Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anyának erzem magam,...

Rossz anyának erzem magam, tényleg az lennék?

Figyelt kérdés
Kettő 4 hónapos kisfiam van egyedül nevelem őket a szüleimmel mert a gyerekek apja bemondta az a unalmas 7 hetes korukban. Folyamatosan piszkált, beszélt, idegesitette a gyereksiras, hogy nem tudom őket szoptatni, hogy császárral születtek, szerinte természetesen kellett volna szülnom és ki harcolni a dokinal. Nos diohejban ennyi, azóta telnek a napok úgy érzem van erőm de néha elfáradok és egy csődbe ment embernek érzem magam, anyám sokat segít, van hogy éjjel felelni sincsen kedvem hozzájuk annyira fáradt vagyok, és reggel sem bírok kikelni az ágyból két baba mellett nagyon nehéznek érzem az életet, nem tudom őket egyszerre félvenni, nem szeretem hogy szinte mindig sír valaki és mindig ébren van valamelyik, szeretem őket, úgy érzem meghalnek ha nem lennénk, de azt is érzem hogy rossz anya vagyok, aki nem tudja őket boldoggá tenni, nem tudtam őket szoptatni, nem volt elég tejem, úgy érzem nem ismerem őket annyira hogy tudjam mindig mi a bajuk mit szeretnének és azt is érzem hogy nem szeretnek engem mert mindenkire mosolyognak ha szépen beszélnek hozzájuk nem csak rám ami nem baj de szerintem észre se vennék ha soha tobbez nem lennék.
2018. febr. 1. 12:42
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy vagy rossz anya!

Csak kimerült.

Az eleje piszok nehéz, főleg 2 babával. Mint egy gép ellátod őket, de nincs "visszajelzés". Hidd el, pár hónap, és könnyebb lesz!

Kitartás, egyre könnyebb lesz minden, hidd el!

Én 1 babával is hasonlóan éreztem (a férjem sem bírta a sírást, de nem lépett le). Most már 5 éves a fiam, és boldog kiegyensúlyozott család vagyunk! Ha ezt tudtam volna az elején, erőt adott volna...

2018. febr. 1. 12:48
 2/20 anonim ***** válasza:
93%

Nyugi, nem vagy rossz anya. Sőt, jó anya vagy, mert csinálod és ellátod őket, ráadásul neked van lelkiismeret furdalásod, hogy nem vagy nekik elég jó. Pedig de, és bele is fogsz rázódni, csak most még nem hiszed el, mert nem látod az alagút végét.

Természetes, hogy fáradt vagy, mindenki az lenne, aki mást mond, az hazudik, főleg, hogy ehhez nagyban hozzájárul, hogy lelkiekben sem vagy épp toppon. Az pedig sokat számít.

Biztos, hogy észrevennék, ha nem lennél velük. Te vagy számukra a világ. Az, hogy másra is mosolyognak, az egy természetes dolog, hozzátartozik a fejlődésükhöz, de ettől még te vagy az anyjuk, a te illatodat szeretnék érezni és a te hangodat hallani, hiszen akkor nyugszanak meg, ha TE felelsz a sírásukra, nem pedig más. (Biztos pl. anyukád is meg tudná őket nyugtatni, de az mégsem ugyanaz.)

2018. febr. 1. 12:49
 3/20 anonim ***** válasza:
75%
Akkor szerintem itt álljunk is meg. Van két gyönyörű gyermeked, meghalnal, ha nem lennének, van segítséged, másnak az sincs, össze kell magad szedni, mivel nem szopiznak, beszéld meg anyukaddal, hogy 1 napot, délutánt hagy menj el pihenni, csak magaddal törődj, töltödj fel, és meglatod, minden fényesebb lesz. Most csak fáradt vagy, ezért látod ennyire sötéten a dolgokat. Jó anya vagy, hidd el, te vagy a legfontosabb a kicsiknek, csak most egy picit kimerültel, nem baj, ne szégyelld. Nagyon sokan vannak így még rajtad kívül, pihenj egy kicsit. Az meg, hogy nem tudsz szoptatni, az én ismerőseim közül, akik most szültek, mindnek tápszeres babája van, mert nincs tejuk. Fejben kell magad rendbe tenni, és meglatod jobb lesz.
2018. febr. 1. 12:52
 4/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, mentek a zöld kezek nektek! Kikapcsolódás téren annyi a helyzet, hogyha elmegyek akkor sem tudok igazán kikapcsolni mert lelkiismeret furdalasom van, hogy elmentem. Ördögi kör. Remélem idővel jobb lesz mert, igaz nem vagyok az a típusú ember akit mindig fenyezni kell viszont anyám sem az aki orrba szájba fenyezne, szóval soha nem mondja hogy jol csináltam vagy jó anya vagyok, szóval ő ilyen, de mindig is ilyen volt nem csak ebben, soha nem dicsért sokat. Emiatt is keseredtem el, nyilván azt sem mondja hogy nem vagyok jó anya de így a semmiben lebegek, én meg magam nem látom kívülről. Neki nincsen soha szüksége megerősítésre csinálja amit akar, de én nem ilyen vagyok sajnos :( bár az tény és való, hogy nagyon szereti az unokáit és nagyon sokat segít hála égnek.
2018. febr. 1. 12:59
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pöttyet depressziós vagy.

Jó lenne segítséget kernél vagy elbeszélgetnél anyukáddal ha olyan a viszonyotok.

2018. febr. 1. 13:00
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, egy gyerekkel ugyanezt éreztem. Fáradtság nagy úr! Persze hogy császárod volt, két gyerek bújt ki egyszerre. Persze hogy nincs tejed, fáradt vagy, stresszes, és valljuk be nem egyszerű ket gyereket szoptatni. Semmi gond, ez ilyen! Persze van akinek könnyebb...

Akkor lesz könnyebb ha kúsznak, másznak mert akkor jobban lefoglalják magukat. Ha éjszaka alszanak, az álom lesz. :) Utana lesz egy kicsit megint nehezebb időszak, mikor megindulnak, de utána remélhetőleg szépen eljatszanak egymással. Minden kornak megvan a maga nehézsége. Most a fáradtság az, és szerintem ez az egyik legnehezebb. Mégha később jönnek nagyobb problémák is. Kitartás

2018. febr. 1. 13:31
 7/20 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Ez tök jó, hogy normálisan válaszolok és le vagyok pontozva (tudom, itt senki nem pontoz le senkit), de aki csak odaböfögi, hogy "menj pszichológushoz, mert depis vagy", az meg tök jó válasz, nincs lepontozás.
2018. febr. 1. 13:50
 8/20 A kérdező kommentje:
2-es nem én pontoztalak le, zöldet adtam neked
2018. febr. 1. 14:15
 9/20 anonim ***** válasza:
73%

"Az egész "szaranyázás" jelenség nem lenne már rég életben, ha ti mártírcsajok nem ál-lelkifurdiznátok folyton azért hogy mások vigasztalgassanak."

De létezne, akkor is ha nem lennének mártírcsajok, hiszen az emberek, főleg a nők már csak ilyenek, imádják bántani egymást. Nem attól függ, hogy vannak-e mártírok vagy nincsenek.

"Van egy gyereked, légy felnőtt!"

2 van neki, ikrek. Egy kicsit nehezebb, főleg egyedül. De te tökéletes vagy.

Amúgy tovább lehet pörgetni. Segíteni nem tud az ember nekik, de jól esik legalább itt kiadnia magából a problémát, ha máshol nem is tudja, mert csak elítélik, mint most te.

2018. febr. 1. 14:15
 10/20 anonim ***** válasza:
82%

Engem is feszt lepontoznak más válaszoknál. Mióta ezen a xar oldalon reggeltem most kaptam először 100%-ot.Mindig levagyol pontozva Még akkor is azt lérdezik hogy hivkák a gyereked.... 0%-ban hasznos. 😂😂😂

Azért irtam menjen el valahova vagy beszéljen az anyjával mert.itt senki nem fog segíteni neki. Ott meg face to face van.

2018. febr. 1. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!