Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért érzem, hogy rossz anya...

Miért érzem, hogy rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés
Holnap lessz két hetes a kislányom és teljesen a pánik van rajtam 😔 imádom és borzasztóan féltem és már lassan úgy érzem mindenben rossz vagyok!Igazából akkor kezdődött amikor kórházból hazaengedtek, eléggé leesett a súlyunk 2790gr jöttünk haza és enyhén sárgán(születési súly 3.08gr),sajnos tejem is alig van de igyekszem fejni és napi min.2szer adni, többi tápszer (ez már egy lelki pofon volt nekem), minden este mérjük a súlyát.Tegnap 3.25 mértünk, éjjel hányt utánna bukott is szegényem és érezhetően elég savas volt. Nem aluszékony imád éjjel ébren tartani minket, délelőtt kipiheni magát délután fent van, de jó kislány mert nézelődik és mosolyog tényleg ritkán sír 🥰 nemis panikoltam, de a mai mérésnél 3.22 mértünk itt totál kétségbe estem, h valamit rosszul csinálok! Azt tudni kell, hogy nem mindig 3orankent eszik és nem mindig ugyan annyit hiába szeretném, de megtömni se jó mert csak a pocija fog fájni 😔 szerintetek ez súly visszaesés bajt jelez? Vagy túl aggódom és nem törvényszerű a minden napi hízás? Esküszöm lehet mar irto fáradt vagyok, de legszivesebben csak bőgnek, nagyon féltem a kis csöppemet! Bocsánatot, hogy hosszú lett, de esküszöm olyan jól esett most kiirni magamból 🙏❤️
2021. dec. 29. 19:56
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek, remélem ez az érzés hamar átmegy rajtam mert borzasztó 😔 tudom, hogy ez még nem az "igazi" mosoly de nekünk a legszebb ❤️ Boldog Új évet kívánok nektek 🤗
2021. dec. 30. 07:43
 12/28 anonim ***** válasza:
0%
Ott elcseszted a szoptatást, hogy elkezdted a tápszert. Soha nem lesz tejed 2 szopitól, csak mondom.
2021. dec. 31. 10:03
 13/28 anonim ***** válasza:
51%
Hát nézd, utolsó, nálunk is hasonló volt a helyzet. Nagyon nehezen indult be a tejem, és határértékig besárgult. Azt mondták, csak úgy engednek haza, hogy mérjük, mennyit eszik, és ha nincs szopizással 30 g, tápszerrel pótolni kell, különben visszakerülünk a kórházba kék fény alá. Első gyerek, rettegtem, hogy baja lesz, persze, hogy adtam a tápszert, és minden kakinak úgy örültünk, mint a messiásnak. Egy ilyen nehezebb kezdet után senki nem meri megkockáztatni, hogy ne adjon tápszert. Az anyák legnagyobb része nem direkt ,,cseszi el" a szoptatást, felesleges ez a kioktató hangnem egy egyébként is kétségbeesett anyának, csak mondom. Abban igazad van, hogy innen nehezebb visszatérni, de nem lehetetlen, nekünk pl. sikerült. Esetleg szoptatási tanácsadó segíthet.
2021. dec. 31. 10:31
 14/28 anonim ***** válasza:
70%
Egyetértek 13. Sok nő akinek rengeteg teje van azt hiszi a többi nő idióta. Nekem volt tejem mégis harcolnom kellett a gyerekorvossal, hogy nem kell a tápszer. Olyan szinten cseszegetett a tápszerrel, hogy elgondolkoztam, hogy most tényleg veszélyeztetem a gyerekem, meg egy orvossal vitatkozok? Hogy jövök én ehhez? Szóval ez nem fekete és fehér. De abban igaza van, hogy így egyre kevesebb lesz a tej sajnos.
2021. dec. 31. 10:38
 15/28 anonim ***** válasza:
14: bocsi, de nem volt rengeteg tejem. Megizzadtam minden cseppért. Ahogy hazajöttem a kórházból naponta hívtam a szoptatási tanácsadót. Napi 8-12x fejtem, hogy fenntartsam az ingert. Nekem ne mesélj..:
2021. dec. 31. 10:48
 16/28 anonim ***** válasza:
51%
15. Nem tudsz olvasni? Az egész hozzászólásom arról szólt, hogy sokszor harcolni kell az orvosokkal és nem mindenki képes erre, ettől nem kell kioktató hangnemben vagdalkozni. De jól van ügyes vagy mártírka. Most jó?
2021. dec. 31. 10:52
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

16: én a 13-asra reflektáltam, elírtam.

Nem értem miért vállal gyereket, ha nincsen tisztában alapvető dolgokkal, például a tejtermeléssel. Én várandósan nem egy tanfolyamon voltam, plusz ott az internet, utána lehet olvasni…

2021. dec. 31. 10:55
 18/28 anonim ***** válasza:
70%
Eeeeees megis érkeztünk. Minek vállal gyereket? Anyák, nők hogy lehetünk egymással ekkora ítélkező parasztok? De ne aggódj te szupcsika anyucika vagy. Egy igazi áldott jó lélek aki ha segítséget kér valaki kioktatja, meg minek szül. Remélem ha valaha minden felkészülés ellenére segítségre lesz szükséged te is ilyen kedves emberekkel találkozol mint te magad!
2021. dec. 31. 11:01
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

Ő kérdezte, hogy rossz anya-e. Szerintem bizonyos szempontból az.

Vagy ide csak a “neeeem dehogy” kommentek jöhetnek?

2021. dec. 31. 11:06
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Anyád!!!! De komolyan! Szerintem meg te vagy rossz anya, mert egy ilyen embernek általában elkényeztetett, nagyszájú, neveletlen kölykei lesznek. Nem az a rossz anya aki tápszerezik, még akkor is ha a hozzád hasonlók szeretik ezt híresztelni, mert a szoptatás az egyetlen amit az életben feltudnak mutatni. Te minek szültél, ha tudtad hogy ilyen rosszindulatú vagy?
2021. dec. 31. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!