Amennyiben folyékonyan tudtok angolul, szoktatok a babátokhoz angolul is beszélni, hogy kétnyelvűnek nőjön fel? Esetleg tervezitek, hogy így fogtok csinálni?
Én tervezem, mert jó lenne ha már kiskorától kezdve tudná a világnyelvet.
A beszéden felül az is jó ötlet lehet, ha babarajzfilmeket angolul nézetek vele.
"Ő maga írta, hogy gyerekének nehéz a magyar nyelv, a magyar szavakat megtanulni."
1.Senki nem írt ilyet.Ne forgasd ki mások szavait.
"A kétnyelvű gyerek egyébként két nyelven beszél, nemcsak angolul."
2.Megint nem mondta senki,hogy csak egy nyelven beszélne bármelyikünk gyereke is.
És ugyan ezeket írtátok le feljebb is.Nem tudom itt kb 2 embernek mi a fene baja van,de jó lenne ha befognátok végre és nem vitát szítanátok.
Nagy magyarok,nagy hazafi emberek magyarul beszélő gyerekkel.De egyikőtök azé' fixen kanadai,külföldi lakos.
Senki nem állította,hogy nehéz lenne a magyar nyelv a gyerekének vagy hogy a gyereke csak angolul beszélne,ezeket már ti írtátok és ráadásul egymásnak is reagáltak rá úgy,mintha bármelyikünk ezt írta volna.Itt páran mondták,hogy mivel rövidebb és megjegyezhetőbb az anya helyett a mom ezért van,hogy azt mondják ki.
Ha a ti gyerekeiteknek az anya könnyebb,azt mondja ki többször akkor azt mondják ki.Ezt is leírhattátok volna mindenféle kötekedés,sötétezés,gyenge képességűzés és egyéb beszólogatás nélkül is.
Ki a ferde f-szt érdekel,hogy kit hogy szólít a gyereke alapvetően? Legalábbis leírni le lehet,elolvassuk,oké tök jó hogy mást angolul is meg tud szólítani a gyereke,és magyarul is (mert még mindig senki nem mondta,hogy ne szólítaná a gyereke anyának.arrol volt szó,hogy könnyebben kicsúszik angolul ezért angolul is megszólítják a gyerekek az anyukákat..).Ti voltatok az egyetlenek akinek azonnal viszketett a magyar zászló a seggetek két partján és mindenképpen bele kellett kötni.
Anyuka létetekre egyszerűen gyalázat ahogy viselkedtek és beszéltek a másikról egyetlen egy mondat miatt..
Nem is kell velük foglalkozni.Nem is tudom én is minek reagáltam rá,elég lett volna figyelmen kívül hagyni.
Tipikus minden lében kanál,kötekedő troll.Csak zavaró volt,hogy azonnal sötétezik meg gyenge képességűzik az a kanadai migráns..
Egyedül te beszéltél itt 'ciki' dolgokról vedd már észre.Te piszkálod más gyerekét,más gyerekének a bármilyen nyelv tudását.
Az se ciki,ha egy gyerek tud magyarul,az se ha tud angolul.Ha mindkettőt tudja főleg nem ciki.Fejezd már be végre.Esküszöm úgy kell rád szólni mint egy gyerekre akinek nincs jobb dolga mint hülyeségeket beszélni,köteledni a felnőttekkel majd játszani a sértettet amiért rád szóltak.
Vagy beszélj normálisan,tisztelettel másokkal vagy fogadd el,hogy azt kaptad amit te adtál és amit meg is érdemeltél.
Nem a véleményed első sorban a baj,hanem ahogy azt leközölted.
És megint olyanokkal hozakodsz elő amire semmi szükség és csak vitára ad okot.
"Külön vicc kategória a komment hogy a magyart úgysem tudja sehol máshol használni."
Miért,tán Németországban magyarul beszélnek? Nem.Németül.
Magyarországon tudsz érvényesülni a magyar nyelvel.Angolul szinte mindenhol.
És ez nem újkeletű dolog,nem tudom miért lep meg.Németül,franciául,és talán még spanyolul is ha tanul egy gyerek beszélni a világ sok pontján meg fogják érteni.
Magyarul Magyarországon fogják megérteni,mert kevesen tudnak rólunk azok sem akarnak magyarul beszélni.Ahogy csehül,szlovákul,románul se.Ezek olyan nyelvek amiket csak a saját hazájukban és egzotikus,ritka nyelvként tanulnak néhol.
Ennyi.Nincs értelme ezt firtatni.Más gyerekét meg ne b*szogasd,semmi okod rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!