Komolyan én vagyok a rossz anya emiatt?
Szóval barátnőm kislánya sokkal izgágább,temperamentumosabb,fogékonyabb mindenre mint az én fiam.(egy idősek majdnem). Az én fiam sokkal zárkózottabb,félősebb,nem igazán társasági "lény".
A kislány mindig próbálna vele játszani,sokszor úgy eldurvul a helyzet,hogy ütögeti már,meg lábát húzza,direkt neki megy,ilyenek...persze a gyerekem üvöltve tapad rám,egy idő után emiatt meg sem bírom már nyugtatni. Nagyon nem szeret a kisfiam játszani vele.
És a lényeg!: barátnőm párszor elejtett ilyen mondatokat: "Ne legyél már ilyen nyuszi!" "Légy férfi már!" " Ne legyél beszari...!" meg ilyen számomra nagyon bántó mondatokat mond neki,nekem szörnyen rosszul esnek,hogy még mi vagyunk a szarok,mert a fiam nem tűri el,ha lögdösik,jó hogy megijed és sírva bújik hozzám.
nem értem barátnőm hozzáállását egy picit sem,számomra ez szörnyen sértő,hogy így leírja a fiamat.
Ti ilyen helyzetben mit tennétek?
A "beszariról" annyit, hogy biztos elküldeném a búsba, hogy így beszél a gyerekemmel.
Viszont az igaz, hogy oviban hamarosan egyedül marad a kisfiad, nem leszel ott és ennek sokszorosan ki lesz téve. Vidd többet társaságba, akár foglalkozásokra, játszóházban először kis időre hagyd egyedül, igyál meg valamit, menj el wc-re ilyesmi. Figyeld meg hogyan viselkedik, ha nem vagy közbetlen mellette.
Meg fogjátok szenvedni az ovit, ha nem lépsz. Igenis minden gyerek társasági lény, ha a szülők úgy nevelik.
A kiscsajra meg találjatok ki közösen neveket a fiaddal, pl "dózer", "miniterminátor", ami ugyan nem sértő, de a kisfiú jót tud nevetni rajta és nem fél majd annyira a csajszitól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!