Én vagyok csak ilyen "felelőtlen etetés terén"?
Eleinte igyekeztem betartani a mai előírásokat, de aztán én is úgy véltem, hogy vannak nagy túlzások, pl az én kiskönyvemben az van, hogy nyers paradicsomot ne egyen a gyerek 2 éves koráig! na az ilyeneket nem tartom be
Viszont pl tejet még nem merek neki adni (1 éves) mert van allergia a családban, és a babám is hajlamos az ekcémára.
Vagy eddig egyszer adtam neki virslit (füstlit) és utólag néztem meg a csomagolást, és háát majd elájultam, hogy mi van egy virsliben, íme:
Sága Füstli pulykavirsli
Összetevők: pulykahús (63%), gyártási szalonna, ivóvíz, kollagén{ivóvíz, kollagénrost, savanyúságot szabályozó anyagok (ecetsav, tejsav), emulgeálószerek (cellulóz, lecitin)}, étkezési só, szójafehérje-izolátum, emulgeálószerek (di-, trifoszfátok), fűszerek, fűszerkivonatok, savanyúságot szabályozó anyag (glükono-deltalakton), szőlőcukor, antioxidánsok (natrium-D-eritroaszkorbát, citromsav), ízfokozó (nátrium-glutamát), aroma, füstkondenzátum, tartósítószer (nátrium-nitrit). Tartalmaz: szóját, mustárt.
Na azóta nem adtam neki virslit, nem akarok ilyen anyagokat juttatni az 1 éves babám szervezetébe
Nem hinném, hogy az szerencsésebb, ha majd a bölcsiben vagy az óvodában találkozik először chips-szel vagy egyéb "szeméttel". Márpedig találkozni fog!
Egyébként mi, a szülők is ilyen szemét kaján élünk: májkrém, párizsi, gyümölcsös joghurt. Nem eszünk bio-kaját, de úgy látom most már mi vagyunk emiatt a deviánsak.
A mesterséges anyagok bennetek is ott vannak (mert ti megeszitek), szóval a tejjel tovább adjátok úgyis. Nem vagytok "bio-k" ti sem.
Amúgy manapság valamiért nagyon divat ez a mit egyen a baba, amikor én voltam gyerek, meg több millióan, akkor nem volt ekkora félelem, meg előttünk se, és vannak/voltak emberek.
Mindenki azt csinál, amit akar, de egy kicsit nyugodjanak meg, akik ennyire félnek, mert ez nem normális, főleg, amiket itt olvasok néha, a túlaggódást. (tisztelet a kivételnek)
Annyira azért nem volt a válaszom dúrva mint a tietek:Meg ezen a mondaton el se tudok menni,pedig szeretnék:azért mert te másképp gondolok nem kéne ilyeneket írni te szerencsétlen!!
Az én gyerekem meg nem kell sajnálni, én se sajnálom a tiéteket....
Leírtam a véleményem, gondoltam, hogy nem tetszik, de minek írtad a kérdést,ha nem bírod elviselni a másik véleményét, akkor esetleg te ne írogass ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!