Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amennyiben folyékonyan tudtok...

Amennyiben folyékonyan tudtok angolul, szoktatok a babátokhoz angolul is beszélni, hogy kétnyelvűnek nőjön fel? Esetleg tervezitek, hogy így fogtok csinálni?

Figyelt kérdés

Én tervezem, mert jó lenne ha már kiskorától kezdve tudná a világnyelvet.

A beszéden felül az is jó ötlet lehet, ha babarajzfilmeket angolul nézetek vele.

2021. aug. 16. 21:24
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
33%

Miért lennénk mi sötétek és gyengébb képességűek? Miért kötelező az én gyerekeknek engem anyának hívni? És,ha nekem jobban tetszik az,hogy "mom",és nem zavar,hogy így is hív? Ez az én dolgom,te neveld úgy a kölyköd ahogy akarod.

Plusz f*szságokat beszélsz.

Ha az én gyerekem Magyarországon nem magyarul beszél (amit egy szóval sem mondtam.tud magyarul,de többnyire nem úgy beszél.mert nem az esik jól neki,üsd már bele azt a hatalmas krumpli orrodat az én gyerekem nyelvezetébe.. :D) az mennyivel sötétebb,hogy a te Kanadában élő gyereked nem angolul beszél?

Magyarnak született,de nem itt él,nem sokra mész azzal,hogy anyának hív a gyereked.Veregethetted itt a melledet egy komment erejéig,nagyon ügyes vagy.🙄

Nem sokára elindul ő is óvodába,iskolába és majd ott fog eleget magyarul is és angolul is beszélni.Az,hogy játék közben mi és melyik szó esik nekik jól az teljesen lényegtelen.Értelmesen beszélnek,mi is értjük őket ők is egymást.

Történet vége.Kanadai cigány..

2021. aug. 17. 22:21
 22/34 anonim ***** válasza:
32%

Szidod ismeretlenül mások gyerekét amiért magyarországin angolul beszélnek (főleg hogy két tannyelvű óvodák vannak már,hogy könnyen megtanulják az angol nyelvet.világ nyelv,anélkül semmire nem mész,jó ha minél hamarabb tudnak..),de te ide bököd,hogy kanadai lakosként a gyereked magyarul beszél.

..ezt benézted.

Semmi baj azzal,ha a gyerekek jól beszélik az angolt.Itt is sok gyerek kiabál angolul,mert a mesék,játékok,óvoda is már kapásból 2 nyelven tanítja őket.

Könnyebb nekik hozzá szokni mindkettőhöz,jó kiejtésük lesz,nekik teljesen természetes,hogy mindkét nyelvet értik.Ami pont,hogy jó!

2021. aug. 17. 22:27
 23/34 anonim ***** válasza:
66%
A stílus maga az ember. Nem vagyok cigány, a stílusod alapján inkább te vagy az. A lányom természetesen beszél angolul is, csak nem az anyjával, aki magyar, és nem esik neki nehezére azt a nyelvet használni éppen, amilyen származású emberrel beszél. Én pedig egy iskolában dolgozom, és sok többnyelvű gyereket ismerek, és egyiknek sem esik nehezére a szüleivel nem angolul beszélni, holott az angol az erősebb nyelvük.
2021. aug. 17. 22:31
 24/34 anonim ***** válasza:
24%
Az meg a másik fele hogy a mai világban a magyar nyelvvel kitörölheted a s*gged.
2021. aug. 17. 22:35
 25/34 anonim ***** válasza:
65%
Miért baj, hogy kanadai lakosként a gyerekem magyarul is beszél, a családjával, természetesen. Sőt, még olaszul is beszél, az olasz rokonokkal. És semmi baj azzal, ha a gyerek angol nyelvű óvódába jár, de az, hogy nehezére eski neki magyarul beszélni úgy, hogy ott él, az elég fura.
2021. aug. 17. 22:36
 26/34 anonim ***** válasza:
20%
De te mit képzelsz?? Milyen stílusban mersz írni ráadásul más GYEREKÉRŐL anya létedre, csak azért mert nem magyarul hanem angolul szólítja az anyukáját…hiába mentél ki Canadába vitted magaddal ezt a mérgező, ki ha én nem, leszólok mindenkit aki máshogy él.
2021. aug. 17. 22:43
 27/34 anonim ***** válasza:
69%
Magyar viselkedést, hozzáállást*
2021. aug. 17. 22:45
 28/34 anonim ***** válasza:
69%
Ő maga írta, hogy gyerekének nehéz a magyar nyelv, a magyar szavakat megtanulni. Én eléggé furcsállom azt, hogy egy gyereknek nehéz megtanulni a környezete nyelvét. Apukával sem beszél magyarul, nagyszülőkkel, barátokkal sem?
2021. aug. 17. 22:55
 29/34 anonim ***** válasza:
81%
17 magyarországon magyarul beszélnek a játszótéren, még a rozsadombon is, amit láttál gondolom a tv-ben és mint kellemes gazdag és sznob hely álmaidban ott laksz. A kétnyelvű gyerek egyébként két nyelven beszél, nemcsak angolul.
2021. aug. 18. 10:43
 30/34 anonim ***** válasza:
15%

Ez egy két éves gyerek,oda is van írva.És ÓVODÁSOKKAL játszótereznek,játszanak együtt.Pár éves gyerekek,nem kis iskolások hogy bármelyik nyelvet is folyékonyan (vagy megközelítőleg folyékonyan) beszéljék.Azt tudják és ismerik a kisgyerekek amit a környezetükben hallanak és megtanulnak.Család,barátok,más gyerekek (bölcsi,óvoda,játszótér,játszóház),mesék,filmek,hangoskönyvek.

Tehát,ha kapásból 2 nyelvet (vagy többet) hall egy gyerek,nem fogja tudni,hogy most akkor anyát csak anyának szólíthatom mások előtt mert ellenkező esetben egy kotnyeles büdös bunkó majd beszól a szüleinek miatta.Ugyan úgy fogja más nyelven is anyának hívni,ha épp az esik jól.

Mert egy szóval nem mondta itt senki,hogy az ő gyereke NE TUDNA MAGYARUL.Azt mondták egy páran,hogy többet beszél angolul.Nagy ügy,azta,egy 1-3 éves gyerek ovi előtt úgy beszél ahogy sikerül/akar..

Sok 2 éves még egy szót sem tud kimondani semelyik nyelven sem,nem hogy 2 nyelven is botladozik a szavak közt..

Akkora szájat nyitottál mint egy bálna és olyan undorító stílust okádtál ki rajta amit egy utolsó csöves nem engedne meg magának.ANYUKA LÉTEDRE,MÁSOK GYEREKEIRŐL BESZÉLSZ RÁADÁSUL és más anyákról! Mindössze azért mert az ő gyerekük beszél angolul is ameddig a tiéd még külföldön,ahol kellene angolul beszélnie is anyázik.Most mi meg ebbe kössünk bele? Mert jogosabb lenne,ha te kint laksz a kinti nyelven fröcsögj,talán úgy meg is értenek az ottaniak (bár inkább ne,ilyen rossz indulatú emberre a kutya se kíváncsi,remélem a porontyod különb ettől..).

Szimpla kérdés lett feltéve,rajtad kívül mindenki normális választ tudott adni.Te ezzel szemben, kanadából,külföldön lakó ürgeként ide toltad a képedet beszólogatni és leszólogatni azokat akikhez már semmi közöd..

2021. aug. 18. 11:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!