A férjem nem szeretne már több gyereket, mert azt mondja, hogy hiába tudnánk megfizetni 5 bébiszittert is, a gyerekeknek ránk van szüksége, nem a bébiszitterekre, meg nagyszülőkre. Anyagilag beleférne még két baba bőven, a házunk is nagy, nem kéne senkinek osztozkodnia a szobákon.

Viszont én is azt érzem, hogy ez nekünk így pont jó. A férjem heti 4 napot nincs itthon a munkája miatt, olyankor én vagyok a gyerekekkel. Annyi segítségem van, hogy heti 2 alkalommal jön bejárónő, meg a nagyszülők is segítenek sokat. Nem én kérem erre őket, nagyon szeretnek unokázni és viszik őket mindenhova.

Azt hiszem, hogyha itthon lennék három picivel, akik közül kettő újszülött, megőrülnék... De közben meg ott van az is, hogy védekezés mellett sikerültek és hogyha ennyire jönni szeretnének, lehet hagyni kellene.

2017. okt. 10. 11:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
23%
19 és 20, mindig azzal érveltek, hogy ti csak a terhesség megszakítás kategóriában javasoljátok az abortuszt és mi a fenét keresnek ott az abellenesek. Ti mégis mit kerestek itt? Miért nem jó az a válasz, hogy tartsa meg. Nekem is 5 gyerekem van. Nem pujám és nem segélyre vállaltuk őket. Szégyelljétek magatokat!
2017. okt. 10. 20:56
 22/28 anonim ***** válasza:
57%
Hat ez nagyon nehez helyzet, elsosorban azert, mert a ferjed nem szeretne, benned viszont mar megfordult, hogy megtartsatok oket. En igy mar nem tudnam elvetetni, utana azon kattognek, mi lett volna, ha. Ha megtartod oket, akkor is megromolhat a kapcsolat, de ha elveteted, akkor nagyon sok esetben mar emiatt megromlik, mert tudat alatt nagyon nehez mindket felnek feldolgozni a kozos gyerek elveteteset, es ez ha nincs kezelve (pl. parterapia val vagy csaladallitassal), akkor a kapcsolat veget jelentheti. Ha elveteted oket, erdemes erre mar elore szaksegitseg mellett felkeszulni. Hogy en mit tennek? Atgondolnam a fizikai allapotomat, az ikerterhessegbol illetve az abortuszbol adodo testi es lelki terheket, es valoszinuleg megtartanam. Vallasos vagyok, bar nem a tempolba jaros ertelemben, de hiszem, hogy ahol kihivast kap az ember, amelle erot is kap vegigcsinalni, es en eleve ugy mentem ferjhez, hogy megmobdtam, csak akkor hazasodjunk ossze, ha neki belefer az, hogy en gyereket nem vetetek el, ha a minimalis, eletfen tartashoz szukseges fizikai es lelki kirulmenyeket biztositani tudjuk, tehat van mit ennie, es tetot tudunk tenni a feje fole, szoval ha becsuszik, akkor megtartjuk. Ez en vagyok. A ti helyzeteteket te ismered.
2017. okt. 11. 03:58
 23/28 anonim ***** válasza:
52%

Azért nem szégyellem magam mert az illető konkrétan leírta hogy se pénz, se energia, se idő, se lehetőség, se hajlandóság nincs a balesetek megtartására.

Ezeket felfogtad?

Csak azért fontolgatja az 1% esélyét annak ,hogy mégis vállalják, mert néhány elmebajos elítéli az abortusz miatt.

Ilyenek az emberek, nem a körülmény érdekli őket csak a maunikasó. Leszarják a gyerekek sorsát, csak be akarnak kavarni a beteg phahsz lelkiviláguk kielégítésére.

Hogy miért beteg phahszok? Mert aki úgy gyilkosozik, hogy közben pontosan ismeri a család körülményeit és a plusz 2 gyerek negatív hatását az egyébként boldog családra, az nem jót akar, hanem ráránt más bajára és bele akarja táplálni a bűntudatot, hogy rossz döntést hozzon. Nyilván egy életunt vesztes, aki a szar élete miatt másét is el akarja szúrni, hiszen itt egy névtelen patkányként tevékenykedhet.

De a kérdező normális ember és nem fogja megtartani ezt a két sejthalmazt, mert ésszel gondolkodik és számít neki a családja boldogulása.

Az abortusz után már tanul az esetből és szépen megbeszélik a férjével, milyen végleges meddővé tételt fognak alkalmazni, hogy ne forduljon elő újra az eset. Felnevelik szépen boldogságban a 3 gyereket, a gyilkosozó meg éli tovább a pocsék életét, amíg el nem viszi az állandó keserűség miatti szívroham ötvenévesen.

Minden jó, ha a vége jó. :)

2017. okt. 11. 10:52
 24/28 anonim ***** válasza:

Azt írta, hogy pénz van, csak nem szeretnék, ha a gyerekeikre kevesebb idő/fő jutna és helyettük (lelkes) nagyszülő meg bébiszitter lenne többet velük. És ez főleg a férj álláspontja, elvárása, aki heti 4 napot nincs otthon. A kérdező, ha jól értem, inkább az első babás időszak átvészelésétől tart, gondolom pláne, ha "ciki" segítséget kérnie.

Az biztos, hogy nektek kell éreznetek, mivel bírtok el, ahogy az is, hogy a jövőt nem lehet tudni. Szerintem, kérdező, ha van a környezetedben, jó ötlet lehet a döntés előtt olyanokkal elbeszélgetnetek, akik 3-nál több gyereket vállaltak vagy nekik van sok testvérük. Én nem akarok "kívülről" prédikálni, de úgy látom rokoni-baráti példák alapján, hogy azért így is tudnak működni sikeresen és összetartóan családok és nőnek fel egészséges lelkű gyerekek.

2017. okt. 11. 12:06
 25/28 anonim ***** válasza:
60%

Akkor ugorj neki 23-as még egyszer, pontosan azt írta a kérdező, hogy anyagilag nagyon jól vannak.

Te ugyanolyan vagy, mint az elvakult abellenesek, csak a másik oldal,egy fokkal sem jobb. Csak fröcsögsz full agresszíven és nyomod a magadét, de más hozzászólás el se jut az agyadig, ami meg eljut, azt meg átköltöd.

Relax neked is ;)

2017. okt. 11. 13:06
 26/28 anonim ***** válasza:

Egy kérdésem van:

Ha egy baba jönne, megtartanád?

2017. okt. 16. 18:30
 27/28 anonim válasza:
Mi lett? Megirod?
2021. szept. 1. 19:06
 28/28 anonim ***** válasza:
hogy viselted iker terhességet?
2022. máj. 17. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!