Miért kell hónaposozni, babázni?
Sziasztok!
Benne vagyok pár baba-mama csoportban és nem értem a következőt. Miért kell egy 2-3 éves gyereket is babának nevezni, babaként kezelni és úgy tekinteni rá? Meg miért kell 36-25 stb...hónaposozni? Szerintem nem releváns egy éves kor után hónapokban számolni, annyira irritál.
Nem kötekedni szeretnék, mindenkinek szíve joga, csak nem értem a logikát
Én válaszoltam neked. Ha látod,mivel van szemed, hogy az a gyerek kb.2 éves és nem érdekel, hogy 22 vagy 24hónapos, akkor minek kérdezed meg? Lehet, hogy te nem erre gondolsz, hanem arra, amikor kérdés nélkül mondják, hogy ő Zsuzsi, a 26 hónapos babám, de őszintén, én ilyen helyzettel még sose találkoztam.
Mióta egy Facebook csoportban egy anyuka leírta, hogy a két gyereke között nyolcvanvalahány hét van, a másik meg negyvenvalahány hónapos gyerekről beszélt, azóta ez már nem éri el az ingerküszöböm.
A baba egyéves koráig "baba" (csecsemő). Onnantól kisgyerek vagy tipegő számomra, akkor is, ha az anyja csecsén lóg még fél napokat. A hónapokban nagyjából másfél éves korig van jelentősége, utána szerintem az év bőven elég. Nem nagyon vannak már olyan mérföldkövek, amik hónapokhoz vannak akkor kötve.
A saját nyolchónapos gyerekemnek is már embergyerek formája van, egyre kevésbé baba. Persze néha úgy kívánom bár kisbaba maradna, talán ez van a babázás hátterében is. De szerintem nem jó, mert a saját szintjüknél lejjebb rakjuk őket emiatt. A gyerek az gyerek (és ilyen szempontból kettesben igaza van).
Ejj, de ráérsz kedves válaszoló te is ezek szerint :)
Beszélgetni tettem fel ezt a kérdést, mert kíváncsi voltam ki mit gondol.
Szerintem meg ez hülyeség. Mármint hogy mert sokat változnak mert nagy a különbség. Két gyereket hónapok által sem lehet összehasonlítani...
Az egyik 9 hónaposan más stabilan megy, míg a másik csak 1 éves kora után.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!