Ha más lett a baba neme, mint amit vártatok, hogy álltok hozzá jelenleg?
Figyelt kérdés
Én minden kétséget kizáróan tudtam, hogy ha lesz gyermekem, csakis lány lehet és nyilván ezt is szerettem volna. Tegnap a 28 heti uh-ig lány is volt. Az orvos teljes nyugalommal közölte a semmiből, hogy na akkor fixen kisfiú. Mondom mi???? Azóta sem térek észhez, egyszerűen elképzelhetetlen hogy fiú. Azóta sírok nem tudom abbahagyni és fiatal sem vagyok már, nem lesz több, így esélyem sincs egy lányra. Tudom, lényeg az egészség meg bűntudatom is van, másnak alig akar vagy össze sem jön a gyerek, de ha járt már így valaki. Nagyon elkeseredtem, nem tudom elképzelni sem a fiút semmilyen szinten nem még, hogy hetek kérdése és itt lesz.2021. dec. 15. 18:41
11/22 anonim válasza:
Amikor majd leülsz az 5 éves gyerekeddel társasozni, akkor nem a nemével ülsz le, hanem a személyiségével. Teljesen mindegy, hogy mi a neme, Őt fogod szeretni.
12/22 anonim válasza:
Én belebolondultam volna, ha kiderül, hogy még se fiú.
13/22 anonim válasza:
Emlékszem, hogy kiskoromban volt egy kis zöld kályhánk, és téli napokon sokszor beült édesanyám elé, ott várta például apámat, hogy hazaérjen a munkából. Olyankor engem is beültetett anyám az ölébe, néztük a tüzet, és kérte, hogy meséljek. Meséljek, hogy milyen napom volt, hogyan érzem magam, kérte, hogy mondjak valamit. Nem tudtam mondani semmit. Éreztem, hogy van valami láthatatlan gát köztünk, ami miatt nem tudok megnyílni neki, egyszerűen nem tudtam feloldódni a társaságában. Aztán történt, hogy édesanyám testvérének halva született a csecsemője, és ment a rokonság vigasztalni, természetesen ment anyum is. Mindig úgy vigasztalt, hogy elmondta a saját nyomorúságát, bánatát másoknak. Azt hiszem, hogy értem ennek a pszichológiáját, így próbálta érzékeltetni, hogy neki is van, másoknak is vannak nyomorúságos pillanatok az életben, másokkal is történnek rossz dolgok. Egyszer az egyik ilyen alkalommal elpanaszolta neki, hogy ő egy dologért imádkozott igazán élete során, egy dolgot kért Istentől, hogy ne fia szülessen. Édesanyám lányt szeretett volna. Aztán eltelt valamennyi idő, nagynéném nem tudta magában tartani, hogy mit mondott neki anyum, és visszamondta nekem, és akkor döbbentem rá, hogy te jó ég. Itt van ez az asszony, aki történetesen az én édesanyám, és aki lányt szeretett volna, nem fiút, erre jöttem én, mint fiú, és mennyi szomorúságot okoztam én ezzel neki. És ő ennek ellenére mindent megtett azért, hogy felhőtlen legyen kettőnk között a kapcsolat, beültetett az ölébe, kérte, hogy meséljek, próbált közeledni, szóval tényleg mindent megtett. Onnantól kezdve tudtam feloldódni, onnantól kezdve tudtam mesélni neki az érzéseimről, magamról, mindenről, onnantól kezdve tudtam igazán beszélgetni vele. És teszem ezt mind a mai napig, pedig anyám már nincs köztünk, de annyi megbeszéletlen dolog maradt köztünk, hogy máig is beszélek hozzá.
14/22 anonim válasza:
Én mindig is meg voltam róla győződve, hogy kislányom lesz, el sem tudtam képzelni, hogy fiú lesz. Már a terhesség viszonylag elején kiderült, hogy fiú, nagyon nehezen dolgoztam fel, bár hetekig azért nem sírtam, de attól féltem, hogy nem fogom tudni úgy szeretni, ahogy megérdemelné. Aztán megszületett egészségesen egy gyönyörű, mosolygós, végtelenül cuki és jó természetű kisfiú, akit csak imádni lehet. Szóval ne parázz, szeretni fogod.
15/22 anonim válasza:
Én is mindig lányt képzeltem el, egész kiskoromtól. Az első gyerekem lány lett, és nagyon boldog voltam, de ha lehet, még inkább lanyos anyuka lettem. A másodiknál közöltem, hogy most már aztán végképp kizárt, hogy fiú legyen, el se tudom képzelni, egy fiúval ez az egész nem lenne "olyan". Gondolom mondanom sem kell, hogy fiú, a 12 hetes uh-n már mondták 😂 És őszintén, engem lepett meg a legjobban, de kb fél percig csak néztem döbbenten, aztán elterült egy boldog vigyor a képemen, és örültem a kisfiamnak. Még a férjem is megjegyezte, hogy minek örülsz, te nem is akartál fiút. Hát, úgy tűnik, mégis :) ez a kisfiú most lesz 3 éves, és a legédesebb kiskrapek a világon, imádom őt. És nagyon örülök, hogy nem lány lett, mert így ezt is megtapasztalhattam, hogy bizony egy fiúval is lehet ez "olyan", nem csak lánnyal.
16/22 anonim válasza:
Első terhesség: fiút vártam, lány lett.
Második: úgy bele lendültem,hogy még egy csajszit szerettem volna,fiú lett 😁 mondom jesszus,autók meg dínók,mit kezdek én egy fiúval? 🤣 lényeg,hogy megszületett,és azonnal tök természetes volt,hogy most már van egy fiam is.
Hidd el nalad is így lesz
17/22 anonim válasza:
A #13 hozzászólóban Popper Pétert üdvözölhetjük, ezt ugyanis ô mondta el szinte szóról-szóra ugyanígy valamelyik elôadásában.
18/22 anonim válasza:
Szerintem azért is sírsz ezen, mert már abban a tudatban éltél, hogy lesz egy kislányod. A bizonyosság erős dolog, ha azt ledönti valaki, természetes, hogy csalódott vagy. Én abszolút nem gondolom, hogy emiatt rossz anya vagy rossz ember lennél, HA felül tudsz ezen kerekedni a baba születése utánig legkésőbb. Bár szerintem úgyis első látásra beleszeretsz és csak az fog érdekelni, hogy egészséges-e. Amikor gyereket vállaltál, nyilván tudtad, hogy ugyanannyi esély van mindkettőre. Ami neked adatott, azt kell megbecsülni.
19/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Csúnya, de nem tudok megnyugodni, meg abbahagyni a sírást. Most meg már azon is kattogok, nem fogom tudni úgy szeretni, ahogy azt megérdemelné vagy idegenek leszünk egymásnak egész életünkben. Utolsó: igen, még ráadásul 28 hétig teljesen abban a tudatban éltem, hogy lány ami mindig is a vágyam volt.
2021. dec. 16. 11:25
20/22 anonim válasza:
Elhiszem! Én is 27 hetes vagyok, és rettenetesen elkeserednék, ha most kiderülne, hogy nem kisfiú, ahogy a 12.héttől tudtuk, többször is megerősítve azóta. Sírnék is, ugyanakkor hidd el, hogy az anyai ösztöneid felül fognak ezen kerekedni! Valaki írta, hogy a baba személyisége lesz, amibe beleszeretsz, és nem a neme! Fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!