Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Komolyan én vagyok a rossz...

Komolyan én vagyok a rossz anya emiatt?

Figyelt kérdés

Szóval barátnőm kislánya sokkal izgágább,temperamentumosabb,fogékonyabb mindenre mint az én fiam.(egy idősek majdnem). Az én fiam sokkal zárkózottabb,félősebb,nem igazán társasági "lény".

A kislány mindig próbálna vele játszani,sokszor úgy eldurvul a helyzet,hogy ütögeti már,meg lábát húzza,direkt neki megy,ilyenek...persze a gyerekem üvöltve tapad rám,egy idő után emiatt meg sem bírom már nyugtatni. Nagyon nem szeret a kisfiam játszani vele.

És a lényeg!: barátnőm párszor elejtett ilyen mondatokat: "Ne legyél már ilyen nyuszi!" "Légy férfi már!" " Ne legyél beszari...!" meg ilyen számomra nagyon bántó mondatokat mond neki,nekem szörnyen rosszul esnek,hogy még mi vagyunk a szarok,mert a fiam nem tűri el,ha lögdösik,jó hogy megijed és sírva bújik hozzám.

nem értem barátnőm hozzáállását egy picit sem,számomra ez szörnyen sértő,hogy így leírja a fiamat.

Ti ilyen helyzetben mit tennétek?

2010. jan. 10. 20:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A "beszariról" annyit, hogy biztos elküldeném a búsba, hogy így beszél a gyerekemmel.

Viszont az igaz, hogy oviban hamarosan egyedül marad a kisfiad, nem leszel ott és ennek sokszorosan ki lesz téve. Vidd többet társaságba, akár foglalkozásokra, játszóházban először kis időre hagyd egyedül, igyál meg valamit, menj el wc-re ilyesmi. Figyeld meg hogyan viselkedik, ha nem vagy közbetlen mellette.

Meg fogjátok szenvedni az ovit, ha nem lépsz. Igenis minden gyerek társasági lény, ha a szülők úgy nevelik.

A kiscsajra meg találjatok ki közösen neveket a fiaddal, pl "dózer", "miniterminátor", ami ugyan nem sértő, de a kisfiú jót tud nevetni rajta és nem fél majd annyira a csajszitól.

2010. jan. 10. 23:44
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélj vele, ha tényleg barátnők vagytok megérti. Az is lehet, hogy ő ezeket nem is komolyan mondja és nem is gondolná, hogy ezek neked ennyire rosszul esnek. Az én fiamnak is szoktak ilyesmit mondani ha nekiáll hisztizni valamiért, hogy anyja valoga vége meg hasonlók, de ezeket nem gondolják komolyan. Az én lányom ugyanilyen pörgösebb kiscsaj mint a barátnődé és ő is csinált ilyeneket néha ha kimentünk a játszótérre és hozzáteszem nem én neveltem ilyennek. Én mindig elnézést kértem ilyenkor az anyától is meg a gyeretől is, a lányomnak meg elmagyaráztam, hogy ilyet nem lehet. Persze volt, hogy kapott ő is más gyerektől, de ilyenkor én nem a gyerekre haragudtam, hiszen ő még csak egy gyerek, hanem sokszor a szülőre aki szó nélkül hagyta, hogy egy lapáttal üsse a lányom fejét. Azt tanácsolom, hogy te se a kislányra haragudj, mert ő még csak egy kisgyerek, az anyjával meg mindenképp beszéld meg a dolgokat!
2010. jan. 10. 23:49
 13/13 anonim ***** válasza:
szia! attól hogy ti barátnők vagytok, nem kell nekik is szeretniük 1mást. nekemis volt gyerekkoromban anyámnak olyan barátnője, akinek a gyerekeitől ovis koromtól kirázott a hideg :) van ilyen, ne is foglalkozz ezzel. azzal viszont annál inkább kéne, hogy a fiad csak ezt a kislányt nem szereti, vagy másokkal szemben is így viselkedik? ha utóbbi, akkor ki kellene vhogy deríteni, mi az oka annak hogy ez a helyzet. ha előbbi, akkor semmi baj. nem szeretik egymást és kész. te sem szeretsz mindenkit :)
2010. jan. 15. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!