Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Komolyan én vagyok a rossz...

Komolyan én vagyok a rossz anya emiatt?

Figyelt kérdés

Szóval barátnőm kislánya sokkal izgágább,temperamentumosabb,fogékonyabb mindenre mint az én fiam.(egy idősek majdnem). Az én fiam sokkal zárkózottabb,félősebb,nem igazán társasági "lény".

A kislány mindig próbálna vele játszani,sokszor úgy eldurvul a helyzet,hogy ütögeti már,meg lábát húzza,direkt neki megy,ilyenek...persze a gyerekem üvöltve tapad rám,egy idő után emiatt meg sem bírom már nyugtatni. Nagyon nem szeret a kisfiam játszani vele.

És a lényeg!: barátnőm párszor elejtett ilyen mondatokat: "Ne legyél már ilyen nyuszi!" "Légy férfi már!" " Ne legyél beszari...!" meg ilyen számomra nagyon bántó mondatokat mond neki,nekem szörnyen rosszul esnek,hogy még mi vagyunk a szarok,mert a fiam nem tűri el,ha lögdösik,jó hogy megijed és sírva bújik hozzám.

nem értem barátnőm hozzáállását egy picit sem,számomra ez szörnyen sértő,hogy így leírja a fiamat.

Ti ilyen helyzetben mit tennétek?

2010. jan. 10. 20:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
mennyi idősek?
2010. jan. 10. 20:51
 2/13 A kérdező kommentje:
RÖVIDEN AHOGY AZ UTOLSÓ MONDATBAN IS ÍRTAM LEÍRJA A FIAMAT A LÁNYA MELLETT!
 3/13 A kérdező kommentje:
2,5 évesek
 4/13 anonim ***** válasza:
72%

Hát én elküldeném a búsba!!!

Nevelje inkább ő meg a gyerekét,hogy ne bántsa a másikat!

Amúgy meg,nem járnék velük össze,nehogy már az én gyerekemet "sértegesse" akárki is!

2010. jan. 10. 20:53
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mond el a barátnődnek hogy bánt ha így beszél a fiadról, ha a barátnőd megérti. A gyerekkel és veled sincs baj nem vagyunk egyformák, a gyerekedet vigasztald meg, de nem olyan nagy tragédia ha együtt játszanak. Keressetek olyan játékot amit a fiad szeret és próbáljátok rávenni a kislányt játsza azt amit a fiad akar. Beszéljetek egymással az mindent megold, és a barátnődnek meg kell értenie Neked a Te fiad a mindened, és azt akarod Neki legyen a legjobb, biztosan Ő is így van ezzel, és akkor megérti. Sok sikert. A társaság pedig jó a gyerekeknek. Az oviba is lesznek nem szimpatikus gyerekek akikkel megkell küzdeni kis gyakorlás nem árt.
2010. jan. 10. 21:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
én is elküldeném melegebb éghajlatra. Az egyik gyerek csendesebb, visszafogottabb, a másik harsányabb, eseteg izgágább, ne adj isten durvább. De azért, mert ilyen, vagy olyan a személyisége még nem jobb, vagy rosszabb a másiknál. Ha legközelebb ilyet mondd a kedves anyukatárs, én megmondanám neki, hogy inkább a kislányát nevelné kissé nőiesebbre, ahelyett, hogy hagyja neki rugdosni a fiadat.
2010. jan. 10. 21:03
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Többféle típusú gyerek van,ugyanúgy,mint felnőtt.Ha egy gyerek nem extrovertált,hanem csendesebb,visszahúzódóbb,az nem a nevelés csődje.Mégis mit gondol a barátnőd?Hogy tüzes karikákon kéne ostorral áthajtani,h "férfiasabb" legyen?

Én megkérdezném tőle aggódó hangon,h próbálták-e már a nevelési tanácsadót a kislány agresszivitása miatt.(amúgy sztem tényleg gáz,ha játék címén nekimegy a fiadnak,a körülményektől függetlenül is.)

2010. jan. 10. 21:04
 8/13 anonim ***** válasza:
78%

Nem vinném egy közösségbe a kislánnyal a fiamat. Direkt más oviba íratnám és azt sem engedném, hogy együtt játszanak a játszótéren vagy a játszóházban, sehol. Egyrészt mi jogon mond egy érett felnőtt nő egy 2,5 éves kisgyerek olyat, hogy "ne légy már olyan beszari"??? Mit képzel ez?? Nem fér a fejembe, hogy egy felnőtt nő, anya így beszéljen egy pici gyerekkel. Másrészt meg nem tudom ki is a rossz anya kettőtök közül ha neki az a normális, hogy a kislánya rugdossa meg lökdösi a játszópajtását! Aztán lehet okokat keresni meg mindenkit vádolni ha a gyerek később lelövöldözi az osztálytársait mert azok nem fogadják be! Lásd a pécsi egyetemista sztoriját.

A helyedben nem hagynám magam és a gyerekemet megalázni. Először szépen megmagyaráznám az anyukának a dolgokat ha nem ért belőle és még neki állna feljebb lehet megcsapnám dühömben, bár ezzel nem oldódna meg a dolog. De ezt akkor sem szabad tétlenül nézni, a gyerekedről van szó könyörgöm! Ne engedd a kislány közelébe a fiadat ha jót akarsz neki!

2010. jan. 10. 21:10
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Jó nehéz, jó tanácsot adni, mert a legjobb az lenne, ha te is megjegyzést tennél az ő gyerekére, mert lehetne miért. De akkor egyrészt oda süllyednél, ahol ő áll, másrészt tuti az összeveszés. Mondjuk én azért helyre raknám és megvédeném a fiamat. Nem tudom mennyire engedi a barátnőd, de elkapnám a kislány grabancát és elmondanám neki, hogyan is kell a másikkal játszani. De nem is értem, hogy ez a barátnődnek , hogy nem jut eszébe?

Én azért a helyében algondolkodnék, hogy mit fog művelni az óvódában és mit fognak szólni az óvónők, vagy majd ott is megjegyzést tesz a gyerekekre?

Én egyébként lazítanám a kapcsolatot és nem vinném a gyerekemet a közelükbe.

2010. jan. 10. 21:12
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
ha nem túl fontos számodra ez a barátság, keress más barátnőt, vagy csak gyerekek nélkül találkozzatok, láthatóan nem érzi jól magát a fiad a lányával, ne tedd ki ennek.
2010. jan. 10. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!