Rossz anya lennék? Komolyan úgy érzem!
Sziasztok!
16 hónapos kislányom van.
párom rengeteget dolgozik, vsn hogy nincs szabadnapja 1,5 hétig. Reggel 8-tól hajnali 1-ig dolgozik.
Nagyon hisztis a kislányom és nagyon úgy érzem, hogy ez mind az én hibám, mert nem vagyok türelmes eléggé. :-(
Nem minden napom ilyen, de amikor kimerülök én is rossz és hisztis vagyok. Ma már 1 órás földön fetrengős hisztije után kicsit vízzel meglocsoltam/töröltem az arcát, hogy fejezze be. Előtte persze segíteni akartam neki, hogy mi a baj. Semmi nem volt jó!! Ölbe vettem, étellel kínáltam és itallal, próbáltam 100 féle játékot..semmi :-(
Eddig 2x csaptam jelzésképp a popójára, de ezt is megelőzte minimum fél órás hisztéria;(
tudom, hogy rossz amit csináltam, de ember vagyok és elegem lett:-((
Mindrn este megbánom, hogy mennyire türelmetlen voltam. De másnap megint kezdődik :-(
Ráadásul a környezetembe van egy "szupermintaanyuka", aki mindenbe okoskodik. Ahányszor találkozunk, mindenbe beleszól. Az etetésébe, abba hogy mit nem csinálok jól és az ő gyereke milyen okos blablabla.
mindig kérkedik, hogy az én kislányom nem beszél és később tanult meg járni, míg az övé azért ilyen okos mert jól neveli.
Nem tudom kikerülni ezt a nőt, mert egy családi napközibe járunk. Szóval még ő is rátesz erre, hogy érezzem magam rosszabúl.
Mondjátok, hogy nem vagyok csapnivalóan rossz!!:-((
Tényleg azért nem beszél még a lányom, mert az én hibám?? 16 hónapos még csak...pár szót mond: anya,apa,baba,vauvau, ató(autó).

Köszönöm Első!
Utána nézek a könyvnek!

Először is nyugi. Mintaanyukaval ne foglalkozz. Nekem is van egy ilyen ismerősöm, az ő gyereke tökéletes, aztán egyszer csak lehullott a lepel és kiderült, hogy nagy bajok vannak a gyerkőccel. Nem kívántam neki, nem is mondtam neki semmit, de egyértelmű volt, hogy érezte ő már korábban, hogy baj van, és ezt kompenzálta. A hiszti kezelésre jó könyv még Vida Ági Babapszichilogia című könyve, mi pont ma nyálaztuk át újra, mert az őrület határán vagyunk mi is a kiafiunkkal, pedig a férjem itthon van gyeden, és én sem dolgozok túl sokat, így van időnk, energiánk rá, mégis kifáraszt minket néha, főleg a férjemet, mert mégiscsak ő van vele többet.
Kitartást!

Általában a mintaanyukák a legrosszabb anyák. Rácsapni tényleg nem kéne. Neked kikapcsolódás kéne semmi más. Járj el amíg családi napköziben van szórakozni, barátokkal stb.
Teljesen normális, hogy nem beszél még. Fiam majdnem 3 volt mikor elkezdett beszélni.

Szerintem simán rá lehet csapni a gyerek popójára, ha hiszti rohamot kap és igen én is törölgettem már meg hideg vizes ronggyal az öcsémet - én neveltem fel-, mikor hiszti rohamot kapott. Egészséges felnőtt lett belőle. A mintaanyukával ne foglalkozz, szólj be neki kettőt hármat és aztán elvonul.
Nem vagy rossz anya, kitartás, ez egy nehéz időszak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!