Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anyának erzem magam,...

Rossz anyának erzem magam, tényleg az lennék?

Figyelt kérdés
Kettő 4 hónapos kisfiam van egyedül nevelem őket a szüleimmel mert a gyerekek apja bemondta az a unalmas 7 hetes korukban. Folyamatosan piszkált, beszélt, idegesitette a gyereksiras, hogy nem tudom őket szoptatni, hogy császárral születtek, szerinte természetesen kellett volna szülnom és ki harcolni a dokinal. Nos diohejban ennyi, azóta telnek a napok úgy érzem van erőm de néha elfáradok és egy csődbe ment embernek érzem magam, anyám sokat segít, van hogy éjjel felelni sincsen kedvem hozzájuk annyira fáradt vagyok, és reggel sem bírok kikelni az ágyból két baba mellett nagyon nehéznek érzem az életet, nem tudom őket egyszerre félvenni, nem szeretem hogy szinte mindig sír valaki és mindig ébren van valamelyik, szeretem őket, úgy érzem meghalnek ha nem lennénk, de azt is érzem hogy rossz anya vagyok, aki nem tudja őket boldoggá tenni, nem tudtam őket szoptatni, nem volt elég tejem, úgy érzem nem ismerem őket annyira hogy tudjam mindig mi a bajuk mit szeretnének és azt is érzem hogy nem szeretnek engem mert mindenkire mosolyognak ha szépen beszélnek hozzájuk nem csak rám ami nem baj de szerintem észre se vennék ha soha tobbez nem lennék.
2018. febr. 1. 12:42
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, a normális valaszadoknak, igen jól esik kiadni magamból, természetesen holnap és azután és azután is fel fogok kelni és csinálom amit kell meg ha zombikent is, de jó olvasni azt, hogy nem lesz így örökre és lesz jobb is sokkal. Amióta anya vagyok rajottem soha egy téma sem annyira megoszto mint az anyasag, terhesség, gyerekneveles kérdés. Valahol borzasztó, hogy "ölik" egymást az anyukak. De klassz, hogy vannak még normális, empatikus emberek. Nekem kicsit ezzel is könnyebb lett a lelkem.
2018. febr. 1. 14:49
 12/20 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom, mi a rossz ebben a kérdésben.

Sokkal több értelme van, mint azoknak a kérdéseknek, ahol a kérdező összetéveszti az ezotéria kategóriát a gyerekvállalással, és azt gondolja, hogy a tojcsikából és a hasszúrkából majd mi megmondjuk, hogy terhes-e vagy sem.

Azt már meg sem említem, aki fél attól, hogy tesztet csináljon, vagy ott a másik véglet, aki már az ungabungát követő napon tesztelni akar, mert már érzi az összes létező tünetet, még azt is, ami a 2. trimeszterre jellemző.

Itt van egy anya, két gyerekkel, egy "csodás" apával, és kétségei vannak. Ebben semmi rossz nincs.

Kérdező, szerintem ne érezz bűntudatot, amiért néha kimozdulsz. Az apa berezelt, és két babával nem egyszerű. Inkább kapcsolj ki és pihenj néha, mert a gyerekek nagyon könnyen megérzik, ha nem vagy nyugodt.

Sajnálom, hogy anyukád nem ad visszajelzést. Esetleg beszélj vele erről, hogy mit gondol rólad, milyennek lát téged, bár lehet, hogy azért nem mond semmit, mert nincs semmi rossz, amit elmondhatna.

Kitartást!

2018. febr. 1. 15:23
 13/20 anonim ***** válasza:
87%
8as! Napi taplogyökérvadparasztgenetikaihulladék kommentelő meg te vagy!!!! Minek olvasod el ezt a kérdést? Azért hogy itt tudj jampiskodni?
2018. febr. 1. 15:41
 14/20 anonim ***** válasza:

Jók ezek a kérdések. Egy anyában mindig vannak kételyek. Most fáradt vagy, ami nem is csoda. Mindent megteszel, amire képes vagy. De lássuk, be egy anya is csak emberből van.

Nem akarlak elkeseríteni, de ilyen kérdések később is felmerülnek...Hagyjam hisztizni? Fiúzhat már? Elengedjem ide, vagy oda? Mindig a legjobbat akarjuk a gyereknek. Majd az idő eldönti, jó döntés volt-e. Nincs tökéletes anya, csak elég jó anya van.

Ne izgulj kérdező, nem vagy rossz anya. Fáradt vagy, és csalódott, hiszen nem egymagadnak szülted, az apa is szerepelt a tervben.

Nehéz a kisgyerekekkel, főleg ikrekkel, és bizony nehéz két szülő helyett egynek helytállni. Kitartás Neked! :)

2018. febr. 1. 18:33
 15/20 anonim ***** válasza:

Sok esetben egy nő sokkal talpraesettebb lesz ha kicsit megrázzák, mintha burokba téve simikézik. Tudok mert en is 2 gyerekes anya vagyok. Eszembe nem jutna nyafizni hogy vigasztalgassanak, nem azért mert tökéletes vagyok hanem mert az nem vezet semmire ha leülök és qrvára sajnáltatom magam hogy milyen szar vagyok. Ez mártírkodás! Ez nem visz előre, ettől csak gyengíted magad. Ha simikéznek hogy jókislany vagy ne sirj, az 12 eves korig tök jó, de akinek gyerekei vannak annak fel kell nőnie. De tudom sokaknak nem tetszik ha valaki őszinte és nem egy naív Terézanya, aki attól jobbnak hiszi magát hogy a napi szaranya mártírkodásra önjelölt pszichológusként válaszolt, de egy felnőtt embernek úgy tudsz segíteni, ha rávezeted hogy ÁLLJON TALPRA!! Ha simikézed amikor mártírkodik, azzal azt éred el hogy maskor is ezt fogja tenni CSELEKVÉS helyett.

Lepontozhat bárki, akkor is azt gondolom hogy a "szaranyavagyok" nők maguknak és a sajnálkozóiknak köszönhetik hogy nem tudnak kimászni a gödörből, mert amíg pátyolgatják őket addig jó ott ücsörögni a meleg fosban.

2018. febr. 1. 19:24
 16/20 anonim ***** válasza:
Utolsó, tudni kell mikor kell segítő kezet nyújtani, és mikor megrázni vkit. Mert ha rosszkor rázod meg, elsülhet fordítva is.
2018. febr. 1. 20:00
 17/20 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy senki nem gondolhat ugyanazt valamirol, de nem is baj ez így van jól, kicsit valahol simiert is jöttem, mert nem sokat kapok mostanában sajnos már arra vetemedtem, hogy itt a neten kérdezzek erről nem szégyellem de azért olyan nagyon büszke sem vagyok rá. De valahol pedig tényleg érdekel az emberek vagyis külső szemlélők véleménye, nem szoktam sokat itt lenni szóval nem tudom, hogy minden napra jut e egy ilyen kérdés, de lehet kritikusnak is lenni de akkor szépen, normálisan megfogalmazva. Van akinek a kemény kéz jön be és a szedd össze magad duma van akinek pedig az ad erőt ha mások erőt adnak neki úgy, hogy kicsit meggyógyitjak a lelket ami, most sebezhető és érzékeny több okból kifolyólag. Persze ebbe is bele lehet kötni mint mindenbe.
2018. febr. 1. 20:56
 18/20 anonim ***** válasza:
16-os. Komoly problémák vannak a felfogásoddal.
2018. febr. 1. 22:10
 19/20 anonim ***** válasza:
Én minden nap felteszem ezt a kérdést magamnak, mert sokszor elfogy a türelmem egy alig aludt fogzásos kisbaba mellett,és kevesebb ido jut "nagyobb" gyerekre. De nekem Férje segít.
2018. febr. 2. 14:59
 20/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok:néha kell egy kis onbizalom az emberbe gondolom ezért kérdezte a kérdezo, és nem nyafizásbol....jo ha valaki talpraesett,de kerdezotol elég rendesen elvették az onbizalmát
2018. febr. 2. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!