Epilepsziás rohamot kaphat a baba mert tévét néz?
Figyelt kérdés
Én még nem hallottam erről első gyermekes anyuka vagyok. 10 hetes a kisfiam és szeret tv-t nézni, lementünk a rokonokhoz és ott is van egy 6 hónapos baba. A kisfiam szereti ha nézheti a tv-t és el kezdett ficeregni hogy lássa erre kikapcsolták a hogy ne nézze mert rohamot kaphat tőle. Ők se engedik a babájuknka hogy nézhesse mindig kikpacsolják.2019. dec. 8. 13:47
1/23 anonim válasza:
Igen, ha hajlamos rá, akkor előfordulhat az epilepsziás roham.
2/23 anonim válasza:
2 hónapos gyerek tévét néz? Károsítja a szemét és az idegrendszerét.
3/23 anonim válasza:
Akkor is kaphat ha egészséges. Ha hajlama van, nagyobb az esély. 6 hónaposnak nem engedném a tvt, nagyobb baja lesz mintha rohamot kapna.
4/23 anonim válasza:
Nem, rohamot nem kap, de jót sem tesz neki és semmi szüksége rá.
5/23 anonim válasza:
A mai tévék esetében talán már ritkább, mert nincs olyan alap vibrálása, mint a régi képcsöveseknek. Persze, ha olyan műsor van, akkor lehet (erre általában figyelmeztetni is szoktak műsorok előtt). Hajlam esetén előfordulhat, pláne pici babáknál, akiknek még fejletlen az idegrendszere. Édesanyám epilepsziás, speciel pont tévénézés közben nem emlékszem, hogy lett volna rohama az elmúlt 50 évben (kb. azóta vannak emlékeim ilyenekről). Ettől függetlenül 2 hónapos babával nem nézettem tévét soha, sőt a nagyobbakkal sem. Néznek már tévét (már nagyon nagyok), de soha nem volt villanypásztornak használva.
6/23 anonim válasza:
Semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy rohamot kaphat tőle. Ezért azt kijelenteni pont annyira diagnózis, mint ahogyan a 4-es kijelentette, hogy nem kaphat tőle.
7/23 anonim válasza:
Baromság. Egészséges gyerek nem kap epilepsziás rohamot semmitől tévétől sem.
Csak akkor kaphat rohamot ha beteg.
10 hetes babával amúgy épeszű ember nem nézet tévét...
8/23 anonim válasza:
6os de sötét vagy. Epilepsziás rohamot az kap, aki epilepsziás. Az pedig nem kialakul a TVtől.
9/23 anonim válasza:
9!
De cuki vagy, bukócska. Te tudod hogy a gyerek epilepsziás vagy sem? Az én gyerekemet anno vizsgálták éjszakái felriadások miatt epilepszia gyanúra is, holott semmi a laikusok számára ismert tünete nem volt. Szuper, hogy ekkora a pofikad. Biztosan büszke vagy magadra.
Olvasgass itt egy kicsit, hátha rádöbbensz, hogy te, mint Dr. Nagyszaju Fotelpofi nem vagy olyan okos es marhara nem vagy vele tisztaban, hogy az epilepszia mit jelent, hiygan jelentkezhet. [link]
10/23 anonim válasza:
Egeszséges ember is kaphat rohamot. Mielőtt itt okoskodtok, járjatok utána mitől lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!