Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Roham vagy mi lehet?

Roham vagy mi lehet?

Figyelt kérdés

14 hónapos kislányom 2-3 hete cicizés közben az egyik szemével engem néz, a másik néha elmegy oldalra majd vissza.

Nem gondoltam, hogy gond lehet, azt hittem, hogy a szeme még nem elég fejlett. A gyerekorvos javaslatára szemvizsgálatra kértem újból időpontot.

A napokban észrevettem (mai napon volt a sokk), hogy furán "fennakadnak" néha a szemei.

Mai napon ült, egyszer csak lehajtotta a fejét, én odahajoltam a két szeme oldalra nézett, hiába szólongattam, legyeztem a kezemmel, paskoltam az arcát, nem reagált. Eltelt egy kis idő a fejével felnézett, még mindig nem reagált a kézmozgatásomra, pár mp múlva vigyorgott.

Ez egymás után 4x kb.

Majd később volt még pár mp-es, de rövid "roham"?

Természetesen hívni fogom a gyerekorvost.

Epilepsziás rohamra tippelt az egyik ismerős. Sajnos mostanában 2-3 hetente elég beteg volt és szerinte ebből maradt vissza.

jan. 27. 00:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
Neurológushoz adjon a gyerekorvos beutalót , és mindenképpen készíts videót is! Akár többet.
jan. 27. 01:17
 2/17 anonim ***** válasza:

[link]

Hasonló a fejlebukás,mint az ülő fiú babánál?

jan. 27. 01:21
 3/17 anonim ***** válasza:

Ebben is vannak jó felvételek. Mindenképpen készíts te is!

[link]

jan. 27. 01:23
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet epilepsziás kisroham. Mindenképpen neurológus.
jan. 27. 07:23
 5/17 anonim ***** válasza:

Nalunk volt hasonlo, kb 1-1,5 eves korban,mindig fogzaskor. "Joindulatu felfele tekintes" a neve, google ban alig talalni valamit rola. Elmult. Mivel covid volt,obline rendeles, en is videoztam es kuldtem el a klinika fo neurologusahoz.

Lehajtotta a fejet, a szeme felment es ket oldalra is ment. Par mp. De nekem eber volt kozben,evett mozgott kozlekedett,igy remeltem hogy nem epilepszia. De mindenkeppen video,mert mikor elviszed rendelesre, nem biztos hogy fogja csinalni. Sot jo ha pendrive on viszed,nekunk masoltak at szamitogepre azonnal a fajlokat tanulmanyozasra.

jan. 27. 09:05
 6/17 anonim ***** válasza:
Enyémet is epilepsziára vizsgálták 8 hósan, de csak fogzás volt. Videót csinálj.
jan. 27. 09:48
 7/17 anonim ***** válasza:
Utolso,neked mit csinalt fogzas alatt ami erre hasonlitott? 5os vagyok, a kisfiamrol irtam. A lanyom szinten 8 honaposan kb kitartotta elore a kezet,mereven es megremegett. Majdnem 5 eves koraig amikor raharapott az inyevel,fogaval vmi kemenyre osszerandult. Ot befektettek,eeg meg minden. Normalis lett az eredmeny. Ott is valami bening (joindulatu) csecsemokori "gorcs" volt. Neki os fogzaskor indult. Soha nem hallottam meg ilyenekrol azelott. Mindkettonel jott valami. Valoszinu unokaknal is varhato
jan. 27. 10:40
 8/17 anonim ***** válasza:
Lemerevedett hirtelen pár másodpercre, mintha lestoppoltunk volna egy filmet, és egyre gyakrabban csinálta. Minket is befektettek egy éjszakára, EEG, vérvétel, minden negatív lett. A testvéreinél nem volt ilyen és csak egy-két hétig tartott nála is.
jan. 27. 14:06
 9/17 anonim ***** válasza:

6-8!

Hogy bizonyították be az orvosok,hogy a fogzástól volt ez a lemerevedés?

Nem csak ráfogták a fogzásra?

Nem kekeckedés,tényleg érdekel. Mert szerintem ezt orvosilag bebizonyítani nem lehet!

jan. 27. 16:18
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező nem akarlak megijeszteni, de ez elég durván hangzik. Hasonló korú kislányom van, sosem csinált még ilyet, sőt a 6 és bátyja sem. Ellenben egyik barátnőm kislányát vizsgálták epilepsziára hasonló tünetek miatt. Szerintem is amint tudod videózd le (bár ha nem lenne több ilyen az volna a legjobb) és irány valami nagyon jó neurológus.
jan. 27. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!