Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hónapos és még nem tud...

11 hónapos és még nem tud darabosat enni?

Figyelt kérdés

Mielőtt megköveztek örökbefogadtunk :)

A héten lett vége a barátkozásnak, ma már velünk van itthon, most 10.5 hónapos.

Tudtunk hogy még csak pèpeset eszik, a gyermek otthonban sajnos sok a gyerek, hogy foglalkozzanak 1 órát az etetèssel.

Legkisebb darabtól is öklendezik, mivel kezdjem a próbálkozást? :)

Tegnap a gyümölcsbe raktam babapiskotat, megette mert imádja a gyümölcsöt, de fintorogva nehezen, az is ikrás volt kicsit neki.

Amúgy nagyon ügyes, 5 hónaposan felült magától, 6 hónaposan mászott, 8 hónaposan állt, így nem hiszem hogy gond lesz az előre haladással, csak én vagyok tanácstalan mi lenne a legjobb hogy megszokja :) 🤗😁

2021. máj. 11. 08:15
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Adj a kezeügyébe kiflit, banánt, főtt sárgarépát. Idő kell, mire rágni fog és eszik darabosat is.
2021. máj. 11. 08:18
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

Puhára fözött nagy darabokat adj neki, amit egyedül tud kézbevenni és szopogatni.

A kis darabokkal az a gond, hogy nem veszi észre a darabokat addig, amíg nem kerül a torkára, ezért öklendezik töle.

2021. máj. 11. 08:29
 3/9 anonim ***** válasza:
64%

Az én lányom majdnem 1,5 éves volt mire picit darabosabb babakajákat megevett!

Ovis koráig alig evett meg valamit

2021. máj. 11. 08:30
 4/9 anonim ***** válasza:
69%

Ne keverd bele semmibe

Külön adj darabosat

A pépben homogénre számít.. a puhára főtt répa, brokkoli vagy egy puha barack, banán legyen az első.

Ha ezt megszokta, akkor amikor darabos pépet kap akkor szólj neki, hohy rágni kell, mert darab van benne ( megérti)

/ 14 hónaposom és 3 éves gyerekem van, az elsővel blw-ztem zömében, a 2 gyerek meg megoltotta magának a nagyèból🤪/

Gratula a babához🥰

2021. máj. 11. 08:49
 5/9 anonim ***** válasza:
27%

Az örökbefogadásnak semmi köze a pépes evéshez,szükségtelen magyarázkodni :D

Nem mindegyik baba tud hozzá szokni az "előírt" időben.

Én például 2 éves koromig semmit nem voltam hajlandó megenni ami túl puha darabos volt (gyümis joghurt,főtt hájas husi,áztatott dolgok,túl puhára főzött tészta..)

A fiam is ilyen,bár ő még csak 1,5 éves.Ha undorodik tőle az sem fejletlenség vagy kevés foglalkozás eredménye.Inkább ízlés. :D

2021. máj. 11. 09:29
 6/9 anonim ***** válasza:
62%

5-ös: az örökbefogadásnak ebben az esetben VAN köze a témához, a gyerek azért eszik csak pépeset, mert eddig CSAK AZT kapott. Ha a kérdezönél lett volna születés óta, már elött elkezdte volna szoktatni.

Másodszor ha egy gyerek nem hajlandó darabosat enni, az a rossz etetési módszerek miatt van, ha pépbe belekevernek kisebb darabokat, azt a baba elöször "nem veszi észre" csak amikor nyelnie kellene, akkor meg megakad a torkán.

Éppen ezért kell(ene) a gyerekeknek egész korán pár hónaposan már néha nagyobb darabos ételt kínálni, mert akkor nem éri meglepetés, "tudja", hogy ez nagyobb valami és nem próbálja meg csak úgy elnyelni.

Kérdezö: a 4-es amit írt, az a jó módszer, persze azért valamennyi idöbe telik, mire a pici megszokja.

Meg gratulálok én is a babádhoz.

2021. máj. 11. 09:35
 7/9 anonim ***** válasza:
69%

Blw-nek nézz utána.

Ujjnyi hosszúságú és vastagságú rágható ételeket kell elé tenni hogy ő válassza ki mit enne.

Az én fiam nagyon szerette/szereti a csíkokra felvágott pirítóst vajjal megkenve.

Adhatsz neki avokádót, uborkát, répát, almát, körtét, sajtot stb.

2021. máj. 11. 10:29
 8/9 anonim ***** válasza:
69%

A legtöbb baba nem tolerálja a pépben a darabokat. Ellenben külön-külön működik. Mi a saját kajánkból adtunk neki: pl leveszöldséget felcsipegette ,egyedül megette. Vagy tésztát evett bolognaival, vagy lazaccal, brokkolival, sajttal stb. Hagyni kell, hogy kézzel megfoghassa az ételt, turkálhasson benne.

A mi lányunk 9 hónapos kora óta csinálta ezt és előző héten (14 hónaposan) kezdett önállóan kanállal/villával enni. Addig kézzel evett mindent, de mi hagytuk.

Szóval a lényeg, hogy ne a pépbe tedd a darabokat, hanem külön kapja meg. Csinálhatsz neki banános palacsintát vagy valamilyen cukormentes muffint, tolájrántotta is jó, tészta, puhára főzött zöldség, banán.

2021. máj. 11. 11:32
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek ment a zöld tőlem 🤗 :)

Utánanézek mindenképp :)

2021. máj. 11. 15:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!